.st0{fill:#FFFFFF;}

Culinaire kinderopdrachtjes tijdens deze quarantaine-periode DEEL 2 

Door Sofie Desmedt (KetoHuis)

Om wat extra structuur aan onze dagen toe te voegen hebben we elke dag een “culinaire” opdracht voor onze jongens. Zo hoeven we de komende weken ook niet alles zelf klaar te maken. 😉 Hieronder heb ik dag 15 tot 35 aan opdrachten gegroepeerd. Indien je ze graag dagelijks leest, word dan zeker lid van onze Facebook Groep.

Onzeker hoe je  tijdens deze periode gezond keto kan doen mét je kinderen? Ontdek ons uniek samengesteld KINDER KETO programma dat je op 12 dagen tijd  gaat helpen om met kennis, inzicht en praktische handvaten keto in je gezin te introduceren of verder te optimaliseren.


Zie ook: Culinaire kinderopdrachtjes tijdens deze quarantaine-periode DEEL 1

Opdracht – 15: kokosrotsjes

Vandaag had ik maar één lieve helper, maar de opdracht om kokosrotsjes te maken is goed geslaagd!

Aangezien we hier nog wel een aantal weken ‘in quarantaine’ zitten, geef gerust extra suggesties voor andere kookopdrachten.

 

Opdracht – 16: vanille-boter-cake

Vandaag een nieuw probeersel: vanille-boter-cake. Heerlijk smeuïg, maar volgende keer zullen we net iets meer meel toevoegen. Op vraag van de jongens hebben ze er nog wat maanzaadjes bij gedaan.

 

Opdracht – 17: zure roomcrackers

Tijd voor de aperitief en wat hapjes. Als opdracht van vandaag: zure roomcrackers. De vormpjes kozen ze zelf. Dit is het resultaat: een zot lachend gezicht 😁😁🙈

 

Opdracht – 18: papillot

Tijd om kadootjes te maken als #opdracht18. We kozen voor een papillot van vis deze keer 

Opdracht -19: nieuwe broodvervanger

Opdracht 19 vandaag was niet echt een succes! Ik wou een nieuwe broodvervanger maken en we hebben samen “vanalles” erbij gedaan: chiazaad, psyllium, water, gebroken lijnzaad, zonnebloempitten, … De smaak zit goed, maar het brood zakte ineen als een pudding en de structuur is ook maar “vreemd” te noemen. Gelukkig is het goed eetbaar. Volgende week doen we een nieuwe poging!

Opdracht -20: chocoladepudding

Chocoladepudding! Moeten we meer zeggen? Snel klaargemaakt en voor ik het wist, waren de potjes al op! 💪

 

Opdracht – 21: bloemkoolrijst

Nieuwe Quarantaine Opdracht! Vanmiddag mochten ze me helpen met het maken van bloemkoolrijst. Aangezien ze het zelf moesten snijden, waren ze er wel een tijdje mee bezig.

Bloemkoolrijst is pas lekker als je verschillende kruiden en pitten toevoegt. Na wat snuisteren in de kasten hebben ze dit eraan toegevoegd: pompoenpitten, hennepzaadjes, zout, peper, bieslook, oregano, gedroogde eetbare bloemetjes en véél olijfolie. Papa proefkonijn vond het top! 😂

 

Opdracht -22: kleurrijke eitjes

We zijn deze ochtend vroeg al begonnen met onze nieuwe opdracht. Om wat in het teken van Pasen te blijven, mochten de jongens de eitjes kleuren. Allemaal met natuurlijke kleurstoffen uit onze keukenkasten. Hun werkpuntje is geduld, want dat kleuren gaat niet super snel.

Niets nieuws, maar dit is een leuke bezigheid voor kinderen.

Opdracht – 23: koffiekoeken

Wie heeft er zin om morgen koffiekoeken te eten als paasbrunch? Wij hebben deze ochtend als opdracht ons recept nog wat verfijnd. En qua vulling kozen we deze keer niet voor kaneel, maar wel voor gesmolten chocolade en zelfgemaakte pindakaas.

Opdracht – 24: yoghurtijs

Dit receptje van yoghurtijs is ideaal wanneer je binnen blijft én wil genieten van de warme paasdagen. Deze drie vrolijke jongens keurden de opdracht eerder van de week goed. Yoghurtijs maken we zeker vaker de komende weken!

Opdracht – 25: meringuerol

Onze opdracht vandaag kwam er op vraag van Laetitia enkele dagen terug. Altijd leuk om nieuwe ideetjes uit te proberen! Deze meringuerol was veel sneller klaar dan gedacht en best wel lekker!

Het is een klein bommetje, maar “a la guerre comme a la guerre”! 🙂

 

Opdracht – 26: focaccia-brood

De opdracht van vandaag zit erop. Ze moesten helpen focaccia-brood te maken. Eitjes breken is nog altijd een uitdaging om proper te doen. Heel vaak met hilarische momenten tot gevolg. Voor mij vooral een lesje in leren loslaten; uiteindelijk lossen ze het wel op.

Opdracht – 27: lekkere salade

Opdracht van de dag: knutsel een lekkere salade in elkaar! Ze mochten alle ingrediënten uit onze (vrij lege) koelkast kiezen. Het resultaat was een geslaagde combinatie van gebakken spekjes, halloumi, rucola, olijven, pompoenpitten, salade en komkommer. Fier hebben ze hun zelfgecreëerde salades opgegeten, ook de rucola (die ze eigenlijk niet lusten). 🙂

Opdracht – 28:

Hoe kindjes extra groenten doen eten? Door ze in een cake te verstoppen! Althans dat was de bedoeling🙈. Ziehier de opdracht van de dag: chocoladecake met courgette. Het eindresultaat mocht zoeter zijn.

Het was ook eerder een mix tussen brood en cake. Timo was fan, Mateo niet echt.

Recept is niet ideaal dus en wordt voorlopig niet uitgeschreven. 🙂

Opdracht – 29: scampi’s op een stokje

Vanmiddag waren het scampi’s op een stokje! Super leuk om te doen. De jongens kozen scampi’s met fruit, lekker!!!

Opdracht – 30: chocolade-meringue-koekjes

Gisteren was normaal gezien Timo’s lentefeest. Een familiefeest was natuurlijk geen optie en dus mocht Timo kiezen wat te doen. Daarom was er geen opdrachtje!

Vandaag zijn we er terug helemaal ingevlogen met chocolade-meringue-koekjes. Het lekkerste waren de koekjes met de meeste chocolade (die er misschien het minst lekker uitzien)!

Wat zijn jullie vandaag aan het bakken?

 

Zo, dit waren alweer een hele hoop culinaire opdrachtjes. Hopelijk haal je er wat inspiratie uit, zowel voor jezelf als eventueel om samen te doen met je kinderen.

Zie ook: Culinaire kinderopdrachtjes tijdens deze quarantaine-periode DEEL 1


Gemotiveerd om te weten hoe je een gezonde keto levensstijl bij je kinderen kan starten? Check even ons Kinder Keto programma. Ongetwijfeld voor velen een nog grotere uitdaging, maar absoluut de moeite waard!

Daarin ligt de inspiratie voor dit nieuwe 12-dagen Kinder Keto-programma: de hoop dat we weer betere, gezondere kinderen opvoeden.

april 27, 2020  geschreven

Sofie Desmedt (KetoHuis)

Over de auteur

Sofie Desmedt (1984) reist graag de wereld af. Haar creativiteit kan ze kwijt door dingen te maken: lekkere gerechtjes, nieuwe juwelen, doe-opdrachten voor haar jongens. Haar doel met ketohuis is om andere mensen met heerlijke snel te bereiden recepten & praktische ondersteuning te helpen keto te integreren in hun leven. Met 'Ketohuis Kookt' realiseerde ze haar eerste boek.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Ontdek ons volledig keto starterspakket

Pak die gezonde keto-levensstijl meteen goed aan!

Met het advies uit onze 2 boeken, tientallen recepten, inspirerende eetweken en een motiverend 21-dagen programma bieden we je alle ingrediënten om keto meteen zelf goed te starten.

Abonneer je op onze ketohuis nieuwsbrief

>