Keto Huis

Kleine test: looptraining op eigen brandstof

Trainingsloop

Dit weekend deed ik een test in functie van mijn keto-marathon begin mei.

De voorbije maand at ik dagelijks telkens twee keer, ’s morgens en ’s avonds. Vrijdag was een uitzondering, want ik wou zoveel mogelijk bijtanken voor mijn training zaterdag ochtend. De ‘keto way’, dus met minimum aan koolhydraten.

Het voedingsplaatje die vrijdag:

 • ’s morgens drie eieren, makreel, yoghurt met granola
 • ’s middags 200 gram amandelen, 150 gram olijven en gehaktballetjes
 • ’s avonds aperitief-groentjes en kaas, witloof-gratin (perfect keto) bij vrienden met drie glazen rode wijn, en als dessert avocado-mousse met cacao en room

witloof hespenrolletjes

Zaterdag ochtend ben ik om 07.00 opgestaan en heb ik één koffie en veel water gedronken. Dan kort voor 09.00 zonder ontbijt aan mijn rustige loop-training begonnen, met als doel ‘zover mogelijk te geraken’.

Bijna drie uur en 24.31 km later hield ik het voor bekeken.

Trainingsloop

Positief:

 • Bij rustige fysieke inspanningen geraak ik steeds verder op eigen brandstof.
 • Ik voelde me super goed. Het weer was ook top (zonnig). Op geen enkel moment had ik honger of energie-tekort. Ook de laatste kilometers niet.

Negatief:

 • Omdat ik gisteren méér at dan op normale dagen, had ik meer brandstof ter beschikking, maar het verplichtte me wel halverwege ‘te lozen’. Heeft me wel de kans gegeven een glas water te drinken. 🙂
 • Laatste drie kilometers voelde ik snel mijn benen leeglopen. Zij gaven me het signaal dat het genoeg was.

Persoonlijke conclusie:

Omdat ik ondertussen uitermate goed keto-aangepast ben, is mijn metabolische flexibiliteit groot. Mijn lichaam gebruikt efficiënt de eigen brandstof, zonder flauwtes of energiedips. Zeker aan een vrij traag gelijklopend tempo is er een goede vet-suiker-verhouding, waardoor ik steeds langer kan zonder bij te tanken.

Vandaag had ik na een goed nachtrust ook geen last van de inspanning.

Keto Huis (Christophe)

Christophe Bouten (1977) loopt traag en verdiept zich graag.

Als vader van twee jonge kereltjes probeert hij open van geest door het leven te stappen. Op zijn dertigste nam hij zijn gezondheid weer in eigen handen.

Samen met zijn partner Sofie Desmedt is hij op zijn veertigste het Keto Huis gestart. De keto levensstijl is voor hem een boeiend leerproces, waarover hij met plezier zijn eigen bevindingen deelt.

Hij schreef onlangs het boek "Ketoman - Bevrijd van alle onzin: eetstrategieën voor sceptici". Verder bezit hij twee coaching diploma's (voetbal & gezondheid) waarmee hij nog veel te weinig doet.

 • 23km lopen zonder voeding is voor een geoefende loper niet zo speciaal – Carb Loader of Keto. Pas na een Km of 30/32 kun je echt gaan kijken wat het effect is.Ook moet je zeker WEL genoeg drinken, water + electrolyten, zeker als het warm is.

 • Bestel ons boek ‘Ketoman’

  Ketoman heeft een geheim dat de traditionele kijk op voeding op zijn kop zet!

  Bestel het boek
  (+gratis startersgids)

  Over ons


  We willen van het Keto Huis een inspirerende en informerende plek maken voor iedereen die een keto levensstijl beter wil begrijpen maar niet de moed, zin of tijd heeft om alles alleen uit te dokteren.
  >

  'START TO KETO' (start elke zaterdag)
  21 DAGEN
  21 MOTIVATIE- MOMENTEN

  %d bloggers liken dit: