Klaar om je gezondheid in eigen handen te nemen?

Top! Ga voor een vliegende start met keto coaching.

Een keto-coachingstraject zal je leven transformeren. We garanderen je meer energie, een betere gezondheid, gewichtsverlies én een productievere dag!

Laat hieronder je gegevens achter, en we nemen snel contact op om de verschillende coaching-opties te bespreken.

We brengen je gezondheidsavontuur in een stroomversnelling

Je gezondheid op de rit

 • Je wil op een duurzame manier gewicht verliezen. 
 • Je hebt een (chronische) ziekte of krijgt steeds vaker last van kwaaltjes.
 • Je voelt dat je lichaam snakt naar een gezondere levensstijl.

Meer energie voor een voller leven

 • Je voelt je vaak slap en futloos - en ergens weet je ook wel dat die chips en koekjes je energiepeil niet bepaald opkrikken.
 • Je hunkert naar gezonde gewoontes, zodat je 's avonds niet meer als een zoutzak voor een scherm hangt.
 • Je bent benieuwd hoe je je dag zó kan organiseren dat gezond eten de regel in plaats van de uitzondering wordt.

Betere prestaties dan ooit

 • Je hebt het gevoel dat je niet het maximale uit je dag haalt - ook al weet je waar het schort, je verandert je gedrag niet.
 • Je wil weten met welke ochtendroutine je je dag goed kan beginnen.
 • Je wil tijd vrijmaken voor gericht, diep werk waarvan je weet dat je het moét doen. 

Hoe zien we onze rol als coach?

Als gecertificeerd gezondheidscoach helpen we je om je gezondheid weer op de rit te krijgen. We hanteren hierbij de begrippen die passen bij een gezonde keto levensstijl, ondersteund door wetenschappelijk bewijs.

Keto Coaching via Ketohuis helpt je gezonde gewoontes te creëren en zo het leven te leiden dat je zelf ambieert.

Je hebt veel meer kans op langetermijnsucces met iemand aan je zijde die je motiveert en ondersteunt. Als coach proberen we een uniek perspectief en kader te bieden om je gezondheidsdoelen te bereiken.


Simpel gezegd, we willen je helpen de plek in je leven te bereiken waar je daadwerkelijk wil zijn. Onderdelen van ons keto-masterplan: eetgewoontes bijhouden, blazen en meten, sparren over slapen, bewegen, sporten, vasten. Motiveren, stimuleren, optimaliseren!

Hoe bereik je je persoonlijke gezondheidsdoelen?

De relatie tussen coach en cliënt is van synergetische aard. We ontwikkelen een plan van aanpak dat je helpt je doelen te bereiken:

De juiste band

Dankzij onze vertrouwensrelatie kan je uit je comfortzone stappen, wat noodzakelijk is om te groeien en je doelen te bereiken.

In de juiste richting

We helpen je stap voor stap te evolueren in de juiste richting, terwijl we 100% rekening houd met je persoonlijke situatie.

De juiste vragen

We dagen je zoveel mogelijk uit om kritisch te blijven. Stel de juiste vragen en krijg weer grip krijgt op voeding, beweging, slaap en algemeen welbevinden.

Over Ons.

Sofie Desmedt (1984) & Christophe Bouten (1977) zijn het gepassioneerde duo achter Ketohuis. Christophe schoolde zich na jarenlange persoonlijke verdieping om tot gediplomeerd Primal Health Coach. Inmiddels is hij al een aantal jaar aan de slag om gemotiveerde mensen te helpen om een gezonde keto levensstijl in hun leven te implementeren. Sofie is Keto Coach en begeleidt mensen om keto praktisch in te vullen. Zij is thuis veruit de actiefste in de keuken. Allebei doen ze er bij Ketohuis alles aan om je te helpen je gezondheidsdoelen te bereiken. 

Waarom zou je voor ons kiezen?

We zijn al heel ons volwassen leven geïnteresseerd in zelfontwikkeling, mindset en gezondheid. Pas een jaar of vijf geleden begon het bij ons te kriebelen: we voelden dat we ook anderen wilden gaan helpen. Zoveel mensen kampten immers met dezelfde problemen die wij voor onszelf - na veel vallen en opstaan - al hadden opgelost.


Konden we hen ook niet inspireren om productiever te worden, een beter evenwicht te bereiken, beter te slapen? Konden we hen niet helpen aan constante energie door de dag heen, een goede balans sportieve prestaties, een ideaal gewicht voor de rest van hun leven? 

Het is veel moeilijker om in je eentje je doelen te bereiken

 • Net als voor de meeste ontwikkelings- of groeitrajecten geldt: iemand aan je zijde hebben, die je op cruciale momenten bijstaat en stimuleert, helpt enorm.
 • Er is niets mis met jezelf te verdiepen via boeken, maar soms mis je de dialoog met een ‘partner’, die je blijft confronteren met oude gewoontes of onjuiste kennis.
 • Misschien denk je bij het veranderen van voeding niet snel aan een coach. Dat is eigenlijk best vreemd. Heb je relatieproblemen, dan zoek je een therapeut; wil je superfit worden, dan investeer je in een personal trainer; wil je beter kunnen golfen, dan haal je er een golfinstructeur bij. Dan boek je sneller resultaat en kan je erop vertrouwen dat je goed bezig bent. Voor keto geldt hetzelfde!

Wat is gezondheidscoaching niet?

Wij zijn rationele types. We zien coaching dan ook allerminst als een vorm van therapie waarbij je diep in je verleden moet duiken om genezing te bespoedigen. Er komt geen voodoo aan te pas.

In die coaching-cliëntrelatie is het niet de bedoeling dat wij bepalen wat jij met je leven moet doen. Als mentor zijn we eerder een facilitator, gids, motivator en supporter in het proces naar een gezondere eet- of levensstijl.

Als coach doen we niet aan evalueren, beoordelen of bekritiseren. Wat we wel gaan doen, is je progressie tracken, en je een spiegel voorhouden in functie van de doelen die we samen hebben bepaald.

Wat anderen zeggen over onze coaching

Elisabeth K

Onderneemster

"De afgelopen paar maanden volgde ik het coachingstraject bij Christophe. Zijn relaxte manier van coachen heeft mij heel erg goed gedaan. Ik heb dan ook geen seconde spijt gehad van mijn besluit hem te raadplegen. Het vermogen om aan te sluiten bij mijn manier van denken en leven, gaf ruimte voor een zinvolle ontdekkingstocht. Zonder dwang of druk, zonder morele oordelen, gewoon een zoektocht naar: Wat is nu belangrijk voor jou? Mijn motivatie was om mijn bloedsuikerspiegel te stabiliseren. Ik kreeg de afgelopen jaren steeds te horen dat die aan de hoge kant was en ik wilde geen diabetes type 2 ontwikkelen. Dus dat was het uitgangspunt.
Al gauw kreeg ik letterlijk en figuurlijk de smaak te pakken. Stapte over van drie maaltijden per dag naar twee, en ging voor het eerst 36 uur vasten. Christophe ondersteunde me in elke stap. Hoewel ik wat meer beweging zou kunnen inlassen was hij heel duidelijk: neem de tijd en laat je lichaam eerst een paar weken wennen aan deze nieuwe situatie. Wat ik ook heel prettig heb gevonden, was het begrip voor het belang dat je kunt hechten aan vriendschap of gastvrijheid en in dat kader een keertje je eigen menu restricties achterwege kunt laten. Ook had ik weleens een eetbui gehad, en steevast was de houding van mijn coach: Je pakt gewoon de volgende dag de draad weer op. En als iemand zegt: "Oh dat mag jij niet eten, he?" zeg ik nu: "Het mag wel, maar ik kies er voor om het niet te doen." Dat heb ik aan Christophe te danken. Dat is ook nog eens tien kilo ben kwijtgeraakt in dit hele proces mag natuurlijk in deze review niet ontbreken.

Cindy Schultz

Klinisch psycholoog

"Wat vond ik van de coaching? Erg leerrijk. Vooral de wetenschappelijke onderbouwing gaf mij een goed kader in mijn hoofd. Dit gaf mij dan ook de nodige motivatie om zeker in de eerste weken goed vol te houden! Duidelijke schema's rond eiwit ratio hebben mij ook geholpen om betere keuzes in mijn voeding te maken. Geleerd om niet meteen te paniekeren wanneer ik eens uit ketose vloog of wanneer ik niet genoeg afviel maar leren vertrouwen op het "proces" en mijn lichaam. Meer vertrouwen gekregen in mijn lichaam die vlot IF en Vasten kon doen
Aanhouden van juiste mindset op lange termijn. Vooral het gezonde lichaam als prioriteit stellen. De tracking (meten is weten) gaf mij een goede opstart om een bepaalde struktuur en doelstellingen voor ogen te houden!
Een aangename en motiverende coach die mij op een ongedwongen manier de juiste richting uit kon sturen.  Kortom: Ik ben heel blij dat ik de keuze heb gemaakt om mijn eetstijl/levensstijl om te gooien en eindelijk te gaan voor een gezonder lichaam!  Ik voel mij lichamelijk en geestelijk veel beter. Voor mij is keto het nieuwe normaal!!

Lindy Beernaert

Tandarts-assistente

"Top ervaringen en begeleiding met Ketohuis en met Christophe en Sofie 💪 21 dagen start to keto gevolgd, dat waren allemaal super handige tips en tricks om de ketolevensstijl te volgen en menu’s, ketoman en ketohuis kookt in 1 dag uitgelezen en super duidelijk uitgelegd en top gerechtjes. Toch laste ik teveel een cheatday in ,waar ik verlost van wou geraken en wou ik toch nog wat gewicht verliezen die er niet kwam op mijn eentje. Dan besloten om de persoonlijke coaching aan te gaan door Christophe, topbegeleiding op individuele noden en op maat, ondertussen 3 maand verder, enkele kilo’s lichter, geen cheatdays meer nodig, geen alcohol meer nodig, en goed geïntroduceerd in het vasten. ❤️ het ketoleven. Dank u wel Christophe en Sofie"

Jan Koenders

Zelfstandige - Muzikant 

"Ik ben 61 jaar en dolgelukkig met jullie pionierswerk! Keto is een natuurlijk vervolg op wat mijn echtgenote en ik de afgelopen jaren hebben gedaan om beter naar ons lichaam te luisteren qua voeding. Eerlijk gezegd ben ik al 40 jaar op zoek naar voeding die mijn lichaam 100% ondersteunt. Ik eet trouwens al 'gezond' én biologisch van rond mijn 27 jaar. Ik heb al heel veel een kans gegeven: wel vlees, geen vlees, zo weinig mogelijk vet, geen suiker, alleen maar rauwe groenten, maaltijden overslaan, Paleo, ... Het is voor mij een openbaring dat het met keto eindelijk tot een vereenvoudiging leidt: het gaat over de manier waarop ons lichaam aan z'n energie komt: suikerverbranding of vetverbranding. Simpel eigenlijk. Na 3-4 weken keto-eten is er absoluut een groter wel voelen in mijn lichaam. Ik heb wel wat last gehad van duizeligheid, vermoeidheid, en andere ongemakken, die me deden beseffen dat mijn lichaam zich moest 'herschikken'. Maar nu is de energie er terug, slaap ik aanzienlijk beter en dieper, heb ik weinig of meestal geen behoefte aan tussendoortjes, verlies ik overtollig gewicht, verdwijnt mijn eeuwig sinusitis-gevoel, begin ik me ook in mijn gemoed terug 'lichter' te voelen. En dat is op zich in deze CORONA-tijd niet vanzelfsprekend! Dus ja, we gaan door met Keto. En ik wens u, die misschien nog twijfelt, hetzelfde toe: verschillende weken KETO-experiment onder de zeer brede en degelijke begeleiding van Christophe en Sofie en dan zelf ervaren wat het met je doet.... en een beslissing nemen voor je lange leven! Dank, Christophe en Sofie.... mijn zegen voor jullie werk heb je!"
 

Marieke Jaenen

Bouwhistorica

"Christophe, je bent een schitterende coach! Constructief, ondersteunend, motiverend en vooral stressloos. Ideaal!! "
 

Hannelore Kribbels

64-jarige energetische dame

"Sinds ik jullie boeken heb gelezen gooide ik mijn levensstijl om! 1 sessie met Christophe gaf me het vertrouwen dat ik het ZELF kan, dat ik mijn gezondheid in eigen handen heb. Bewuster eten, meer bewegen maakt dat ik me steeds beter in mijn vel voel, meer energie heb en mijn gewenste gewicht kan behouden(wat me nog nooit eerder lukte)! ;o) en ik GENIET weer van lekker eten zonder schuldgevoel. Dank je wel Sofie voor je heerlijke recepten!!Hopelijk ontdekken steeds meer mensen jullie essentiële tools om meer geluk en evenwicht te ervaren in zichzelf! Bedankt om jullie levenservaringen en unieke pad te delen! Top." 

Kies je persoonlijke coachingsplan

Eenmalige consultatie

 • Videocall van 30 minuten.
 • We bespreken je situatie, beantwoorden je vragen en delen onze eerlijke kijk met je.
 • We zijn zelf heel pragmatisch en actiegericht. Onze belofte is dus dat de tijd goed besteed wordt.

persoonlijk coachingstraject

 • Looptijd: maximum 15 weken
 • Startgesprek van 60 minuten + 5 thematische vervolgsessies via videocall van max 1u 
 • Dit traject werkt volledig toe naar je doelstellingen. Je ontvangt een persoonlijke strategie met duidelijk stappenplan, extra ondersteuning, achtergrondinformatie, opvolging van data, gepersonaliseerde eetweekvoorbeelden en veel meer kennisoverdracht.
 • Tijdens het hele traject staan we aan je zijde via WhatsApp.

intake + plan

 • Videocall van 1 uur.
 • Daarna krijg je een volledig uitgewerkt, gepersonaliseerd plan, inclusief fases en aandachtspunten, een voorbeeld van een eetweek, en ons “gewoontes-document” in functie van je gezondheidsdoelen.
 • Korte opvolging per mail mogelijk.
"Dank voor alle goede en overzichtelijke info. Ik voel me prettig ondersteund en meer gemotiveerd en geïnspireerd :) Scheelt een hoop computer uren zo." (Kim VD)


Ketohuis manifesto

hoe kan onze keto coachingfilosofie je bijstaan?

Je gezondheid in eigen handen nemen loont enorm.

We geloven niet in shortcuts of snelle resultaten. Verandering neemt tijd in beslag. Maar daar krijg je ontzettend veel voor terug.

Als je iets structureels wil veranderen, denk dan in babystapjes. 

Het babystapjes-denken geldt voor slaap, voeding, stressvermindering en beweging

We geloven sterk in permanente persoonlijke ontwikkeling

We coachen graag mensen die geen genoegen nemen met een matig leven. Ontwikkel je vaardigheden en omarm een mindset die je in staat stelt om zelf initiatief te nemen en wilskracht te tonen

NU is dé tijd 

om te kiezen voor de beste resultaten

Veelgestelde vragen

 • Algemene coaching

 • Expertise

 • Betalingen

Waarom zou ik coaching overwegen?

'Keto gaan' met de juiste houding kan je leven transformeren. Het leven draait om het ontwikkelen van de juiste gewoontes in functie van je persoonlijke doelen. Een keto levensstijl is een mooi, dankbaar avontuur. Met onze kennis en ervaring denken we je bij te kunnen staan.

Waarom is keto een juiste insteek voor coaching?

Wetenschap verandert. Succesvolle mensen hebben drie karaktertrekken gemeen: ze proberen steeds weer nieuwe dingen, durven te falen, en passen zich aan. Een kritische blik is daarbij onontbeerlijk. Zelf zijn we overtuigd dat keto de juiste levensstijl is voor een gezond en energiek leven. Lees het opiniestuk dat Christophe in 2018 schreef voor HLN.BE: "Keto als berekende gok tegen moderne gezondheidsdogma's". We staan nog altijd achter die visie.  

Wat is het verschil tussen Persoonlijke Coaching en het Start to Keto programma?

Start to Keto is ons online 21-dagen programma voor starters. We raden dit iedereen aan die met de keto-levensstijl wil beginnen. Er komt echter geen personalisatie bij kijken: iedereen krijgt dezelfde 21 e-mails, dezelfde uitdagingen en dezelfde eetweken. Ons coaching-aanbod, daarentegen, is volledig op maat gemaakt in functie van jouw individuele gezondheidsdoelen.

primal health

Verhoog je keto-kennis. Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Abonneer je op onze nieuwsbrief en we houden je wekelijks op de hoogte. 

Ketohuis blogt

Blijf op de hoogte van alle keto-kennis. Dan is onze samenwerking het meest efficiënt.

juni 16, 2023

De Grote Keto Test
>