.st0{fill:#FFFFFF;}

Waarom werken met een gezondheidscoach? 

Door Christophe Bouten (KetoHuis)

De voorbije jaren waren enorm boeiend. Drie jaar geleden lanceerden we de eerste keto pop-up in Vlaanderen. Je kon er die dagen keto komen proeven en praten. We ontvingen bijna 100 mensen die interesse hadden in een keto levensstijl. Het was ook de lancering van mijn boek ‘Ketoman’ (ondertussen al in tweede druk).

Alle reacties gaven ons veel energie om een aantal extra initiatieven verder te ontwikkelen. Ondertussen zijn we een online Start To Keto programma, een Kinder Keto programma  én een Keto Optimalisatie programma gestart. Tot covid kon je terecht in ons KetoHuis Pop-Up Restaurant komen keto eten en proeven. We organiseerden regelmatig keto workshops. Begin juni 2022 organiseren we een Poke Bowl event in Antwerpen.

Ons tweede boek ‘Ketohuis Kookt’ was de praktische vertaalslag van dit alles in beeld én receptenvorm.

Sinds een aantal jaar coachen we mensen ook individueel.  Een enorm leerrijke ervaring!

Graag doe ik hierover mijn filosofie uit de doeken.

Wat is mijn definitie van gezondheidscoaching?

Onderwerpen zoals zelfontwikkeling, mindset en gezondheid boeien me al ontzettend lang. Maar het is slechts de voorbije tien jaar dat ik stilaan meer interesse kreeg om anderen te helpen met een aantal van dezelfde problemen die ik tegenkwam. Hoe productiever worden? Hoe een beter evenwicht bereiken? Beter slapen? Meer constante energie doorheen de dag? De juiste balans in sportieve prestaties?  Terug op gezond gewicht geraken en blijven! Dat heeft me op een stevig pad van zelfontwikkeling en gezondheidscursussen gezet, waarvan mijn laatste Primal Health Coaching de meest waardevolle is gebleken.

Eén essentieel ding dat ik in de loop der jaren heb geleerd, is dat het veel moeilijker is om alleen je doelen te bereiken. Iemand aan je zijde hebben, is cruciaal. En dat geldt voor alle mogelijke ontwikkelings- of groeitrajecten. Jezelf verdiepen via boeken is best leuk, maar mist vaak het actiegerichte, de dialoog met een ‘partner’ of blijft je confronteren met de moeilijkheid van oude gewoontes of onjuiste kennis.

Heb je relatieproblemen, zoek je een therapeut die je doorheen je problemen leidt. Als je niet in vorm bent, kan je investeren in een personal trainer. Die zal je helpen sterker te worden. Als je je golfspel wil verbeteren, huur je een golfinstructeur in om je swing te fixen. Zo gemakkelijk gaat het vaak om hulp te vragen in dit soort situaties.

Als Keto Life Coach ben ik een gezondheidscoach die je helpt je totale gezondheid weer op het juiste pad te krijgen, en hierbij de visie, lens en wetenschappelijke ondersteuning hanteert van een gezonde keto levensstijl.

Keto Life Coaching via Ketohuis biedt mensen een dienst aan om hen te helpen gezonde gewoontes te creëren en zo het leven te leiden dat ze zelf ambiëren.

Heb je iemand die je ondersteunt, zul je veel meer kans hebben op slagen. Als coach probeer ik een uniek perspectief, ondersteuning en een kader te bieden om je gezondheidsdoelen te bereiken.

Simpel gezegd, ik wil je helpen te geraken van waar je nu bent naar waar je wil zijn. Alle middelen zijn hiervoor veroorloofd, en kunnen deel zijn van het plan. Gewoontes bijhouden. Samen koken. Persoonlijke food-workshop. Kennisuitwisseling. Praten. Nog eens praten. Motiveren. Onderwerp uitdiepen. Blazen. Meten. Veel tools in the box om uiteindelijk richting resultaat te fietsen.

Wat voor een gezondheidscoach ben ik?

Eenvoudig gesteld ben ik het meest compatibel met mensen die open van geest zijn en graag willen veranderen. ‘Keto gaan’ met de juiste houding kan je leven transformeren. Zo garandeer ik je meer energie, een betere gezondheid en een productievere dag!

 • Als gezondheidscoach moedig ik je aan je persoonlijke gezondheidsdoelen en -uitdagingen te bereiken.
 • Je kan het best zien als een synergetische relatie tussen “mentor” en klant waarbij ik een plan van aanpak ontwikkel die je helpt je potentieel te bereiken.
 • De bedoeling is dat we samen een vertrouwensrelatie creëren en ik je help realistische en inspirerende doelen te stellen.
 • Ook help ik je stapsgewijs te evolueren in de juiste richting, terwijl ik 100% rekening houd met je situatie, je context en de snelheid die nodig is.
 • Als coach luister ik aandachtig en daag ik je zoveel mogelijk uit de juiste vragen voor jezelf te stellen zodat je weer een betere grip krijgt op voeding, beweging, slaap en algemeen welbevinden.
 • Tot slot zal ik ervoor zorgen dat je verantwoordelijkheid neemt voor je acties en de nodige stappen neemt om te groeien en je buiten je comfortzone te begeven.

Wat voor een gezondheidscoach ben ik niet?

 • Geen idee waaraan jij denkt bij de term coaching, maar zelf ben ik een super rationele kerel die coaching allerminst ziet als een vorm van therapie waarbij je diep in je verleden zou moeten duiken om genezing te vergemakkelijken. 😉 Er komt geen voodoo aan te pas.
 • In die coaching-klantrelatie is het niet de bedoeling voor mij om je advies te geven of op te dragen wat je met je leven moet doen. Ik wil dat je me zo snel mogelijk ‘niet meer nodig hebt’. Als mentor ben ik eerder een facilitator, gids, motivator en supporter in het proces naar een gezondere eet- of levensstijl.
 • Als coach ga ik je nooit evalueren, beoordelen of bekritiseren. Aan het einde van de dag doe je nog 100% wat je wil. Wat ik wel ga doen, is progressie tracken en je een spiegel voorhouden in functie van de doelen die we hebben bepaald.
 • Ook al is onze relatie heel belangrijk, ik ga je niet ondersteunen zoals een familielid dat zou doen. Ik blijf afstandelijk en onpartijdig in het proces, terwijl ik het allerbeste met je voor heb. Door deze detachering kan ik het grotere geheel zien en je verantwoordelijk houden tijdens momenten dat je dit het meeste kan gebruiken.

Mijn keto coaching-filosofie?

Mijn filosofie rond keto heb ik volledig uitgeschreven in het boek Ketoman. De essentie ervan is een gezonde keto-levensstijl. Je vindt de essentiële kenmerken hiervan op deze pagina en doorheen deze website.

DISCLAIMER
Ik ben niet perfect, en maak elke dag veel fouten. Maar als je op mij vertrouwt, beloof ik je om je bij elke stap van je eigen keto-avontuur maximaal te ondersteunen. Ik heb er alle vertrouwen in dat we samen uitstekende resultaten kunnen behalen!

KetoHuis Manifesto

Tot slot nog dit. Er zijn namelijk heel wat plekken online waar je over gezondheid of voeding kan rondsnuisteren. Waarom hier regelmatig terugkomen?

3 belangrijke redenen. Keto Huis staat voor 3 belangrijke waardes, die meer aandacht verdienen dan de andere waardes die we hebben:

PRINCIPE 1: Als je gezond wil worden, moet je je gezondheid in eigen handen nemen

Klassieke specialisten zoals dokters worden getraind in het “Expert Model”. Je vertelt mensen wat ze moeten doen. Je verwacht dat de patiënt doet wat je hem/haar vraagt. Ze worden niet getraind om samen te werken met de patiënt. Voeding of levensstijl is in de beste gevallen een klein onderdeel van het super korte dokter-patiënt-gesprek.

Af en toe filosofeer ik over de nieuwe dokterspraktijk. De “keto-dokter” die zijn patiënt aantoont welke mate van ‘suikerverbrander’ die is. Zijn schaal van insuline-resistentie of koolhydraat-intolerantie bepaalt. Daarmee aantoont dat ie niet makkelijk eigen lichaamsvet meer kan verbranden. Waardoor ie vast zit in een mogelijk ‘chronisch ziekte paradigma’.

Heel veel mensen zouden dit soort ‘service’ bij hun normale dokter super nuttig vinden. Want preventief. Bottom up, in plaats van Top down. Preventief in plaats van reactief.

Maar ter zake. Je gezondheid in eigen handen nemen wordt steeds essentiëler, los van de evolutie van de dokter-patiënt relatie. Heel wat mensen geloven in het principe dat ze ‘snel en makkelijk’ iets kunnen veranderen. Ik niet. Wij niet. We geloven niet in shortcuts of makkelijke resultaten.

Ons eerste principe is daarom ook eentje dat focust op no-nonsense: de fundering van een gezond leven is zelf verantwoordelijkheid nemen.

Waarom? Omdat je de komende jaren niet veel keuze zal hebben. In ons boekje van de ‘Ideale Dag’ gaan we hier dieper op in.

PRINCIPE 2: Als je zaken in je leven wil veranderen, moet je in babystapjes denken

Ik heb hier al uitgebreid over geschreven. Keto is ook durven je identiteit te veranderen. Dat beseffen, blijft voor mij de grootste doorbraak in dit hele avontuur.

Daarom ook dat we zoveel belang hechten aan die eerste maaltijd van de dag. Die juist krijgen is cruciaal. Het babystapjes-denken geldt zowel bij slaap, bij voeding, bij stress vermijden als bij beweging en sport. Gewoon een kwartier ‘s morgens buiten in sportkledij rondtrippelen is vaak al voldoende om de dag sportief te starten. Zelfs al ga je niet echt joggen.

PRINCIPE 3: We geloven sterk in permanente persoonlijke ontwikkeling

En we werken het liefst samen met mensen die graag hun vaardigheden ontwikkelen, en de juiste mindset hebben om

 • Zelf initiatief te nemen
 • De juiste drive te hebben
 • Een bepaalde werkethiek aan de dag te leggen
 • Een meer strategische en lange termijn kijk hebben op de dingen
 • Meer wilskracht en koppigheid te tonen

dan iemand anders die zijn lot in de handen steekt van de alwetende expert.

Het punt is dat je jouw eigen karakter, identiteit en vaardigheden niet kan loskoppelen van succes in je lichaam en op vlak van gezondheid. Je kan niet lui, korte termijn gedreven zijn en een keto levensstijl tot een goed einde brengen.

Hier bij Ketohuis willen we niet alleen schrijven over de laatste kijk op keto, maar willen we ook nadenken hoe keto ons productiever kan maken. Daarom het belang van snel bereide maar toch lekkere recepten. Daarom dat we je graag eetstrategieën aanbieden. Kennis over voeding en gezondheid is niet genoeg. Gewoontes, vaardigheden en mindset zijn net zo belangrijk.

Wetenschap verandert. Mensen die succesvol zijn, durven uit te testen en zich erop aan te passen. Scepticisme is een belangrijk kenmerk. Met de juiste mindset, komt het allemaal goed.

Dat allemaal om te zeggen dat je mij ook als gezondheidscoach kan inhuren.

januari 22, 2021  geschreven

Christophe Bouten (KetoHuis)

Over de auteur

Christophe (1977) is een eeuwige student, keto coach, held in zijn eigen gezondheidsavontuur en een pro in een leven opbouwen met maximale vrijheid. Hij is verslaafd aan zijn verfrissende duik in de zee in de ochtend, koffie en koude douches. Wil je je eigen keto-avontuur starten of optimaliseren? Hij kan je coachen.
Het boek "Ketoman - Bevrijd van alle onzin: eetstrategieën voor sceptici" schrijven was zijn eerste stap als auteur.

 • Super ontvangst! Christophe straalt uit wat hij schrijft. Van de japanse kerselaar in de voortuin, tot de verpakking van het boek. Zeer onder de indruk.

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Ontdek ons volledig keto starterspakket

  Pak die gezonde keto-levensstijl meteen goed aan!

  Met het advies uit onze 2 boeken, tientallen recepten, inspirerende eetweken en een motiverend 21-dagen programma bieden we je alle ingrediënten om keto meteen zelf goed te starten.

  Abonneer je op onze ketohuis nieuwsbrief

  >
  %d bloggers liken dit: