.st0{fill:#FFFFFF;}

Keto mayonaise 

Door Sofie Desmedt (KetoHuis)

Eindelijk is het zo ver. Na uiteenlopende testjes met verschillende smaken en texturen hebben we een mayonaise gevonden die voor ons het beste werkt. En uiteraard bevat die mayonaise geen slechte oliën. Geen gedoe ook met het langzaam ingieten van de olie. Geen schrik hebben dat de mayonaise gaat schiften. Geen overheersende smaak van olijfolie (of andere oliën). Een keto mayonaise die snel klaar is en zeker een week houdbaar is in de koelkast.

De basis van dit recept is dezelfde als bij klassieke mayonaise. Enkel is het proces om de mayonaise te maken iets anders. Je maakt namelijk geen gebruik van rauwe eieren, maar wel (zacht)gekookte eieren deze keer.

Onderstaand recept is de basis. Je kan het recept nog aanvullen met kruiden naar smaak: oregano, basilicum, ajuin bijvoorbeeld.

Laat zeker weten wat je ervan denkt!

 

keto mayonaise

Mayonaise

4.53 van 17 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Porties 1 kommetje

Ingrediënten
  

 • 2 eieren
 • 1/2 el mosterd
 • 35-40 ml olijfolie Afhankelijk van de grootte van de eieren kan je spelen met de hoeveelheid olijfolie.
 • Kruiden: zout Andere kruiden naar smaak toevoegen.
 • sap van halve limoen

Instructies
 

 • Eerste stap is de belangrijkste. Plaats de 2 eieren in een kleine pot gevuld met koud water. Breng aan de kook. De totale tijd voor het verwarmen van het water + koken is 10 minuten. Laat het niet voorbij 10 minuten gaan. Anders krijgt je mayonaise een vreemde structuur.
 • Laat de eieren rustig afkoelen en pel de eieren.
 • Klop alle ingrediënten samen met een mixer. Na ongeveer 1 minuut krijg je de perfecte structuur.
 • Laat even afkoelen in de koelkast.
  keto mayonaise
 • Smakelijk !
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten wat je ervan vindt!
april 16, 2021  geschreven

Sofie Desmedt (KetoHuis)

Over de auteur

Sofie Desmedt (1984) reist graag de wereld af. Haar creativiteit kan ze kwijt door dingen te maken: lekkere gerechtjes, nieuwe juwelen, doe-opdrachten voor haar jongens. Haar doel met ketohuis is om andere mensen met heerlijke snel te bereiden recepten & praktische ondersteuning te helpen keto te integreren in hun leven. Met 'Ketohuis Kookt' realiseerde ze haar eerste boek.

 • 5 sterren
  Hi Sofie, bedankt voor je recept! Het schiften van mayo hield me inderdaad tot nu toe tegen om dit proces regelmatig te doen.

  Ik heb dit recept 2 weken geleden geprobeerd maar helaas had ik die vreemde structuur waar je over schrijft. Wellicht omdat bij mij 10 min eieren koken leidde tot nagenoeg hardgekookte.. Misschien had ik te kleine eitjes, want ook de hele eetlepel mosterd was net iets teveel voor mijn smaak.

  Moeten de eieren echt zacht of half zacht zijn? Dan kom ik er wel uit. Bedankt!

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Ontdek ons volledig keto starterspakket

  Pak die gezonde keto-levensstijl meteen goed aan!

  Met het advies uit onze 2 boeken, tientallen recepten, inspirerende eetweken en een motiverend 21-dagen programma bieden we je alle ingrediënten om keto meteen zelf goed te starten.

  Abonneer je op onze ketohuis nieuwsbrief

  >
  %d bloggers liken dit: