Keto Huis
moderne jager

De ‘moderne jager’ beseft dat het om insuline draait

Wat velen aanvankelijk niet begrijpen, is dat het echt niet om keto, ketose of het ketogeen dieet draait.

Het draait om insuline. Mensen die 100 jaar worden (centenarians), slagen er bijna allemaal (ongewild) in om hun insuline laag te houden. Dat lijkt toch de hypothese en mogelijke conclusie van een aantal wetenschappelijke papers zoals die van Claudio Fanceschi.

Doe je dat niet, krijg je één van de vele mogelijke chronische ziektes. Insuline laag houden kan je ook door vrij veel koolhydraten (zie mijn keto koolhydraat-piramide) te eten. Alleen is dat voor de meesten in onze samenleving een risicovolle strategie.

Mij heeft het jaren gekost om te optimaliseren en nog moet ik wellicht (doorbraak in onze samenleving zal er zijn als er ‘home insuline devices’ op de markt komen) best voorzichtig zijn.

Indien ik elke dag zou gaan jagen* 😉, en niet constant achter een laptop zou zitten, kon ik het me wellicht permitteren om massaal veel bananen, peren, en ’s morgens brood te blijven eten. De realiteit is echter dat ondanks sporadische sportinspanningen ik vrij sedentair ben. Zoals wellicht zo goed als iedereen in onze samenleving. En dus is koolhydraatrijker gewoon geen optie.

Keto eten en leven is daarom de ideale tool voor het doel; een kwaliteitsvol leven. 😀

*Jagen als metafoor voor ‘constant actief zijn’ of in ieder geval een levensstijl die ervoor zorgt dat insuline gewoon zijn normale werk doet en je niet richting insuline-resistentie evolueert. Zoals bij tribale bevolkingen (de Kitavans bijvoorbeeld in Papoea Nieuw Guinea) die best veel fruit, zetmeel-producten (zoals zoete patat etc) eten, maar waarvan we weten dat ze heel lage insuline-niveaus hadden. 

Christophe Bouten (KetoHuis)

Christophe Bouten (1977) is eeuwig ondernemende student, keto coach, held in zijn eigen gezondheidsavontuur en steeds op zoek naar meer vrijheid. Het boek "Ketoman - Bevrijd van alle onzin: eetstrategieën voor sceptici" schrijven was zijn eerste stap in de wereld van het schrijverschap. Je kan hem altijd plezieren met steak & eieren.

BEGIN 2020 SLIM
START TO KETO (start elke zaterdag)
21 DAGEN = 21 MOTIVATIEMOMENTEN. Tijdelijk aan €39.00 €21.00
 • Geweldige site! Net gevonden, sinds 2 weken met Keto bezig.
  Zwaar type 2 diabeet (op 31 jarige leeftijd!), bloedsuikers blijven nog erg hoog vooral ’s ochtends.

 • Bedankt voor je reactie Mark. Voor zo’n feedback doen we het!! 🙂 Succes met je eigen avontuur, je zal niet ontgoocheld zijn!

 • Optimaliseer je voeding

  Je bent al een tijdje gestart met keto en je wil graag je voeding tot in de puntjes optimaliseren?

  Zondag 29 maart = Ketohuis Anti°Dieet Masterclass.

  Schrijf je in

  Makkelijk & snel met gezond keto aan de slag?  Bestel ons nieuwe boek 'Ketohuis Kookt'

  Meer informatie
  >
  %d bloggers liken dit: