Keto Huis

Culinaire kinderopdrachtjes tijdens deze quarantaineperiode – DEEL4

Om wat extra structuur aan onze dagen toe te voegen hebben we elke dag een “culinaire” opdracht voor onze jongens. Zo hoeven we de komende weken ook niet alles zelf klaar te maken. 😉 Hieronder heb ik dag 46 tot 60 aan opdrachten gegroepeerd. Indien je ze graag dagelijks leest, word dan zeker lid van onze Facebook Groep.

Onzeker hoe je  tijdens deze periode gezond keto kan doen mét je kinderen? Ontdek ons uniek samengesteld KINDER KETO programma dat je op 12 dagen tijd  gaat helpen om met kennis, inzicht en praktische handvaten keto in je gezin te introduceren of verder te optimaliseren.

Opdracht – 46: 3-lagige yoghurt-combi

We waren vanochtend al vroeg al in de weer om het dessertje van deze avond te maken. Bodemlaag: gesmolten chocola, kokosolie, vanille extract en yoghurt. Daarbovenop chiapudding (ook op basis van yoghurt) en een restje aardbeien. Even laten opstijven in de koelkast. Ze kunnen bijna niet wachten tot we gaan eten .

Opdracht – 47: gevulde groentjes

We kozen voor eenvoudige kost vandaag! En de jongens mochten vooral vullen: paprika met gehakt én kleine tomaatjes gevuld met fijngesneden paprika, komkommer, olijfolie, roomkaas en amandelnoten.

Opdracht – 48:

Na een fietstocht van meer dan 26 km vandaag dachten onze jongens maar aan één iets: drinken !! Heb van de nood een deugd gemaakt en met limoen, komkommer, gember en verse munt geraak je al vrij ver. Hun favoriete drankje (daarom moest ik er ook twee op de foto plaatsen 🙂 😉 ) : water gemixt met frambozen, gember en veel citroen. Santé!

Opdracht – 49: zalm met broccoli en kokosmelk

Timo sneed enkele dagen geleden flink in zijn vingers 🙈. Daarom zag hij het snijden van de ajuin absoluut niet meer zitten. Wel wou hij nog de broccoli in roosjes snijden 🥰.

Vandaag hielpen ze beide dit éénpansgerechtje te maken van gebakken zalm in kokosmelk.

Opdracht – 50: keto kaasballetjes

Terwijl de papa goed aan het studeren was, waren kaasballetjes de opdracht van de dag ! We hebben twee varianten gemaakt, met dezelfde deeg. Eén versie in de oven, met als resultaat super krokante kaaspannenkoekjes 😂🙈. En na wat proberen een andere versie in kokosolie gefrituurde kaasballetjes. Goedgekeurd door iedereen!

 

Opdracht – 51: ei

Eieren zijn wellicht het individuele product dat we persoonlijk het vaakst eten; in alle mogelijk vormen. Vandaag hadden we zin om nieuwe dingetjes uit te proberen. Dit is het resultaat van de jongens: een halve maan (eiwit gekleurd met rodebietensap), de gele zon (eiwit, eigeel van elkaar gescheiden en vormpjes maken) en het ei-taartje (eigeel, opgeklopt eiwit). Zeker dit laatste presenteert best leuk !

Geen echt receptje om te delen dus, maar we delen nog eens graag ons artikel rond eieren. Eieren zijn superfood! 🙂

Opdracht – 52: kaastaco’s

Onze ninja’s maakten kaastaco’s vandaag. Leuk om zelf te maken en presenteert altijd goed. Je kan uiteraard vullen met de ingrediënten van je keuze. Wij kozen vandaag voor een yoghurtsaus en vulden de schelpjes met kip, ajuin, rucola, tomaatjes, paprika’s, courgetteslierten en verse mozzarella. 😋

 

Opdracht 53: dagje vrijaf

De jongens hadden vandaag geen tijd en zin om aan de rabarberconfituur opdracht te werken. Ze waren veel te druk aan het ping-pongen.
Daarom deel ik wel graag een nieuw overzichtje van de opdrachten 31-45.

 

Opdracht 54: rabarbertaart

Als opdracht van de dag maakten we vandaag met de restjes rabarber een nieuwe rabarbertaart. Na een lange fietstocht en wandeling in het bos hadden ze nog maar net genoeg energie om de rol van kok op te nemen. Volgende keer toch net iets groter maken, want hij is bijna op 🙈😂.

 

Opdracht 55: steak met spitskoolnoedels

Vandaag mochten de jongens meehelpen met een klassieker hier bij ons thuis. Lekkere steak met wat koude groentjes en gebakken spitskoolnoedels. Fijn weekend iedereen !

Opdracht 56:

Landen beginnen hun grenzen weer te openen. Haleluja . Dat verdient eenvoudige lekkere kost.

Scampi’s in lookbotersaus met kervel doet het bij ons altijd uitstekend!

De jongens hebben de groentjes gesneden en kozen ervoor om nog wat extra mango erbij klaar te maken !

Wat hebben jullie vandaag klaargemaakt?

 

Opdracht 57: keto eierkoeken

Timo gaat morgen (met een klein hartje) terug naar school. Om hem meteen iets “vrolijk” mee te geven, hebben we vandaag nieuwe koekjes gemaakt.
Onze recepten een passende naam geven, is niet altijd eenvoudig. Wij vinden dat deze koekjes doen denken aan de klassieke eierkoek. Maar absoluut zonder ei-smaak!
Veel succes aan de kindjes die morgen terug naar school gaan, en ook aan de ouders die nog langer moeten homeschoolen…

 

Opdracht 58: entrecote met asperges

Vandaag hadden de jongens totaal geen zin om mee te koken. Ik heb ze daarom een dagje vrijaf gegund. 😉

Wel deel ik graag met jullie wat we deze avond hebben gegeten. Vispannetje met zalm, courgette, paprika, look en véél gember in kokosmelk met saffraan😋.

Opdracht 59: Oesters proeven

De opdracht van vandaag was eerder een uitdaging . Oesters proeven!

Opdracht 60: hazelnotenpasta

Van het ene uiterste (oesters) naar het andere! Hazelnotenpasta maken stond vandaag op het programma. Ideaal om straks te beleggen ‘als dessertje’ op een stukje notenbrood. 😉

Zo, dit waren alweer een hele hoop culinaire opdrachtjes. Hopelijk haal je er wat inspiratie uit, zowel voor jezelf als eventueel om samen te doen met je kinderen.

Zie ook:


Gemotiveerd om te weten hoe je een gezonde keto levensstijl bij je kinderen kan starten? Check even ons Kinder Keto programma. Ongetwijfeld voor velen een nog grotere uitdaging, maar absoluut de moeite waard!

Daarin ligt de inspiratie voor dit nieuwe 12-dagen Kinder Keto-programma: de hoop dat we weer betere, gezondere kinderen opvoeden.

Sofie Desmedt (KetoHuis)

Sofie Desmedt (1984) houdt van juwelen ontwerpen, en de drie mannen in haar leven. Ze reist graag de wereld af. Haar doel met Ketohuis is om andere mensen praktisch te helpen keto te integreren in hun leven. Met 'Ketohuis Kookt' realiseerde ze haar eerste boek.

Versterk je immuunsysteem in de strijd tegen het coronavirus
START TO KETO (start elke zaterdag)
21 DAGEN = 21 MOTIVATIEMOMENTEN. Tijdelijk aan €39.00 €21.00

Versterk je immuunsysteem in de strijd tegen het coronavirusVolg ons uitgebreid Start To Keto programma

Meer informatie

Makkelijk én snel met gezond keto starten?Bestel ons nieuwe boek 'Ketohuis Kookt' (Net verschenen – reserveer als eerste een exemplaar!)

Meer informatie

Bestel ons nieuwe boek ‘Ketohuis Kookt’Alle info over keto (juist ADVIES, 45 RECEPTEN en EETWEKEN) gebundeld in één boek!

Meer informatie
>

'START TO KETO' (start elke zaterdag)
21 DAGEN
21 MOTIVATIE- MOMENTEN

%d bloggers liken dit: