.st0{fill:#FFFFFF;}

Keto tortilla 

2 maanden geleden

Door Sofie Desmedt (KetoHuis)

Nadat we onze kaas-taco’s maakten, bleven we op zoek gaan naar een manier om mooie ronde en plooibare tortilla’s te maken. Om deze tortilla’s te maken bestaan verschillende soorten manier, maar uiteraard verkiezen we een recept dat heel gemakkelijk & snel te bereiden is.

Deze tortilla’s zijn een afgeleide van klassiek fathead deeg. Je zal zien dat de presentatie best mooi is! Met maar twee hoofdingrediënten is het zeker de moeite waard om eens uit te proberen.

Met deze ingrediëntenlijst kan je 2 à 3 wraps maken (diameter 15-16 cm).

keto tortilla gebakken

Keto tortilla

5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 5 min
Porties 2 tortilla's

Ingrediënten
  

 • 100 gr geraspte mozzarellakaas
 • 50 gr amandelmeel
 • 1 tl boter

Instructies
 

 • Meng de geraspte mozzarella en het amandelmeel door elkaar. Laat au-bain-marie smelten samen met de boter of in de microgolfoven.
 • Kneed het deeg tot een mooie deegbol en splits in twee. Probeer nu ook onmiddellijk verder te werken. Dit deeg werkt het beste wanneer het nog warm is.
 • Om verschillende tortilla's te maken die even groot zijn, wil je jouw bakpapier op voorhand in het juiste formaat knippen of scheuren. Dat is uiteraard geen verplichting. Kies eerst de gewenste grootte / diameter van de tortilla's en snij op basis daarvan vierkantjes die net 2 cm groter zijn dan de tortilla's. De ingrediënten zijn opgesteld voor een tortilla met diameter van 15-16 cm. Mijn bakpapier was dus 18 cm op 36 (ongeveer).
  keto tortilla 2
 • Plaats de ene helft van het deeg op een vel bakpapier en plooi het bakpapier toe, zodat je een mooie vierkant hebt (in mijn geval was dit geplooid dus 18 cm op 18 cm). Rol met een deegrol tot je een mooi vierkantje hebt gekregen.
 • Plaats een kom/schaal ondersteboven (in het gewenste formaat van je tortilla) en maak zo een mooie ronde tortilla met je mes.
 • Verwarm een koekenpan en bak de tortilla tot hij lichtjes goudbruin is geworden. Geen extra vetstof is hiervoor nodig. Je kan de tortilla het gemakkelijkst omdraaien wanneer je lichtbruine randjes begint te zien. Daarvoor kan het zijn dat het deeg nog net iets te zacht is om draaien.
 • Herhaal hetzelfde voor de volgende tortilla. Verwarm de overgebleven restjes / hoekjes lichtjes opnieuw en maak hier eventueel een derde tortilla van.
  keto tortilla gebakken
 • Vul de tortilla naar smaak! De volgende tortilla was de favoriete combinatie van Mateo: halve hamburger, wortelen, tomaatjes, koolrabi frietjes, rucola en wat yoghurtsaus.
  keto tortilla gevuld
 • Smakelijk!

Voedingswaardes per portie

Calorieën: 284.5kcalKoolhydraten: 3.7gEiwitten: 16.2gVetten: 23g
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten wat je ervan vindt!
2 maanden geleden geschreven

Sofie Desmedt (KetoHuis)

Over de auteur

Sofie Desmedt (1984) reist graag de wereld af. Haar creativiteit kan ze kwijt door dingen te maken: lekkere gerechtjes, nieuwe juwelen, doe-opdrachten voor haar jongens. Haar doel met ketohuis is om andere mensen met heerlijke snel te bereiden recepten & praktische ondersteuning te helpen keto te integreren in hun leven. Met 'Ketohuis Kookt' realiseerde ze haar eerste boek.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
__CONFIG_group_edit__{}__CONFIG_group_edit__
__CONFIG_local_colors__{"colors":{"fe4c8":"Royal Blue"},"gradients":{}}__CONFIG_local_colors__

Ontdek ons volledig keto starterspakket

Pak die gezonde keto-levensstijl meteen goed aan!

__CONFIG_colors_palette__{"active_palette":0,"config":{"colors":{"55c7c":{"name":"Main Accent","parent":-1}},"gradients":[]},"palettes":[{"name":"Default Palette","value":{"colors":{"55c7c":{"val":"var(fe4c8)"}},"gradients":[]},"original":{"colors":{"55c7c":{"val":"rgb(19, 114, 211)","hsl":{"h":210,"s":0.83,"l":0.45}}},"gradients":[]}}]}__CONFIG_colors_palette__
Meer info >

Met het advies uit onze 2 boeken, tientallen recepten, inspirerende eetweken en een motiverend 21-dagen programma bieden we je alle ingrediënten om keto meteen zelf goed te starten.

Abonneer je op onze ketohuis nieuwsbrief

>