.st0{fill:#FFFFFF;}

De ‘moderne jager’ beseft dat het om insuline draait 

Door Christophe Bouten (KetoHuis)

Wat velen aanvankelijk niet begrijpen, is dat het echt niet om keto, ketose of het ketogeen dieet draait.

Het draait om insuline. Mensen die 100 jaar worden (centenarians), slagen er bijna allemaal (ongewild) in om hun insuline laag te houden. Dat lijkt toch de hypothese en mogelijke conclusie van een aantal wetenschappelijke papers zoals die van Claudio Fanceschi.

Doe je dat niet, krijg je één van de vele mogelijke chronische ziektes. Insuline laag houden kan je ook door vrij veel koolhydraten (zie mijn keto koolhydraat-piramide) te eten. Alleen is dat voor de meesten in onze samenleving een risicovolle strategie.

Mij heeft het jaren gekost om te optimaliseren en nog moet ik wellicht (doorbraak in onze samenleving zal er zijn als er ‘home insuline devices’ op de markt komen) best voorzichtig zijn.

Indien ik elke dag zou gaan jagen* 😉, en niet constant achter een laptop zou zitten, kon ik het me wellicht permitteren om massaal veel bananen, peren, en ’s morgens brood te blijven eten. De realiteit is echter dat ondanks sporadische sportinspanningen ik vrij sedentair ben. Zoals wellicht zo goed als iedereen in onze samenleving. En dus is koolhydraatrijker gewoon geen optie.

Keto eten en leven is daarom de ideale tool voor het doel; een kwaliteitsvol leven. 😀

*Jagen als metafoor voor ‘constant actief zijn’ of in ieder geval een levensstijl die ervoor zorgt dat insuline gewoon zijn normale werk doet en je niet richting insuline-resistentie evolueert. Zoals bij tribale bevolkingen (de Kitavans bijvoorbeeld in Papoea Nieuw Guinea) die best veel fruit, zetmeel-producten (zoals zoete patat etc) eten, maar waarvan we weten dat ze heel lage insuline-niveaus hadden. 

augustus 23, 2018  geschreven

Christophe Bouten (KetoHuis)

Over de auteur

Christophe (1977) is een eeuwige student, keto coach, held in zijn eigen gezondheidsavontuur en een pro in een leven opbouwen met maximale vrijheid. Hij is verslaafd aan zijn verfrissende duik in de zee in de ochtend, koffie en koude douches. Wil je je eigen keto-avontuur starten of optimaliseren? Hij kan je coachen.
Het boek "Ketoman - Bevrijd van alle onzin: eetstrategieën voor sceptici" schrijven was zijn eerste stap als auteur.

 • Geweldige site! Net gevonden, sinds 2 weken met Keto bezig.
  Zwaar type 2 diabeet (op 31 jarige leeftijd!), bloedsuikers blijven nog erg hoog vooral ’s ochtends.

 • Bedankt voor je reactie Mark. Voor zo’n feedback doen we het!! 🙂 Succes met je eigen avontuur, je zal niet ontgoocheld zijn!

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Ontdek ons volledig keto starterspakket

  Pak die gezonde keto-levensstijl meteen goed aan!

  Met het advies uit onze 2 boeken, tientallen recepten, inspirerende eetweken en een motiverend 21-dagen programma bieden we je alle ingrediënten om keto meteen zelf goed te starten.

  Abonneer je op onze ketohuis nieuwsbrief

  >
  %d