.st0{fill:#FFFFFF;}

Nieuw boek ‘Ketohuis Kookt’, nu verkrijgbaar op onze site 

Door Christophe Bouten (KetoHuis)

Sofie en ik zijn super enthousiast. We hebben vandaag ons nieuwe boek Ketohuis Kookt van de drukker ontvangen. Alle exemplaren zijn vers van de pers…en dus zijn we vandaag aan de slag gegaan om alle boeken uit te sturen. Bedankt aan iedereen die een vroeg exemplaar bestelde; het boek komt er snel aan!

Ketoman schrijven was al een uitdaging en zou ik vijf jaar geleden totaal hebben weggelachen. Een kookboek schrijven, dat was voor ons als kookboek-leken nog een groter karwei. Maar goed, we hebben het project tot een goed einde gebracht, en zijn heel tevreden met het eindresultaat.

Deze keer willen we je vooral inspireren. Met Ketohuis Kookt moedigen we je aan om volledig keto te gaan éten, in plaats van er misschien vooral over te lézen. Uiteindelijk voel je de voordelen van de keto-levensstijl pas als je daadwerkelijk de switch maakt van koolhydraatrijke (en waarschijnlijk vetarme) voeding naar het tegenovergestelde. Het echte startschot van de keto-levensstijl klinkt dus in de keuken. Na weten komt eten!

Welkom in onze Keto-keuken

Voor ons staat keto symbool voor de ideale manier van bewust leven. Er wordt zo zelden bewust, lekker én gezond gegeten dat we in dit boek wilden laten zien hoe en waarom we onze favoriete gerechten hebben vervangen door gezonde, lekkere alternatieven. 

Als je over keto leest, gaat het al snel over de verhoudingen tussen koolhydraten, vetten en eiwitten. De Amerikanen houden al die “macro’s” nauwgezet bij. En dan maar zorgen dat je de 70 procent vet, 25 procent eiwit en 5 procent koolhydraten haalt! Voor veel mensen is dat hun eerste kennismaking met keto, en sommigen horen het direct in Keulen donderen. Anderen gaan enthousiast allerlei apps uittesten; zij hebben houvast nodig, zeker in het begin van hun keto-avontuur. 

Wat men ook beweert, er zijn geen ‘ideale macro’s’. Verhoudingen die voor iedereen gelden als optimaal, bestaan niet. Trouwens, de huidige algemeen aanbevolen macronutriënten (70-25-5) zijn gemaakt in de jaren ’20 van vorige eeuw om jonge epilepsie-patiëntjes te helpen. 

Denken dat iedereen dezelfde aanbevelingen voor macronutriënten moet volgen, is te simplistisch: niet alleen is elk lichaam anders, maar iedereen heeft ook een andere (medische) geschiedenis, energieniveau, doel. Aan jou de taak om zelf te experimenteren. Wat werkt, wat niet? Daarom willen we je een aantal lekkere recepten voorschotelen waarnaar je altijd kan teruggrijpen in drukke tijden. Met elke nieuwe maaltijd zal je je eigen lichaam beter begrijpen.

Duidelijke antwoorden op de belangrijkste vragen

Daarnaast hebben we getracht een helder antwoord te bieden op een aantal misverstanden of vaak terugkerende vragen die mensen uiten bij de start van hun keto-avontuur.

We bieden je onze eerlijke kijk op al die vragen.

  • Wat is keto?
  • Wat eet ik bij gezond keto?
  • Hoe begin ik eraan?
  • Welke vetten kies ik bij keto?
  • Zijn koolhydraten dan slecht?
  • Maar ik dacht dat fruit goed voor me was?
  • En zuivel, hoe zit dat bij keto?
  • Welke elektrolyten zijn belangrijk?
  • Hoeveel maaltijden moet ik per dag eten?
  • Moet ik elke dag ontbijten?

In ketose zijn voelt super, want ketonen zijn een zeer efficiënte vorm van brandstof. Het web staat niet voor niets vol ervaringen van mensen die enthousiast zijn. De transformaties zijn ongelooflijk. Maar in het echte leven is het natuurlijk niet altijd even gemakkelijk, met de drukte van een gezin of een actieve vriendenkring, een slopende baan of andere verplichtingen. Wat moet er in de eventuele broodtrommels naar kantoor of voor onderweg? Hoe tover je een voedzame maaltijd op tafel na een dag vliegen en haasten? Het maakt niet uit welke van onze lievelingsrecepten je uiteindelijk maakt; het gaat erom dat je bewust kiest voor meer energie en een beter leven.

Wat stop je in je mond – en wat niet? Met Ketohuis Kookt nemen we je mee naar onze simpele keto-keuken.

 

Bestel je exemplaar van Ketohuis Kookt

januari 22, 2020  geschreven

Christophe Bouten (KetoHuis)

Over de auteur

Christophe (1977) is een eeuwige student, keto coach, held in zijn eigen gezondheidsavontuur en een pro in een leven opbouwen met maximale vrijheid. Hij is verslaafd aan zijn verfrissende duik in de zee in de ochtend, koffie en koude douches. Wil je je eigen keto-avontuur starten of optimaliseren? Hij kan je coachen.
Het boek "Ketoman - Bevrijd van alle onzin: eetstrategieën voor sceptici" schrijven was zijn eerste stap als auteur.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Ontdek ons volledig keto starterspakket

Pak die gezonde keto-levensstijl meteen goed aan!

Met het advies uit onze 2 boeken, tientallen recepten, inspirerende eetweken en een motiverend 21-dagen programma bieden we je alle ingrediënten om keto meteen zelf goed te starten.

Abonneer je op onze ketohuis nieuwsbrief

>