Het doel is een efficiënte vetverbrander te worden

Gezonde keto levensstijl

Een gezonde keto levensstijl is voor ons een levensstijl die je hersenen, spieren, hart en lever regelmatig van ketonen voorziet. Die vervangen de klassieke glucose als energiebron. In plaats van 'verslaafd aan suiker' word je op termijn een efficiënte vetverbrander. 

Leef en eet je al gezond, dan is het praktisch maar een kleine extra stap. Heel wat groenten.
Voldoende vlees en vis. Gezonde vetten. Heerlijk. 

Kernelementen van onze gezonde keto levensstijl

koolhydraatarm eten

Keto is de benaming van de samenstelling van de eetstijl zelf: enorm weinig koolhydraten, gematigd aantal eiwitten, veel gezonde vetten. Zo blijf je in een 'keto zone' die goed voor jou werkt!

Lees over KetoHuis Anti°Dieet 

periodiek vasten

Intermittent Fasting (IF of periodiek vasten) is naast koolhydraatarm eten een andere belangrijke metabolische strategie om je gezondheid te verbeteren. Het is één van de cruciale zaken binnen een gezonde keto levensstijl. 

Lees over Vasten & Autofagie

(explosief) sporten

De meeste amateur-sporters hoeven niet in een koolhydraat- rijk paradigma te blijven sporten. Uit de FASTER-STUDIE weten we dat zodra je keto-aangepast bent je 'suiker-handicap' op koolhydraatrijke atleten wegvalt.

Lees over Dagelijkse sport & beweging


controle over leven & dag

Mentale scherpte tijdens de periodes dat je niet eet. Dat gaat je verder motiveren. Stressvolle meeting, grote presentatie, bespreking op het scherpst van de snee. Het gaat allemaal beter met keto. 

Bekijk ons voorbeeld

goed en diep slapen

Laat noch je baas, noch je partner noch je eigen dwaas stemmetje jouw zin om te slapen dwarsbomen. Slaap heeft één enorm voordeel: je wordt productiever. Naast voeding is het een kernelement op ons lijstje van prioriteiten. 

Lees meer over slaap

DIEP Werken

Een keto levensstijl is geen 'Quick Fix". Je kan het maar succesvol realiseren als je het bekijkt als een betekenisvol lange termijn project. Daarom ook dat we 'Diep Werk' als een belangrijke vaardigheid en integraal deel van de levensstijl zien. 

Lees meer over focus

Persoonlijk haalbaar avontuur

Verschillende toleranties voor koolhydraten

Een keto levensstijl is voor iedereen anders omdat we allemaal verschillende toleranties hebben voor koolhydraten en die toleranties moeten deel uitmaken van de juiste aanpak. Voor ons is keto, en dus voeding, ook maar één element van de hele levensstijl puzzel. 

keto piramide

Geen onhaalbaar avontuur

Een keto levensstijl is geen onmenselijk of onhaalbaar avontuur. Als je je voedingskeuzes zo moet terugschroeven tot het punt waar je manier van eten niet leuk of duurzaam is, doe je het verkeerd (of luister je naar de verkeerde mensen). Dat is jammer genoeg wat heel veel mensen die op slecht advies diëten, moeten ondergaan. Er is een beter manier. 

>