Het doel is een efficiënte vetverbrander te worden

Gezonde keto levensstijl

Een gezonde keto levensstijl is voor ons een levensstijl die je hersenen, spieren, hart en lever regelmatig van ketonen voorziet. Die vervangen de klassieke glucose als energiebron. In plaats van 'verslaafd aan suiker' word je op termijn een efficiënte vetverbrander. 

Leef en eet je al gezond, dan is het praktisch maar een kleine extra stap. Heel wat groenten.
Voldoende vlees en vis. Gezonde vetten. Heerlijk. 

Kernelementen van onze gezonde keto levensstijl

koolhydraatarm eten

Keto is de benaming van de samenstelling van de eetstijl zelf: enorm weinig koolhydraten, gematigd aantal eiwitten, veel gezonde vetten. Zo blijf je in een 'keto zone' die goed voor jou werkt!

Lees meer

periodiek vasten

Intermittent Fasting (IF of periodiek vasten) is naast koolhydraatarm eten een andere belangrijke metabolische strategie om je gezondheid te verbeteren. Het is één van de cruciale zaken binnen een gezonde keto levensstijl. 

Lees meer

(explosief) sporten

De meeste amateur-sporters hoeven niet in een koolhydraat- rijk paradigma te blijven sporten. Uit de FASTER-STUDIE weten we dat zodra je keto-aangepast bent je 'suiker-handicap' op koolhydraatrijke atleten wegvalt.

Lees meer


controle over leven & dag

Mentale scherpte tijdens de periodes dat je niet eet. Dat gaat je verder motiveren. Stressvolle meeting, grote presentatie, bespreking op het scherpst van de snee. Het gaat allemaal beter met keto. 

Lees meer

goed en diep slapen

Laat noch je baas, noch je partner noch je eigen dwaas stemmetje jouw zin om te slapen dwarsbomen. Slaap heeft één enorm voordeel: je wordt productiever. Naast voeding is het een kernelement op ons lijstje van prioriteiten. 

Lees meer

DIEP Werken

Een keto levensstijl is geen 'Quick Fix". Je kan het maar succesvol realiseren als je het bekijkt als een betekenisvol lange termijn project. Daarom ook dat we 'Diep Werk' als een belangrijke vaardigheid en integraal deel van de levensstijl zien. 

Lees meer

Persoonlijk haalbaar avontuur

Verschillende toleranties voor koolhydraten

Een keto levensstijl is voor iedereen anders omdat we allemaal verschillende toleranties hebben voor koolhydraten en die toleranties moeten deel uitmaken van de juiste aanpak. Voor ons is keto, en dus voeding, ook maar één element van de hele levensstijl puzzel. 

keto piramide

Geen onhaalbaar avontuur

Een keto levensstijl is geen onmenselijk of onhaalbaar avontuur. Als je je voedingskeuzes zo moet terugschroeven tot het punt waar je manier van eten niet leuk of duurzaam is, doe je het verkeerd (of luister je naar de verkeerde mensen). Dat is jammer genoeg wat heel veel mensen die op slecht advies diëten, moeten ondergaan. Er is een beter manier. 


© Copyright 2019 KetoHuis  - Alle Rechten Voorbehouden -
Keto Huis & privacy | Algemene voorwaarden
We zijn geen voedingsdeskundigen of artsen. Alle informatie op deze website is gebaseerd op onze persoonlijke ervaringen en wetenschappelijke verdieping in een keto levensstijl. Voor elke verandering in dieet of levensstijl is steeds een medische check-up aangewezen. 

>
ideale dag

  ONTVANG HET GRATIS E-BOOK: MIJN IDEALE KETO DAG