Keto Huis

De ‘moderne jager’ beseft dat het om insuline draait

moderne jager

Wat velen aanvankelijk niet begrijpen, is dat het echt niet om keto, ketose of het ketogeen dieet draait.

Het draait om insuline. Mensen die 100 jaar worden (centenarians), slagen er bijna allemaal (ongewild) in om hun insuline laag te houden. Dat lijkt toch de hypothese en mogelijke conclusie van een aantal wetenschappelijke papers zoals die van Claudio Fanceschi.

Doe je dat niet, krijg je één van de vele mogelijke chronische ziektes. Insuline laag houden kan je ook door vrij veel koolhydraten (zie mijn keto koolhydraat-piramide) te eten. Alleen is dat voor de meesten in onze samenleving een risicovolle strategie.

Mij heeft het jaren gekost om te optimaliseren en nog moet ik wellicht (doorbraak in onze samenleving zal er zijn als er ‘home insuline devices’ op de markt komen) best voorzichtig zijn.

Indien ik elke dag zou gaan jagen* 😉, en niet constant achter een laptop zou zitten, kon ik het me wellicht permitteren om massaal veel bananen, peren, en ’s morgens brood te blijven eten. De realiteit is echter dat ondanks sporadische sportinspanningen ik vrij sedentair ben. Zoals wellicht zo goed als iedereen in onze samenleving. En dus is koolhydraatrijker gewoon geen optie.

Keto eten en leven is daarom de ideale tool voor het doel; een kwaliteitsvol leven. 😀

*Jagen als metafoor voor ‘constant actief zijn’ of in ieder geval een levensstijl die ervoor zorgt dat insuline gewoon zijn normale werk doet en je niet richting insuline-resistentie evolueert. Zoals bij tribale bevolkingen (de Kitavans bijvoorbeeld in Papoea Nieuw Guinea) die best veel fruit, zetmeel-producten (zoals zoete patat etc) eten, maar waarvan we weten dat ze heel lage insuline-niveaus hadden. 

Keto Huis (Christophe)

Christophe Bouten (1977) loopt traag en verdiept zich graag.

Als vader van twee jonge kereltjes probeert hij open van geest door het leven te stappen. Op zijn dertigste nam hij zijn gezondheid weer in eigen handen.

Samen met zijn partner Sofie Desmedt is hij op zijn veertigste het Keto Huis gestart. De keto levensstijl is voor hem een boeiend leerproces, waarover hij met plezier zijn eigen bevindingen deelt.

Hij schreef onlangs het boek "Ketoman - Bevrijd van alle onzin: eetstrategieën voor sceptici". Verder bezit hij twee coaching diploma's (voetbal & gezondheid) waarmee hij nog veel te weinig doet.

 • Geweldige site! Net gevonden, sinds 2 weken met Keto bezig.
  Zwaar type 2 diabeet (op 31 jarige leeftijd!), bloedsuikers blijven nog erg hoog vooral ’s ochtends.

 • Bedankt voor je reactie Mark. Voor zo’n feedback doen we het!! 🙂 Succes met je eigen avontuur, je zal niet ontgoocheld zijn!

 • Bestel ons boek ‘Ketoman’

  Ketoman heeft een geheim dat de traditionele kijk op voeding op zijn kop zet!

  Bestel het boek
  (+gratis startersgids)

  Over ons


  We willen van het Keto Huis een inspirerende en informerende plek maken voor iedereen die een keto levensstijl beter wil begrijpen maar niet de moed, zin of tijd heeft om alles alleen uit te dokteren.
  >

  'START TO KETO' (start elke zaterdag)
  21 DAGEN
  21 MOTIVATIE- MOMENTEN

  %d bloggers liken dit: