.st0{fill:#FFFFFF;}

Keto documentaire The Magic Pill 

Door Sofie Desmedt (KetoHuis)

Op zoek naar een eenvoudige manier om een vriend of familielid kennis te laten maken met de keto levensstijl?

Een documentaire is dan een geweldige eerste stap. Het is ook goede motivatie om zelf op schema te blijven.

Eerste 100% keto levensstijl documentaire

‘The Magic Pill’ is de eerste 100% keto levensstijl documentaire. Deze film van Australiër Pete Evans is nu meer dan een half jaar oud. Met erin exact dezelfde verdieping en anekdotische ervaringen die ons na een vakantie in Nicaragua motiveerden dit Keto Huis informatieproject te starten.

Om die reden was ik ook blij verrast dat eindelijk iemand de keto-boodschap helemaal juist heeft gekregen in filmvorm. Onze wereldwijd goedgekeurde voedingsrichtlijnen (de klassieke voedselpiramide) zijn verouderd en achterhaald. Dat is wat de film prima ‘brengt’ aan de hand van échte wetenschap, degelijke onderzoekers en uiteenlopende experts.

Authentieke verhalen

Daarnaast visualiseert het ook mooi de authentieke verhalen van een aantal verschillende individuen die met een verscheidenheid aan ernstige gezondheidsproblemen worstelen. Je ziet er de opmerkelijke resultaten en veranderingen van een keto levensstijl, vaak al op een paar weken tijd. Ontroerend soms.

  • Ze volgen een zwaarlijvige vrouw die zwemt in de pillen en op de rand van dementie leeft
  • Ze volgen een jong gezin en hun zes jaar oude dochter met autisme
  • Ze volgen een vrouw die worstelt met chronische astma en een aantal andere kwalen
  • Ook een andere zwaar autistische jongen passeert de revue
  • Er is een vrouw die haar kanker heeft kunnen verbeteren door keto in de mix te gooien
  • Tot slot volgen ze een aboriginal gemeenschap in Australië met diabetes en hart-en vaatziekten.

Uiteraard zijn dit slechts anekdotes. Zoals wij ze hebben in de Keto Huis Facebook Groep. En zoals iedereen weet, kan je met ‘persoonlijke gevallen’ elk dieet goed of slecht laten overkomen. Dat gaat verwarde jan modaal die dagelijks om de oren wordt geslagen met telkens een andere nieuwe gezondheidstip, niet snel van voedingsstijl doen veranderen.

Pseudowetenschap?

En Big Food & Big Pharma mogen (en zullen) nog jarenlang zeggen dat het pseudowetenschap is. Maar toch! Dat er steeds meer studies, persoonlijke verhalen, documentaires, gezondheidsinstellingen en meetinstrumenten zijn om de kracht van keto te bewijzen, kunnen we alleen maar toejuichen.

Je kan de fascinerende film nu op YouTube en betalend online zien op een aantal platformen.

Laat na het kijken hier maar weten wat je ervan vond!

april 29, 2018  geschreven

Sofie Desmedt (KetoHuis)

Over de auteur

Sofie Desmedt (1984) reist graag de wereld af. Haar creativiteit kan ze kwijt door dingen te maken: lekkere gerechtjes, nieuwe juwelen, doe-opdrachten voor haar jongens. Haar doel met ketohuis is om andere mensen met heerlijke snel te bereiden recepten & praktische ondersteuning te helpen keto te integreren in hun leven. Met 'Ketohuis Kookt' realiseerde ze haar eerste boek.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Ontdek ons volledig keto starterspakket

Pak die gezonde keto-levensstijl meteen goed aan!

Met het advies uit onze 2 boeken, tientallen recepten, inspirerende eetweken en een motiverend 21-dagen programma bieden we je alle ingrediënten om keto meteen zelf goed te starten.

Abonneer je op onze ketohuis nieuwsbrief

>