.st0{fill:#FFFFFF;}

Kleine test: looptraining op eigen brandstof 

Door Christophe Bouten (KetoHuis)

Dit weekend deed ik een test in functie van mijn keto-marathon begin mei.

De voorbije maand at ik dagelijks telkens twee keer, ’s morgens en ’s avonds. Vrijdag was een uitzondering, want ik wou zoveel mogelijk bijtanken voor mijn training zaterdag ochtend. De ‘keto way’, dus met minimum aan koolhydraten.

Het voedingsplaatje die vrijdag:

 • ’s morgens drie eieren, makreel, yoghurt met granola
 • ’s middags 200 gram amandelen, 150 gram olijven en gehaktballetjes
 • ’s avonds aperitief-groentjes en kaas, witloof-gratin (perfect keto) bij vrienden met drie glazen rode wijn, en als dessert avocado-mousse met cacao en room

witloof hespenrolletjes

Zaterdag ochtend ben ik om 07.00 opgestaan en heb ik één koffie en veel water gedronken. Dan kort voor 09.00 zonder ontbijt aan mijn rustige loop-training begonnen, met als doel ‘zover mogelijk te geraken’.

Bijna drie uur en 24.31 km later hield ik het voor bekeken.

Trainingsloop

Positief:

 • Bij rustige fysieke inspanningen geraak ik steeds verder op eigen brandstof.
 • Ik voelde me super goed. Het weer was ook top (zonnig). Op geen enkel moment had ik honger of energie-tekort. Ook de laatste kilometers niet.

Negatief:

 • Omdat ik gisteren méér at dan op normale dagen, had ik meer brandstof ter beschikking, maar het verplichtte me wel halverwege ’te lozen’. Heeft me wel de kans gegeven een glas water te drinken. 🙂
 • Laatste drie kilometers voelde ik snel mijn benen leeglopen. Zij gaven me het signaal dat het genoeg was.

Persoonlijke conclusie:

Omdat ik ondertussen uitermate goed keto-aangepast ben, is mijn metabolische flexibiliteit groot. Mijn lichaam gebruikt efficiënt de eigen brandstof, zonder flauwtes of energiedips. Zeker aan een vrij traag gelijklopend tempo is er een goede vet-suiker-verhouding, waardoor ik steeds langer kan zonder bij te tanken.

Vandaag had ik na een goed nachtrust ook geen last van de inspanning.

april 1, 2018  geschreven

Christophe Bouten (KetoHuis)

Over de auteur

Christophe (1977) is een eeuwige student, keto coach, held in zijn eigen gezondheidsavontuur en een pro in een leven opbouwen met maximale vrijheid. Hij is verslaafd aan zijn verfrissende duik in de zee in de ochtend, koffie en koude douches. Wil je je eigen keto-avontuur starten of optimaliseren? Hij kan je coachen.
Het boek "Ketoman - Bevrijd van alle onzin: eetstrategieën voor sceptici" schrijven was zijn eerste stap als auteur.

 • 23km lopen zonder voeding is voor een geoefende loper niet zo speciaal – Carb Loader of Keto. Pas na een Km of 30/32 kun je echt gaan kijken wat het effect is.Ook moet je zeker WEL genoeg drinken, water + electrolyten, zeker als het warm is.

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Ontdek ons volledig keto starterspakket

  Pak die gezonde keto-levensstijl meteen goed aan!

  Met het advies uit onze 2 boeken, tientallen recepten, inspirerende eetweken en een motiverend 21-dagen programma bieden we je alle ingrediënten om keto meteen zelf goed te starten.

  Abonneer je op onze ketohuis nieuwsbrief

  >
  %d