.st0{fill:#FFFFFF;}

Culinaire kinderopdrachtjes tijdens deze quarantaineperiode – DEEL3 

Door Sofie Desmedt (KetoHuis)

Om wat extra structuur aan onze dagen toe te voegen hebben we elke dag een “culinaire” opdracht voor onze jongens. Zo hoeven we de komende weken ook niet alles zelf klaar te maken. 😉 Hieronder heb ik dag 31 tot 45 aan opdrachten gegroepeerd. Indien je ze graag dagelijks leest, word dan zeker lid van onze Facebook Groep.

Onzeker hoe je  tijdens deze periode gezond keto kan doen mét je kinderen? Ontdek ons uniek samengesteld KINDER KETO programma dat je op 12 dagen tijd  gaat helpen om met kennis, inzicht en praktische handvaten keto in je gezin te introduceren of verder te optimaliseren.

Opdracht – 31: granolabars

Vandaag was het allesbehalve evident met de start van de “school”. Dat betekende: vele schooltaken, alle boekjes op school ophalen en opvolgen waar alles nu online staat of niet. En ondertussen nog wat video calls doen 😏. Om het me wat makkelijker te maken koos ik een snel te bereiden receptje: granola-bars! De bars zijn een ideaal gezond tussendoortje voor de kindjes de komende dagen en dessert voor ons.

Voorlopig is er nog geen uitgeschreven receptje maar zoals zo vaak is het best eenvoudig. Neem een combinatie van je favoriete noten en pitten, voeg kokosolie, pindakaas, cacaonibs, kaneel en vanille toe. Even in de diepvries en je hebt lekkere granolabars die lang bewaren in de koelkast! 😉

Opdracht – 32: geknipte lunch

De 32ste opdracht al ! Vandaag was Timo onze hulp-kok. Hij koos ervoor om alles te knippen in plaats van de snijden. Werkt ook !

Opdracht – 33: hartig taartje

Vandaag hadden we zin om iets nieuws uit te proberen. Maak kennis met dit hartig taartje, met als hoofdingrediënten blauwe kaas, noten en rode biet. De ajuin snijden was de moeilijkheid van de dag, maar de jongens zjin met glans geslaagd in het opzet! Christophe is terug een aantal dagen aan het vasten. Tot zijn grote spijt toen hij dit taartje zag verschijnen. 😉

Opdracht – 34: flan met ricotta

De opdracht van vandaag was zo eenvoudig, dat Timo het helemaal alleen kon klaarmaken ! Deze flan met ricotta heeft maar 4 ingrediënten en 5 minuten voorbereidingstijd.

Opdracht – 35: gepekelde groentes

Hun opdracht vandaag was te helpen met het pekelen van witte kool, rode kool en worteltjes en ons daarna een kleurrijk bordje voor te schotelen. We kregen een lekkere combinatie!

Wie van jullie pekelt er regelmatig zijn groentjes?

Opdracht – 36: fish sticks

Opdracht van vandaag: fish sticks maken!
De ene vond het al wat leuker dan de andere om met de handen in de “smurrie” te zitten .
Recept op onze website.

Opdracht – 37: gazpacho

Vandaag hebben we heel wat zitten klussen en schilderen. We hadden niet veel tijd om te koken. Wel hebben de jongens een gazpacho van komkommer, paprika en avocado gemaakt. Lekker fris bij dit mooie zonnige weer.

Opdracht 38: croques van bloemkool

Vandaag stonden bloemkoolwafels als opdracht 38 van deze ‘kinder keto-quarantaine’ op het menu.

Uiteindelijk hebben we er geen wafels van gemaakt, maar zijn ze als croque monsieur-vormpje in het toestel beland.

Ook dit recept heeft maar 3 hoofdingrediënten. Ideaal om snel klaar te maken.

Opdracht 39: tweekleurige cake

Hoe kan je de kindjes bezighouden en vrolijk maken wanneer het regent ? Door samen een twee-kleurige cake te maken. Met extra chocolade stukjes.

Opdracht 40: keto ciabatta

Een nieuwe dag, een nieuwe opdracht! We kozen voor een ‘keto ciabatta’ vandaag, met klassiek beleg. Het deeg maken is heel eenvoudig.
Het kneden was dan weer minder evident voor de jongens door het warme deeg. Het resultaat was verrassend lekker. “Ooooverheerlijk mama!” riepen beide achteraf in koor. “Kunnen we dat morgen opnieuw maken?”

Heb er meteen een receptje van gemaakt. Wie test dit ook uit en geeft ons feedback?

Opdracht 41: gehaktballetjes kokosmelk

Vandaag had ik twee helpende voetballers die zin hadden om gehaktballetjes in kokosmelk te maken.

Dit recept is een variant met champignons en zuurkool in plaats van selder. Meer moest dat niet zijn vanavond!

 

Opdracht 42: spiesjes met chimichurrisaus

Spiesjes met chimichurrisaus! Leuk om te maken, lekker om te eten!

 

Dagje vrijag

Vandaag hadden de jongens totaal geen zin om mee te koken. Ik heb ze daarom een dagje vrijaf gegund. 😉

Wel deel ik graag met jullie wat we deze avond hebben gegeten. Vispannetje met zalm, courgette, paprika, look en véél gember in kokosmelk met saffraan😋.

Opdracht 43: hamburgertorentjes

Opdracht van de dag: kies je favoriete ingrediënten en maak een zo hoog mogelijke creatieve hamburger😂.

Opdracht 44: aardbeien met chocola

Niet eenvoudig om ze gemotiveerd te krijgen en aan hun schooltaken te laten starten 😱😏. Dan maar vrolijk maken met deze aardbeien: gesmolten chocola, kokosolie, stukjes noot en kokosschilfers.

Opdracht 45: salade scampi

Dagelijks samen koken begint echt zijn vruchten af te werpen. Het eten bereiden vanavond ging dubbel zo snel. Ik kon me focussen op het snijden van de gember, look en het bakken van de scampi’s. De jongens deden hun best om alle groentjes mooi te snijden ! Met als resultaat een salade met rucola, mozzarella, komkommer, tomaatjes, avocado en palmharten.

Alleen de witte wijn was niet voor de jongens! 😉

 

Zo, dit waren alweer een hele hoop culinaire opdrachtjes. Hopelijk haal je er wat inspiratie uit, zowel voor jezelf als eventueel om samen te doen met je kinderen.

Zie ook:


Gemotiveerd om te weten hoe je een gezonde keto levensstijl bij je kinderen kan starten? Check even ons Kinder Keto programma. Ongetwijfeld voor velen een nog grotere uitdaging, maar absoluut de moeite waard!

Daarin ligt de inspiratie voor dit nieuwe 12-dagen Kinder Keto-programma: de hoop dat we weer betere, gezondere kinderen opvoeden.

mei 9, 2020  geschreven

Sofie Desmedt (KetoHuis)

Over de auteur

Sofie Desmedt (1984) reist graag de wereld af. Haar creativiteit kan ze kwijt door dingen te maken: lekkere gerechtjes, nieuwe juwelen, doe-opdrachten voor haar jongens. Haar doel met ketohuis is om andere mensen met heerlijke snel te bereiden recepten & praktische ondersteuning te helpen keto te integreren in hun leven. Met 'Ketohuis Kookt' realiseerde ze haar eerste boek.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Ontdek ons volledig keto starterspakket

Pak die gezonde keto-levensstijl meteen goed aan!

Met het advies uit onze 2 boeken, tientallen recepten, inspirerende eetweken en een motiverend 21-dagen programma bieden we je alle ingrediënten om keto meteen zelf goed te starten.

Abonneer je op onze ketohuis nieuwsbrief

>