Keto Huis
Trainingsloop

Kleine test: looptraining op eigen brandstof

Dit weekend deed ik een test in functie van mijn keto-marathon begin mei.

De voorbije maand at ik dagelijks telkens twee keer, ’s morgens en ’s avonds. Vrijdag was een uitzondering, want ik wou zoveel mogelijk bijtanken voor mijn training zaterdag ochtend. De ‘keto way’, dus met minimum aan koolhydraten.

Het voedingsplaatje die vrijdag:

 • ’s morgens drie eieren, makreel, yoghurt met granola
 • ’s middags 200 gram amandelen, 150 gram olijven en gehaktballetjes
 • ’s avonds aperitief-groentjes en kaas, witloof-gratin (perfect keto) bij vrienden met drie glazen rode wijn, en als dessert avocado-mousse met cacao en room

witloof hespenrolletjes

Zaterdag ochtend ben ik om 07.00 opgestaan en heb ik één koffie en veel water gedronken. Dan kort voor 09.00 zonder ontbijt aan mijn rustige loop-training begonnen, met als doel ‘zover mogelijk te geraken’.

Bijna drie uur en 24.31 km later hield ik het voor bekeken.

Trainingsloop

Positief:

 • Bij rustige fysieke inspanningen geraak ik steeds verder op eigen brandstof.
 • Ik voelde me super goed. Het weer was ook top (zonnig). Op geen enkel moment had ik honger of energie-tekort. Ook de laatste kilometers niet.

Negatief:

 • Omdat ik gisteren méér at dan op normale dagen, had ik meer brandstof ter beschikking, maar het verplichtte me wel halverwege ‘te lozen’. Heeft me wel de kans gegeven een glas water te drinken. 🙂
 • Laatste drie kilometers voelde ik snel mijn benen leeglopen. Zij gaven me het signaal dat het genoeg was.

Persoonlijke conclusie:

Omdat ik ondertussen uitermate goed keto-aangepast ben, is mijn metabolische flexibiliteit groot. Mijn lichaam gebruikt efficiënt de eigen brandstof, zonder flauwtes of energiedips. Zeker aan een vrij traag gelijklopend tempo is er een goede vet-suiker-verhouding, waardoor ik steeds langer kan zonder bij te tanken.

Vandaag had ik na een goed nachtrust ook geen last van de inspanning.

Christophe Bouten (KetoHuis)

Christophe Bouten (1977) is eeuwig ondernemende student, keto coach, held in zijn eigen gezondheidsavontuur en steeds op zoek naar meer vrijheid. Het boek "Ketoman - Bevrijd van alle onzin: eetstrategieën voor sceptici" schrijven was zijn eerste stap in de wereld van het schrijverschap. Je kan hem altijd plezieren met steak & eieren.

BEGIN 2020 SLIM
START TO KETO (start elke zaterdag)
21 DAGEN = 21 MOTIVATIEMOMENTEN. Tijdelijk aan €39.00 €21.00
 • 23km lopen zonder voeding is voor een geoefende loper niet zo speciaal – Carb Loader of Keto. Pas na een Km of 30/32 kun je echt gaan kijken wat het effect is.Ook moet je zeker WEL genoeg drinken, water + electrolyten, zeker als het warm is.

 • Optimaliseer je voeding

  Je bent al een tijdje gestart met keto en je wil graag je voeding tot in de puntjes optimaliseren?

  Zondag 29 maart = Ketohuis Anti°Dieet Masterclass.

  Schrijf je in

  Makkelijk & snel met gezond keto aan de slag?  Bestel ons nieuwe boek 'Ketohuis Kookt'

  Meer informatie
  >
  %d bloggers liken dit: