Keto Huis
moderne jager

De ‘moderne jager’ beseft dat het om insuline draait

Wat velen aanvankelijk niet begrijpen, is dat het echt niet om keto, ketose of het ketogeen dieet draait.

Het draait om insuline. Mensen die 100 jaar worden (centenarians), slagen er bijna allemaal (ongewild) in om hun insuline laag te houden. Dat lijkt toch de hypothese en mogelijke conclusie van een aantal wetenschappelijke papers zoals die van Claudio Fanceschi.

Doe je dat niet, krijg je één van de vele mogelijke chronische ziektes. Insuline laag houden kan je ook door vrij veel koolhydraten (zie mijn keto koolhydraat-piramide) te eten. Alleen is dat voor de meesten in onze samenleving een risicovolle strategie.

Mij heeft het jaren gekost om te optimaliseren en nog moet ik wellicht (doorbraak in onze samenleving zal er zijn als er ‘home insuline devices’ op de markt komen) best voorzichtig zijn.

Indien ik elke dag zou gaan jagen* 😉, en niet constant achter een laptop zou zitten, kon ik het me wellicht permitteren om massaal veel bananen, peren, en ’s morgens brood te blijven eten. De realiteit is echter dat ondanks sporadische sportinspanningen ik vrij sedentair ben. Zoals wellicht zo goed als iedereen in onze samenleving. En dus is koolhydraatrijker gewoon geen optie.

Keto eten en leven is daarom de ideale tool voor het doel; een kwaliteitsvol leven. 😀

*Jagen als metafoor voor ‘constant actief zijn’ of in ieder geval een levensstijl die ervoor zorgt dat insuline gewoon zijn normale werk doet en je niet richting insuline-resistentie evolueert. Zoals bij tribale bevolkingen (de Kitavans bijvoorbeeld in Papoea Nieuw Guinea) die best veel fruit, zetmeel-producten (zoals zoete patat etc) eten, maar waarvan we weten dat ze heel lage insuline-niveaus hadden. 

Keto Huis (Christophe)

Christophe Bouten (1977) loopt traag en verdiept zich graag.

Als vader van twee jonge kereltjes probeert hij open van geest door het leven te stappen. Op zijn dertigste nam hij zijn gezondheid weer in eigen handen.

Samen met zijn partner Sofie Desmedt is hij op zijn veertigste het Keto Huis gestart. De keto levensstijl is voor hem een boeiend leerproces, waarover hij met plezier zijn eigen bevindingen deelt.

Hij bezit twee coaching diploma's (voetbal & gezondheid) waarmee hij nog veel te weinig doet.

Keto Workshop voor Starters: “Ontdek de voordelen van de keto levensstijl en leer praktisch hoe je er snel mee aan de slag kunt“

Schrijf je in voor onze workshop

2 reacties

Geef een reactie

  • Geweldige site! Net gevonden, sinds 2 weken met Keto bezig.
    Zwaar type 2 diabeet (op 31 jarige leeftijd!), bloedsuikers blijven nog erg hoog vooral ’s ochtends.

  • Bedankt voor je reactie Mark. Voor zo’n feedback doen we het!! 🙂 Succes met je eigen avontuur, je zal niet ontgoocheld zijn!

Keto essentie

Wanneer je lichaam makkelijk vet kan verbranden voor energie, gaat je lichaam dat ook permanent doen.

Daardoor heb je minder honger. Eten wordt optioneel. Je lichaam verbrandt eigen lichaamsvet voor haar energie.

Je eet minder omdat je minder honger hebt. Je energiestroom is constant, en je begint gewicht te verliezen. Dit is eigen aan het (oer)menselijke lichaam.

Keto Workshop – Voor Starters

Graag de voordelen van de keto levensstijl ontdekken en praktisch leren hoe je er snel mee aan de slag kunt?

Schrijf je in

Word lid van de Belgische Facebook Groep

We willen van het Keto Huis een inspirerende en informerende plek maken voor iedereen die een keto levensstijl beter wil begrijpen maar niet de moed, zin of tijd heeft om alles alleen uit te dokteren.

Word ook lid van de Belgische Keto Facebook Groep!

Zoek een Recept
%d bloggers liken dit: