Wat motiveert anderen om met keto te starten?

Keto heeft heel wat voordelen. Wij blijven super enthousiast. Een goed uitgevoerde, gezonde keto levensstijl doet heel wat positieve zaken voor je lichaam, humeur en energie. Maar we zijn door dit Keto Huis intitiatief uiteraard ondertussen enorm vooringenomen. Daarom is het goed op tijd en stond de mening van anderen te vragen. En dat is exact wat we deden. We vroegen in onze Facebook Groep wat anderen motiveert om met keto te starten. Dit was de vraag: wat is jouw doel om keto te volgen? Wat heeft je hier gebracht? Waar wil je naartoe?

Hieronder lees je enkele antwoorden! 

Minimum 50 kg afvallen

Ik wou 50 kilo afvallen minimum. Liefst 60. Ik heb schildklierproblemen mogelijk schildklierkanker. Knobbel waar ik alle zes maand voor op controle moet gaan om dat op te volgen. Ik had klierkoorts na bloedtransfusie na mijn bevalling en dat is begin volgens mij van alle ellende maar als ik eerlijk Ben dan ben ik al heel mijn leven moe en uitgeput. Ik heb al van rond mijn elf jaar reuma en ischias. Ik nam jong de pil om dat ik op 9j al ongesteld was en dat werkte heel hard op mijn reuma. Tot op vandaag heb hier veel last van. Keto gaf terug levenslust en energie. De pijn is gebleven helaas. Ik hoop meer ontsteking weg te werken en ik hoop dat het dan zal helpen. Intussen ook 12 kilo lichter wat ook al mooi meegenomen is.

Regine

Afvallen

Ik wilde afvallen. In maart begonnen en na 4 maanden was ik 12 kg lichter (van 69 naar 57 kg). Bijkomende verrassing was dat ik mij energieker voelde dan ooit! Het eten en de variatie is geweldig! Nu echter ben ik al ruim 3 weken uit het gareel en daardoor al 2,5 kg aangekomen. Ik ben niet blij 😞 Ik blijf wel er mee bezig en vrijdag 30 november kom ik bij jullie lunchen!

Germaine

Me beter & gezonder voelen

Wilde me beter voelen. Geen opgeblazen gevoel meer, niet meer 24/7 snaaien. Exceemvrije hoofdhuid. Stoppen met roken kilos’s verminderen.
Kortom ik wilde me gezonder/fitter voelen. EN DAT IS GELUKT🤪🤪🤪

Marja

Van medicatie en suikerdrang verlost raken

Ik ben al jaren een fervente sporter en at gezond. Of althans op papier toch, heel veel fruit, maar dan heel veel fruit, magere kwark, kilo’s groenten per dag, neen ik overdrijf niet kilo’s, niet te veel vet, heel af en toe eens frietjes, brood alleen bij mijn ouders eens, veel eiwitten... Hoe meer ik sportte, hoe meer honger ik had, hoe meer ik at, hoe meer tussendoortjes hoe meer ook beloningen werden toegelaten, ... etc. In januari ben ik veranderd van werk waar er elke keer vers brood en charcuterie wordt gegeten. Ook al nam ik mijn eigen gezonde eten mee, betrapte ik me, dat ik na een tijd ook begon mee te doen, ook met de bokes bravo met choco en de taarten met de verjaardagen, en de chocoladerepen die daar in de kasten voor te graaien liggen. Op de duur nam na ik na elke lunch een reep mee naar mijn bureau als dessert. Heel veel aangekomen was ik niet, maar toch, ... . Ik kon het me ook niet meer laten. Thuis ook, zelf voor het slapengaan nog bounty of chocolade stiekem in mijn mond steken, of snoep jak!

Jaren geleden was ik een hevige migraine patiënt en nam ik na veel onderzoek medicatie voor epilepsie, topamax. De enige medicatie die hielp. Elke dag in de ochtend en in de avond. Hiermee gestart in 2008. In 2012 was ik hiermee gestopt omdat ik nog weinig aanvallen had. Tot nu april, tot stress de overhand nam (verhuis, nieuw werk, thuissituatie, familie) en teveel meedoen in khd overdaad op werk en ik opnieuw hevige aanvallen kreeg. Opnieuw topamax laten voorschrijven door de orde van de geneesheren. Maar dit is niet wat ik wil. Ik wil af vooral van die medicatie en af van suikerdrang en ik wil het liefst zoals vroeger als ik topsport deed me af en toe een zondigdag met lekker bokes gunnen of eens 1 bolletje ijs of brunchdag met vriendinnen met niet Keto dingen toelaten gewoon omdat ik eens wegben en het mag, heel af en toe, maar wel de dag nadien opnieuw ga voor die gezonde levensstijl, die mij zonder medicatie migraineloos door het leven brengt. Gezien Keto al heel wat epilepsie aanvallen verminderd heeft, zelf heeft doen verdwijnen bij mensen, hoopte ik, dat dit wel eens de oplossing kon zijn voor mij. En het is. Want er is slechts 1 dag geweest sinds 31 juli dat ik migraine heb gehad en dat is de avond van mijn marathon, maar dat wijt ik dan aan te weinig drinken en de inspanning 🤪.

Voor het afvallen doe ik het niet, want ik ben slechts 3kg vermagerd, en heb wel het gevoel dat mijn benen spiermassa verloren hebben en vet bijgewonnen hebben, dat is wat het mindere aan het verhaal, ook het haarverlies. Dus ik hoop dat dit nog in balans komt.

Samengevat, doe ik het voornamelijk voor mijn migraine die tot nu weg blijft, voor mijn drang naar zoetigheid weg te nemen en heel gefocust te leven, gecontroleerd. Voor mij is dan all the way de beste way. Hoewel ik wel nu na mijn marathon, want dit was dan ook een wetenschappelijk experiment voor mezelf 😀, meer fruit ga toelaten en dan heel af en toe een zondigdag. Allee dat zeg ik nu. Wie weet krijg ik het zelf niet over mijn hart 😀.

Laetitia

Afvallen en meer energie

Mijn eerste doel was afvallen, 2e meer energie. Ik ben 12,5 jaar geleden mama geworden en sindsdien nooit meer op mijn pre-mama gewicht gekomen. Daar ik de laatste tijd niet meer in mijn kleren kon was dat wake-up call. Ik ben ook al jaren extreem moe en geen enkel medisch onderzoek kon de oorzaak achterhalen. Ik was kerngezond, maar voelde dat niet.
In februari begonnen met sport wat buiten mijn conditie niets deed veranderen. Half mei suiker afgezworen en niet veel later keto leren kennen. 1e maand geen verandering aan mijn lijf. Nadien langzaam beginnen gewicht verliezen en nu 12 kg kwijt (gewicht van 13j geleden). Sinds kort ben ik ook van mijn middagdutjes af. 😊

Ingrid

Voorkomen dat ik diabeet word

Ik wil voorkomen dat ik diabeet word, omdat ik alle factoren tegen me heb, afkomen van vage en ook pijnlijke ontstekingen en afvallen. Ik wil 109 worden om mijn kinderen zo lang mogelijk mee te mogen maken 🙂

Olga

Bekampen van burn-out

Ik ben er zo n 6 maanden geleden mee begonnen nadat ik de diagnose van een burn out gekregen had. Omwille van mijn beroep was het voor mij niet mogelijk om er een tijd tussenuit te gaan dus ben ik op zoek gegaan naar manieren om mij lichamelijk en mentaal zo goed mogelijk te ondersteunen. Suiker bannen was voor mij daarvoor een vrij logische stap en zo ben ik bij keto uitgekomen.Aangezien ik al een tiental jaren glutenvrij moet eten was de stap voor mij waarschijnlijk een stuk minder groot dan voor vele anderen.Afvallen was niet mijn hoofddoel maar het is een leuke bijkomstigheid. Ik voel mij mentaal en fysiek zoveel beter dat ik er zelfs niet meer over denk om terug suiker te gaan eten, alleen fruit ga ik wel terug in mijn eetpatroon inbouwen,dat mis ik te hard. Ik ben nu carb cycling aan het uittesten hiervoor.

Els

Afvallen was mijn doel

Mijn doel was verder afvallen zat al een tijd op een plateau na een low fat low calorieën dieet, mijn doen is nu wel veranderd. Mijn metabolisme genezen en alle processen in mijn lichaam ondersteunen en voor het eerst in mijn leven geen constante strijd met trek meer hebben. Ik ga nooit meer terug naar die manier van leven! :)

Selma

40 kg verliezen

Mijn doel is al jaren afvallen maar had een enorm jojo effect. De diëtiste wou het anders aanpakken dan wat ik al deed & stelde me keto voor. Zo kan ik die 40kg die ik zelf wil afvallen zeker bereiken.
Het méér energie dat merk ik jammer genoeg (nog) niet, maar die oorzaak ligt bij men MS.
Ik slaap wel beter & vaster. Wat ik al een mega win vind 😊

Jana

Stabiele schildklier

Ik heb Hashimotho (vernietig mijn eigen schildklier ) was ruim 20 kilo aangekomen en is er nu na veel vallen en opstaan af door keto en If.
En mijn schildklier is door deze levenstijl veel stabieler door de minder insuline pieken. En mijn darmen zijn nu veel relaxter.

Sophie

Van veel kwaaltjes afgeholpen

Wat leuk om te zien dat keto bij meer mensen als een gezonde levensstijl wordt beschouwd en niet als een wanhoop middel om af te vallen! Mij heeft het keto dieet al van veel kwaaltjes afgeholpen: geen prikkelbare darmen meer en geen opgeblazen gevoel, minder vaak migraine aanvallen, uiteraard al heel wat gewichtsverlies ook... zelfs mijn allergieen heb ik meer onder controle. En het is nog eens super lekker ook.
En ja, ik val af en toe eens van de wagen (zoals op mijn profielfoto besef ik net 🙈). Dan heb ik het wel heel moeilijk om weer te vertrekken in keto. Ik wil nog een heel pak afvallen om aan een gezond gewicht te komen en ik wil de keto levensstijl ook na het behalen van mijn doel zo goed mogelijk aanhouden. Maar gelukkig kan keto ook comfort food zijn, ik ben geweldig fan van deze meat pie! 😋

Jessie

Word gratis lid van de gesloten KetoHuis Groep op Facebook

Op zoek naar tips & tricks over een keto manier van eten, bewegen, en leven?
Meer dan 4.250 leden delen informatie, recepten en inzichten!

CONTACT

Sofie & Christophe
Lange Leemstraat 224b
2018 Antwerpen 
ketohuis@gmail.com

> Lees meer over onze filosofie

Keto Huis Logo

SCHRIJF JE IN OP ONZE NIEUWSBRIEF

Ontvang alle laatste nieuwe recepten en artikels. 


© Copyright 2020 KetoHuis  - Alle Rechten Voorbehouden -
Keto Huis & privacy | Algemene voorwaarden
We zijn geen voedingsdeskundigen of artsen. Alle informatie op deze website is gebaseerd op onze persoonlijke ervaringen en wetenschappelijke verdieping in een keto levensstijl. Voor elke verandering in dieet of levensstijl is steeds een medische check-up aangewezen. 

>