Net zoals de chiapudding op basis van kokosmelk is ook deze yoghurt-variant heel handig om standaard in je koelkast te hebben. Je kan ƩƩn grote batch maken en ervan eten gedurende de rest van de week opeten.
Uiteenlopende opties mogelijk
Je kan heel wat verschillende variaties maken op deze chiapudding en hem helemaal naar jouw smaak optimaliseren. Bijvoorbeeld met wat noten, pitten of zaden als ontbijt. Als snelle zoete hap na je maaltijd is een andere optie. We kunnen niet anders dan deze versie met jullie te delen, want het is echt de all-time favoriet van onze oudste zoon Mateo.
Chiazaadjes zijn daarnaast ƩƩn van de rijkste plantaardige bronnen van omega 3. Ideaal om af en toe aan je maaltijden toe te voegen.
Chiapudding met yoghurt
Ingrediƫnten
- 200 gr volle Griekse yoghurt
- 25 gr chiazaadjes Hoe meer chiazaadjes hoe meer je een vaste puddingstructuur zal verkrijgen. Is het te veel naar je smaak? Geen zorgen. Voeg gewoon wat extra yoghurt terug toe, en het geheel is al snel terug wat lopender.
- 30 gr frambozen of aardbeien
Instructies
- Neem een ruime kom en mix de ingrediƫnten met een staafmixer kort goed door elkaar. Door gebruik te maken van de mixer, doen de chiazaadjes sneller hun werk.
- Indien de pudding is gemaakt op basis van Volle Griekse yoghurt, dan kan je die onmiddellijk opeten. Bij kokosmelk duurt het nog wel even vooraleer de chiazaadjes hun werk hebben gedaan. Plaats gedurende een 60-tal minuten in de koelkast, of maak je voorraad klaar de dag voordien.
- Wij vinden het niet nodig om hier extra zoetstof aan toe te voegen. Maar indien je het toch liever iets zoeter hebt, dan zijn een druppel vloeibare stevia of een theelepel erythritol je beste opties.
- Smakelijk !
Lekker! Een klein schepje psyllium vezels door de yoghurt is ook een goed idee, je krijgt dan een mousse achtige structuur.
Aanrader!
Kan dat ook als je het de avond ervoor al maakt ? Weet jij dat ? Omdat op de verpakking van psyllium vezels staat ādirect opdrinken of eten omdat het vocht opneemtā ?