Keto Huis

Virta Health: diabetes type2 omkeren én cardiovasculaire risicofactoren verbeteren?

Vita Health diabetes

Diabetes is omkeerbaar. Dat is Virta Health aan het aantonen. Virta Health is het business initiatief dat wetenschappers Stephen Phinney en Jef Volek in 2014 gestart zijn. Triatleet Sami Inkinen is hun CEO. Die liep in 2012 de Ironman triathlon in 8u24min.

Hun ambitieuze missie: tegen 2025 diabetes type2 bij 100 miljoen mensen zonder medicatie of operatie omkeren.

Het team publiceert regelmatig zijn bevindingen.

Update Mei 2018

Kan je diabetes type 2 omkeren EN cardiovasculaire risicofactoren verbeteren? Ja. Dat blijkt alleszins uit hun recente klinische proef waarbij één jaar lang cardiovasculaire risicodata werd onderzocht.

De studie toont aan dat 1 jaar ‘keto levensstijl’ cardiovasculaire risico’s verbetert van de 262 diabetes type 2 patienten die via hen werden begeleid.

De essentie van die verbeteringen:

  • Een verlaging van zowel de systolische (bovendruk) als de diastolische (onderdruk) bloeddruk
  • Een 11,9% reductie in 10-jarige ASCVD (atherosclerotische cardiovasculaire ziekte) risicoscore
  • Een aanzienlijke verlaging van de nood aan hoge bloeddruk-medicatie
  • Een afname van 39% in ontstekingen

Lees de hele studie: “Cardiovascular disease risk factor responses to a type 2 diabetes care model including nutritional ketosis induced by sustained carbohydrate restriction at 1 year: an open label, non-randomized, controlled study.”

Update Februari 2018

Begin 2017 publiceerden ze de resultaten van hun klinische proef waaruit bleek dat ze diabetes type 2 in slechts 10 weken systematisch konden terugdraaien. Op tien weken tijd had de gemiddelde deelnemer zijn HbA1c zien zakken met 1% en gewichtsverlies was 7%. Indrukwekkender was dat de helft van de deelnemers hun diabetes medicatie verminderd zag of zelfs kon stoppen, en 87% van diegene die insuline kregen konden hun dosis verminderen of insuline volledig stoppen.

De terechte kritiek of vraag van academici en clinici was of dit wel duurzaam was. Konden de resultaten een jaar of langer later nog gehandhaafd worden?

Ondertussen (begin februari 2018) hebben ze de resultaten van een klinische studie gepubliceerd in ‘Diabetes Therapy’. Die tonen aan dat resultaten na één jaar niet alleen gehandhaafd blijven. Ze verbeteren zelfs na één jaar. In de ogen van Virta Health is dit het einde van een tijdperk. Dit soort resultaten biedt honderden miljoenen mensen die wereldwijd met diabetes type 2 leven de nodige hoop.

Welke zijn de klinisch bewezen resultaten van de Virta-behandeling op één jaar tijd?

Diabetes Virta Health

  • bij 60% van de patiënten bleek diabetes type 2 omkeerbaar
  • bij 94% van de patiënten werd insulinegebruik verminderd of helemaal stopgezet
  • 83% van de patiënten bleef actief in het onderzoek
  • aanzienlijke en aanhoudende verbeteringen in andere aandoeningen, waaronder bloeddruk, ontsteking, cardiovasculaire markers, insulineresistentie en gewichtsverlies

Mensen uit de VS met diabetes type2 kunnen het ‘online medisch ziekenhuis’ van Virta Health gebruiken. Ze krijgen dan een gezondheidscoach, online ondersteuning en feedback op hun gezondheid bij het toepassen van een koolhydraatarm ‘ketogeen dieet’.

Phinney en Volek zijn één van de belangrijkste pioniers van alle initiële research achter keto.

Ze hebben een pagina waarop je hun laatste research-bevindingen kan volgen.

Christophe Bouten (KetoHuis)

Christophe Bouten (1977) is de held in zijn eigen avontuur, Keto Life Coach en auteur van het boek "Ketoman - Bevrijd van alle onzin: eetstrategieën voor sceptici".

Keto Workshops

Graag de voordelen van de keto ontdekken en praktisch leren hoe je er snel mee aan de slag kunt?

Schrijf je in

Koop Ketoman


Bestel het boek Ketoman (+gratis startersgids)

Meer informatie
>
%d bloggers liken dit: