Klaar om je gezondheid in eigen handen te nemen?

Top! Onze coaching kan je helpen.

Een keto-coachingtraject aangaan zal je leven transformeren. Zo garanderen we je meer energie, een betere gezondheid en een productievere dag!

Laat hieronder je gegens achter en we contacteren je om de verschillende coaching-opties te bespreken. 

We helpen je te groeien in je gezondheidsavontuur

Je gezondheid op het juiste spoor krijgen

 • Je bent te zwaar en zou graag op een gezonde manier blijvend gewicht verliezen.
 • Je krijgt steeds meer kwaaltjes en wil graag op een andere manier gaan leven.
 • Je hebt een ziekte-diagnose en bent overtuigd dat een gezonde keto levensstijl voor jou de juiste richting is.
 • Je wilt graag meer info krijgen hoe je op een gezonde manier met keto aan de slag kan gaan en er een gewoonte van kan maken in jouw leven.

Meer energie hebben om het leven aan te pakken

 • Je voelt je al te vaak slap en energieloos.
 • Je beseft dat anders gaan eten een groot verschil kan maken voor jouw energiepeil maar je weet niet hoe je concreet aan de slag moet.
 • Je wilt gezonde gewoontes kweken zodat je 's avonds niet meer gewoon in de zetel ploft. 
 • Je will te weten komen hoe je jouw dag kan organiseren om een gezonde keto levensstijl een permanente plaats in jouw leven te geven. 

Je persoonlijke prestaties optimaliseren

 • Je hebt het gevoel dat je uit elke dag niet het maximale haalt.
 • Je weet wat je moet doen, maar je doet het gewoon niet.
 • Je wil nieuwe gewoontes maken en onderhouden zodat je continue vooruitgang blijft boeken. 
 • Je wil weten hoe je een goede ochtendroutine kan creëren om je dag goed te beginnen.
 • Je wil tijd vrijmaken voor gericht, diep werk waarvan je weet dat je het moét doen. 

Hoe zien we onze rol als coach?

Als gezondheidscoach helpen we je jouw totale gezondheid weer op het juiste pad te krijgen. We hanteren hierbij de visie, lens en wetenschappelijke ondersteuning van een gezonde keto levensstijl.

Keto Coaching via ketohuis biedt mensen een dienst aan om hen te helpen gezonde gewoontes te creëren en zo het leven te leiden dat ze zelf ambiëren.

Heb je iemand die je ondersteunt, zul je veel meer kans hebben op slagen. Als coach proberen we een uniek perspectief, ondersteuning en een kader te bieden om je gezondheidsdoelen te bereiken.


Simpel gezegd, ik wil je helpen te geraken van waar je nu bent naar waar je wil zijn. Alle middelen zijn hiervoor veroorloofd, en kunnen deel zijn van het plan. Gewoontes bijhouden. Samen koken. Persoonlijke food-workshop. Kennisuitwisseling. Praten. Nog eens praten. Motiveren. Onderwerp uitdiepen. Blazen. Meten. Veel tools in the box om uiteindelijk richting resultaat te fietsen. (Ketoman)

Hoe persoonlijke gezondheidsdoelen en
-uitdagingen bereiken

Bekijk het als een synergetische relatie tussen “mentor” en klant waarbij we een plan van aanpak ontwikkelen die je helpt je potentieel te bereiken:

Vertrouwensrelatie

De bedoeling is dat we samen een vertrouwensrelatie creëren en je helpen realistische en inspirerende doelen te stellen.

In de juiste richting

We helpen je stapsgewijs te evolueren in de juiste richting, terwijl ik 100% rekening houd met je situatie, je context en de snelheid die nodig is.

De juiste vragen

We dagen je zoveel mogelijk uit de juiste vragen voor jezelf te stellen zodat je weer een betere grip krijgt op voeding, beweging, slaap en algemeen welbevinden.

Uit je comfortzone

We zorgen ervoor dat je verantwoordelijkheid neemt voor je acties, de nodige stappen zet om te groeien en je buiten je comfortzone te begeven.

Over Ons.

Sofie Desmedt (1984) & Christophe Bouten (1977) zijn het gepassioneerde duo achter ketohuis. Christophe is na jarenlange persoonlijke verdieping gediplomeerd Primal Health Coach. Ondertussen werkt hij al een aantal jaar met een aantal gemotiveerde mensen en helpt hij hen een gezonde keto levensstijl in hun eigen leven te implementeren. Sofie is Keto Coach en begeleidt mensen om keto praktisch in te vullen. Zij is thuis veruit de meest actieve in de keuken. Allebei zetten ze zich bij ketohuis in om je eigen gezondheidsdoelen te bereiken. 

Waarom zou je ons als coach kiezen?

Onderwerpen zoals zelfontwikkeling, mindset en gezondheid boeien ons al ontzettend lang. Maar het is slechts de voorbije tien jaar dat we stilaan meer interesse kregen om anderen te helpen met een aantal van dezelfde problemen die we tegenkwamen. Hoe productiever worden? Hoe een beter evenwicht bereiken? Beter slapen? Meer constante energie doorheen de dag? De juiste balans in sportieve prestaties?  Terug op gezond gewicht geraken en blijven!


Dat heeft ons op een stevig pad van zelfontwikkeling en gezondheidscursussen gezet. We zijn nooit bijgeleerd. 

Het is veel moeilijker om alleen je doelen te bereiken

 • Iemand aan je zijde hebben, is cruciaal. En dat geldt voor alle mogelijke ontwikkelings- of groeitrajecten.
 • Jezelf verdiepen via boeken is best leuk, maar mist vaak het actiegerichte, de dialoog met een ‘partner’ of blijft je confronteren met de moeilijkheid van oude gewoontes of onjuiste kennis.
 • Heb je relatieproblemen, zoek je een therapeut die je doorheen je problemen leidt.
  Als je niet in vorm bent, kan je investeren in een personal trainer. Die zal je helpen sterker te worden.
  Als je je golfspel wil verbeteren, huur je een golfinstructeur in om je swing te fixen. Zo gemakkelijk gaat het vaak om hulp te vragen in dit soort situaties.

Wat is gezondheidscoaching niet?

Geen idee waaraan jij denkt bij de term coaching, maar zelf zijn we vrij rationeel en zien we coaching allerminst als een vorm van therapie waarbij je diep in je verleden zou moeten duiken om genezing te vergemakkelijken. Er komt geen voodoo aan te pas.

In die coaching-klantrelatie is het niet de bedoeling voor ons om je advies te geven of op te dragen wat je met je leven moet doen. Als mentor zijn we eerder een facilitator, gids, motivator en supporter in het proces naar een gezondere eet- of levensstijl.

Als coach gaan we je nooit evalueren, beoordelen of bekritiseren. Wat we wel ga doen, is progressie tracken en je een spiegel voorhouden in functie van de doelen die we hebben bepaald.

Wat anderen zeggen over onze coaching

Lindy Beernaert

Tandarts-assistente

"Top ervaringen en begeleiding met Ketohuis en met Christophe en Sofie 💪 21 dagen start to keto gevolgd, dat waren allemaal super handige tips en tricks om de ketolevensstijl te volgen en menu’s, ketoman en ketohuis kookt in 1 dag uitgelezen en super duidelijk uitgelegd en top gerechtjes. Toch laste ik teveel een cheatday in ,waar ik verlost van wou geraken en wou ik toch nog wat gewicht verliezen die er niet kwam op mijn eentje. Dan besloten om de persoonlijke coaching aan te gaan door Christophe, topbegeleiding op individuele noden en op maat, ondertussen 3 maand verder, enkele kilo’s lichter, geen cheatdays meer nodig, geen alcohol meer nodig, en goed geïntroduceerd in het vasten. ❤️ het ketoleven. Dank u wel Christophe en Sofie"

Jan Koenders

Zelfstandige - Muzikant 

"Ik ben 61 jaar en dolgelukkig met jullie pionierswerk! Keto is een natuurlijk vervolg op wat mijn echtgenote en ik de afgelopen jaren hebben gedaan om beter naar ons lichaam te luisteren qua voeding. Eerlijk gezegd ben ik al 40 jaar op zoek naar voeding die mijn lichaam 100% ondersteunt. Ik eet trouwens al 'gezond' én biologisch van rond mijn 27 jaar. Ik heb al heel veel een kans gegeven: wel vlees, geen vlees, zo weinig mogelijk vet, geen suiker, alleen maar rauwe groenten, maaltijden overslaan, Paleo, ... Het is voor mij een openbaring dat het met keto eindelijk tot een vereenvoudiging leidt: het gaat over de manier waarop ons lichaam aan z'n energie komt: suikerverbranding of vetverbranding. Simpel eigenlijk. Na 3-4 weken keto-eten is er absoluut een groter wel voelen in mijn lichaam. Ik heb wel wat last gehad van duizeligheid, vermoeidheid, en andere ongemakken, die me deden beseffen dat mijn lichaam zich moest 'herschikken'. Maar nu is de energie er terug, slaap ik aanzienlijk beter en dieper, heb ik weinig of meestal geen behoefte aan tussendoortjes, verlies ik overtollig gewicht, verdwijnt mijn eeuwig sinusitis-gevoel, begin ik me ook in mijn gemoed terug 'lichter' te voelen. En dat is op zich in deze CORONA-tijd niet vanzelfsprekend! Dus ja, we gaan door met Keto. En ik wens u, die misschien nog twijfelt, hetzelfde toe: verschillende weken KETO-experiment onder de zeer brede en degelijke begeleiding van Christophe en Sofie en dan zelf ervaren wat het met je doet.... en een beslissing nemen voor je lange leven! Dank, Christophe en Sofie.... mijn zegen voor jullie werk heb je!"
 

Marieke Jaenen

Bouwhistorica

"Christophe, je bent een schitterende coach! Constructief, ondersteunend, motiverend en vooral stressloos. Ideaal!! "
 

Kies je persoonlijke coachingplan

Eenmalige consultatie

 • Telefonisch (videocall) gesprek van 30 minuten.
 • We bespreken je situatie, beantwoorden je vragen en geven onze eerlijke kijk. 
 • We zijn zelf heel pragmatisch en actiegericht. Onze belofte is dus dat de tijd goed besteed wordt.

persoonlijk coachingstraject

 • Duurlooptijd max 12-15 weken.
 • Werkt volledig toe naar je doelstellingen. 
 • Je ontvangt een persoonlijke strategie vertaald in een duidelijk stappenplan, extra ondersteuning, achtergrondinformatie, opvolging van data, gepersonaliseerde eetweekplannen en veel meer kennisoverdracht.
 • Startgesprek + 5 follow-up thematische sessies van 1 u (zoom/skype)
 • Continue opvolging via Whatsapp/telefonisch tijdens het traject.

intake + plan

 • Telefonisch (videocall) intake-gesprek van 1 uur.
 • Volledig uitgewerkt & gepersonaliseerd plan (bevat fases & aandachtspunten/ eetweek & gewoontes-document) in functie van je gezondheidsdoelen.
 • Korte opvolging aansluitend per mail mogelijk.

Ketohuis Manifesto

hoe kan onze keto coachingfilosofie je bijstaan?

Je gezondheid in eigen handen nemen loont enorm

Heel wat mensen geloven in het principe dat ze ‘snel en makkelijk’ iets kunnen veranderen. Wij niet. We geloven niet in shortcuts of makkelijke resultaten.

Als je zaken in je leven wil veranderen, denk je best in babystapjes 

Het babystapjes-denken geldt zowel bij slaap, bij voeding, om stress te vermijden als bij beweging en sport.

We geloven sterk in permanente persoonlijke ontwikkeling

We werken het liefst samen met mensen die graag hun vaardigheden ontwikkelen, en de juiste mindset hebben om zelf intiatief te nemen en wilskracht te tonen.

We zijn zelf allerminst perfect

Ook wij maken dagelijks fouten. Maar als je op ons vertrouwt, beloven we je jou bij elke stap van je eigen keto-avontuur maximaal te ondersteunen. 

De tijd is NU!

om samen uitstekende resultaten te behalen

Veelgestelde vragen

 • Algemene coaching

 • Expertise

 • Betalingen

Waarom zou ik coaching overwegen?

'Keto gaan' met de juiste houding kan je leven transformeren. In het leven draait het om de juiste gewoontes te ontwikkelen in functie van je persoonlijke doelen. Een keto levensstijl is een mooi dankbaar avontuur. We denken je hierbij te kunnen bijstaan met de juiste kennis en aanpak. 

Waarom is keto een juiste insteek voor coaching?

Wetenschap verandert. Mensen die succesvol zijn, durven uit te testen en zich aan te passen aan nieuwe data. Scepticisme is een belangrijk kenmerk. Met de juiste mindset, komt het allemaal goed. Persoonlijk zijn we zelf overtuigd geraakt dat keto de juiste richting is omgezond en energiek te zijn. In 2018 schreef Christophe als reactie voor HLN.BE het opiniestuk "Keto als berekende gok tegen moderne gezondheidsdogma's". We staan nog altijd achter die visie. 

Wat is het verschil tussen Persoonlijke Coaching en het Start to Keto programma?

Start to Keto is ons online 21-dagen programma voor starters. We raden dit iedereen aan die met de keto-levensstijl wil starten. Er komt geen personalisatie bij kijken. We bieden iedereen dezelfde 21 mails, dezelfde informatie, dezelfde uitdaginen en dezelfde eetweken aan.

Ons coaching-aanbod is volledig op maat in functie van jouw individuele gezondheidsdoelen. Het grote verschil is dus de persoonlijke situatie van de persoon, onze beschikbaarheid en het aanpassen van ons advies naar jouw individuele doelen . 

primal health

Verhoog je keto-kennis. Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Nog niet klaar voor een coachingtraject? Geen probleem, abonneer je op onze nieuwsbrief en we houden je wekelijks op de hoogte. 

Kennis + Actie = Macht

Blijf op de hoogte van alle keto-kennis. Dan is onze samenwerking het meest efficiënt.

3 dagen geleden

...

2 weken geleden

...

3 weken geleden

...
>