Keto Huis

Keto-product in de kijker: himalayazout

Naast het maken en publiceren van eenvoudige keto-vriendelijke recepten heb ik me voorgenomen af en toe te schrijven over de voedingsmiddelen die we heel vaak gebruiken in onze keto levensstijl. In dit eerste artikel start ik graag met zout. Voldoende zout innemen is super belangrijk voor de keto liefhebber. Dat hebben we al eens uitgebreid uit de doeken gedaan in dit artikel met 15 inzichten over zout.

Maar ook de keuze van type zout is niet onbelangrijk, want er is echt een groot verschil tussen het reguliere potje keukenzout en onze favoriet: Himalayazout.

himalayazout

Keukenzout

Dit is hoe ik er ondertussen naar kijk. Keukenzout of tafelzout is wellicht de minst ‘rijke’ variant van zout. Vrij goedkoop en wat je vaak tegenkomt als je op restaurant gaat. De keukenzout-variant is geraffineerd, wat betekent dat bijna alle sporenelementen en mineralen zijn verwijderd. Jammer genoeg worden ook hier vaak extra additieven aan toegevoegd, soms zelfs wat suiker!

Daarnaast is dit soort zout voor ons lichaam vrij onnatuurlijk. Door het raffinageproces wordt het niet makkelijk opgenomen in onze cellen. Het levert dus geen enkele positieve bijdrage aan de werking van ons lichaam.

Daarom probeer ik zo vaak mogelijk de ongeraffineerde variant te kopen. Je hebt diverse soorten ongeraffineerd zout, o.a. zeezout en bergkernzout.

Zeezout

Heel wat huishoudens koken met ongeraffineerd zeezout. Dat heeft heel veel voordelen. Er zitten blijkbaar 82 verschillende voedingsstoffen in en het is rijk aan magnesium.

Steeds vaker lees ik dat je zeezout beter kan vermijden, omdat onze zeeën jammer genoeg steeds meer vervuild worden.

Een betere variant hierop is dan wellicht het grijze zout, ook wel Keltische zeezout genoemd. Dit is zout uit de kernen van de bergen, heel wat beter afgeschermd van vervuiling.

Toch zijn de mineralen in bovengenoemde ongeraffineerde zeezouten vaak te groot, waardoor we deze niet kunnen opnemen in onze cellen. En laat dit nu toch wel een heel belangrijk aspect zijn dat we in ons achterhoofd moeten houden.

Himalayazout

Himalaya kristalzout is onze overduidelijke favoriet. Dit is waarom.

  • Himalaya-zout bevat het hoogste aandeel natuurlijke mineralen (84!), waardoor het vele malen beter is dan normaal tafelzout. Het bevat 84 bouwstenen in de vorm van mineralen en sporenelementen met vooral veel calcium, magnesium, ijzer en zwavel.
  • Het is één van de puurste zouten, roze van kleur en wordt al duizenden jaren gebruikt vanwege de geneeskrachtige kwaliteiten.
  • Himalayazout is zoals de naam doet vermoeden afkomstig uit de bergen en deze worden beschouwd als één van de zuiverste bronnen van de planeet. Het is miljoenen jaren oud, en over het algemeen vrij van toxines, die je wel bij zeezout aantreft.
  • Het heeft een perfecte kristalstructuur. Het is een natuurlijk mineraalzout uit de Himalaya dat volkomen opneembaar is door onze cellen door zijn unieke kristalstructuur, gevormd onder zeer speciale omstandigheden.

Er zijn twee varianten himalayazout: fijn of grof. Je kunt ze allebei gebruiken: gewoon over een eitje, of als afwerking op een slaatje of je gerechtje. Of gewoon onder de tong voor je aan een stevige sport-inspanning begint.

Sofie Desmedt (KetoHuis)

Sofie Desmedt (1984) houdt van juwelen ontwerpen (ZOEF ONLINE), en de drie mannen in haar leven. Ze reist graag de wereld af. Haar doel met KetoHuis is om andere mensen praktisch te helpen keto te integreren in hun leven.

Keto Workshops

Graag de voordelen van de keto ontdekken en praktisch leren hoe je er snel mee aan de slag kunt?

Schrijf je in

Koop Ketoman


Bestel het boek Ketoman (+gratis startersgids)

Meer informatie
>
%d bloggers liken dit: