Eiwitten

YouTube video’s over eiwitten

Wetenschappelijk onderzoek

Samenvatting

Sarcopenische afname van spiermassa en -functie draagt bij tot het risico op

  • vallen,
  • verminderde mobiliteit en
  • toegenomen kwetsbaarheid bij ouderen.

Beperking van sarcopenie kan worden bereikt door eiwit van hogere kwaliteit in voldoende hoeveelheden te consumeren, waarvan het huidige onderzoek doet vermoeden dat deze hoger zijn dan de aanbevolen innames van ongeveer 0,8 g/kg lichaamsgewicht / d.

Bovendien werken hogere niveaus van fysieke activiteit en deelname aan oefeningen ter ondersteuning van cardiovasculaire fitness en musculoskeletale functie additief met proteïne in verzwakkende sarcopenie. Deze narratieve beoordeling levert bewijs voor een aanbeveling voor eiwitdoelwitten per maaltijd bij ouderen die worden ondersteund door kennis van de omzet van spiereiwit. Op basis van onderzoek naar acute dosisresponsen van spiereiwitsynthese (MPS) naar eiwit, wordt een voorgesteld doel per maaltijd voor eiwitinnames vastgesteld op ongeveer 0,4-0,6 g eiwit / kg lichaamsgewicht / maaltijd voor ouderen. Normale patronen van eiwitinname in voeding hebben de neiging om een ​​scheve eiwitverdeling te benadrukken, die spieranabolisme niet zou maximaliseren.

Observationele studies tonen aan dat meer gelijkmatige patronen van eiwitinname geassocieerd zijn met verhoogde spiermassa en verbeterde spierfunctie. Een op voedsel gebaseerde benadering om deze eiwitdoelen te bereiken zou voordelig zijn, en de nutriëntendichtheid van het eiwitbevattende voedsel zou bijzonder belangrijk zijn voor oudere personen.

Zuivelproducten leveren hoogwaardige eiwitten en bevatten voor oudere mensen verschillende voedingsstoffen. Deze korte beoordeling geeft een overzicht van de wetenschappelijke onderbouwing waarom zuivelproducten een voedingsbodem voor ouderen zouden moeten zijn. Praktische suggesties worden gegeven voor de implementatie van zuivelproducten in voedingspatronen om te voldoen aan de eiwit- en andere nutriëntendoelen voor ouderen.

Eiwitten vs vetten vs koolhydraten

Leef keto en neem je gezondheid
terug in eigen handen. 

>