Keto Huis

Keto is ook: hoe gezonder hoe makkelijker de ketonen-productie

relax

Af en toe is het goed een stok in elk keto-hoenderhok te gooien. 😉 En ongeveer mijn stelling vanaf dag1 rond dit ketohuis initiatief te bespreken. Je moét geen strikt ‘keto dieet’ te volgen om de voordelen te hebben van een gezonde keto levensstijl.

Want de essentie is: een gezond lichaam produceert ketonen van zijn eigen lichaamsvet.

Zo ben ik de laatste tijd weer regelmatig ’s morgens om 7.30 aan het eten en daartussen niets tot ’s avonds. Geen tussendoortjes kost geen moeite. En dat is niet omdat ik ‘veel karakter’ heb. Mijn lichaam heeft gewoon opgeslagen reserve en kan snel efficiënt ketonen aanmaken om mijn brein te voeden (brein werkt alleen op ketonen of glucose).

Wat ik hiermee impliceer: heel wat mensen begrijpen de essentie van een gezonde keto levensstijl niet altijd. En de consequentie hiervan: niet iedereen is er klaar voor. Om concreet te zijn. Stel.

  • Eén zoete patat haalt jou uit ketose.
  • Of je kan geen drie uur zonder eten en knorrig te zijn.
  • Erger nog: je krijgt hoofdpijn als je uren niet eet.

Vaak allemaal tekens dat je brein nog altijd suiker verwacht. En dat is een teken dat je lichaam nog té ongezond is om goed gebruik te maken van ketonen voor je energie. En je dus chill moet zijn met dat ‘maaltijden overslaan’ of ‘strikt keto volgen’. Voor heel wat volwassenen is dat het geval. Voor heel wat kinderen is dit niét het geval.

Daarom dat wij af en toe bijvoorbeeld durven mascarpone pannenkoeken te maken. Met iets hartigs voor ons.

pannenkoeken

Met iets zoets voor de kinderen. Past perfect binnen de gezonde keto levensstijl. Want alles draait om die tolerantie voor koolhydraten én dat gezonde lichaam. Bij de meeste kinderen die opgroeien met keto-vriendelijk eten zoals bij ons zal dat ‘easy’ zijn. En kan af en toe iets zoets ‘als speciale gelegenheid’ totaal geen kwaad. Hun lichaam blijft ketonen produceren. Bij de meeste volwassenen na decennia op een standaard koolhydraatrijke eetstijl is dit niét het geval.

Daarom dat ik op restaurant al eens durf rijst of iets anders rijker aan koolhydraten te consumeren. Zéker bij een Thai. Om te blussen.

Thais restaurant

Ik weet na jaren testen en verbeteren dat ik gezond ben en super makkelijk mijn eigen vet gebruik voor energie. Het is dus een spectrum dat individueel gebonden is. En dat is de essentie en wat je op termijn voor jezelf moet te weten komen…

Als je dus met keto start, houd je het best die eerste maand vrij strikt. Met koolselderpuree en worst bijvoorbeeld, onze maaltijd van vanavond.

knolselderpuree

Tot je weet hoe strikt je moet blijven om je opperbest te voelen en je doelen te bereiken.

PS. Benieuwd naar extra verdieping?  Bestel dan zeker mijn nieuw (eerste) boek ‘Ketoman. Bevrijd van alle onzin. Eetstrategieën voor sceptici‘.

Keto Huis (Christophe)

Christophe Bouten (1977) loopt traag en verdiept zich graag.

Als vader van twee jonge kereltjes probeert hij open van geest door het leven te stappen. Op zijn dertigste nam hij zijn gezondheid weer in eigen handen.

Samen met zijn partner Sofie Desmedt is hij op zijn veertigste het Keto Huis gestart. De keto levensstijl is voor hem een boeiend leerproces, waarover hij met plezier zijn eigen bevindingen deelt.

Hij schreef onlangs het boek "Ketoman - Bevrijd van alle onzin: eetstrategieën voor sceptici". Verder bezit hij twee coaching diploma's (voetbal & gezondheid) waarmee hij nog veel te weinig doet.

Bestel ons nieuwe boek ‘Ketoman’

Ketoman heeft een geheim dat de traditionele kijk op voeding op zijn kop zet!

Bestel het boek
(+gratis startersgids)

Over ons


We willen van het Keto Huis een inspirerende en informerende plek maken voor iedereen die een keto levensstijl beter wil begrijpen maar niet de moed, zin of tijd heeft om alles alleen uit te dokteren.
>
ketoman boek en startersgids

Spring mee op de keto-trein.

Lees alvast gratis het eerste hoofdstuk.

%d bloggers liken dit: