.st0{fill:#FFFFFF;}

Chiapudding met yoghurt 

Door Sofie Desmedt (KetoHuis)

Net zoals de chiapudding op basis van kokosmelk is ook deze yoghurt-variant heel handig om standaard in je koelkast te hebben. Je kan één grote batch maken en ervan eten gedurende de rest van de week opeten.

Uiteenlopende opties mogelijk

Je kan heel wat verschillende variaties maken op deze chiapudding en hem helemaal naar jouw smaak optimaliseren. Bijvoorbeeld met wat noten, pitten of zaden als ontbijt. Als snelle zoete hap na je maaltijd is een andere optie. We kunnen niet anders dan deze versie met jullie te delen, want het is echt de all-time favoriet van onze oudste zoon Mateo.

Chiazaadjes zijn daarnaast één van de rijkste plantaardige bronnen van omega 3. Ideaal om af en toe aan je maaltijden toe te voegen.

Chia Pudding

Chiapudding met yoghurt

4.13 van 16 stemmen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Dessert, Ontbijt
Porties 2 porties

Ingrediënten
  

 • 200 gr volle Griekse yoghurt
 • 25 gr chiazaadjes Hoe meer chiazaadjes hoe meer je een vaste puddingstructuur zal verkrijgen. Is het te veel naar je smaak? Geen zorgen. Voeg gewoon wat extra yoghurt terug toe, en het geheel is al snel terug wat lopender.
 • 30 gr frambozen of aardbeien

Instructies
 

 • Neem een ruime kom en mix de ingrediënten met een staafmixer kort goed door elkaar. Door gebruik te maken van de mixer, doen de chiazaadjes sneller hun werk.
 • Indien de pudding is gemaakt op basis van Volle Griekse yoghurt, dan kan je die onmiddellijk opeten. Bij kokosmelk duurt het nog wel even vooraleer de chiazaadjes hun werk hebben gedaan. Plaats gedurende een 60-tal minuten in de koelkast, of maak je voorraad klaar de dag voordien.
 • Wij vinden het niet nodig om hier extra zoetstof aan toe te voegen. Maar indien je het toch liever iets zoeter hebt, dan zijn een druppel vloeibare stevia of een theelepel erythritol je beste opties.
  Chia Pudding
 • Smakelijk !

Notities

Opgepast met recepten op basis van volle Griekse Yoghurt. De ene Griekse yoghurt is zeker de andere niet. Ga altijd op zoek naar de meest vette variant. Volle Griekse yoghurt (of zuivelproducten) kunnen bovendien bij frequente inname je doelstellingen mogelijks dwarsbomen.

Voedingswaardes per portie

Calories: 163.8kcalCarbohydrates: 5.1gProtein: 11.2gFat: 9.2gFiber: 5.3g
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten wat je ervan vindt!
juni 13, 2019  geschreven

Sofie Desmedt (KetoHuis)

Over de auteur

Sofie Desmedt (1984) reist graag de wereld af. Haar creativiteit kan ze kwijt door dingen te maken: lekkere gerechtjes, nieuwe juwelen, doe-opdrachten voor haar jongens. Haar doel met ketohuis is om andere mensen met heerlijke snel te bereiden recepten & praktische ondersteuning te helpen keto te integreren in hun leven. Met 'Ketohuis Kookt' realiseerde ze haar eerste boek.

 • Lekker! Een klein schepje psyllium vezels door de yoghurt is ook een goed idee, je krijgt dan een mousse achtige structuur.
  Aanrader!

 • Kan dat ook als je het de avond ervoor al maakt ? Weet jij dat ? Omdat op de verpakking van psyllium vezels staat ‘direct opdrinken of eten omdat het vocht opneemt’ ?

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Ontdek ons volledig keto starterspakket

  Pak die gezonde keto-levensstijl meteen goed aan!

  Met het advies uit onze 2 boeken, tientallen recepten, inspirerende eetweken en een motiverend 21-dagen programma bieden we je alle ingrediënten om keto meteen zelf goed te starten.

  Abonneer je op onze ketohuis nieuwsbrief

  >
  %d bloggers liken dit: