.st0{fill:#FFFFFF;}

Culinaire kinderopdrachtjes tijdens deze quarantaine-periode 

Door Sofie Desmedt (KetoHuis)

Lockdowns zijn razendsnel standaard geworden over de hele wereld, met een groeiend aantal landen die verplichte orders uitvaardigen om maximaal ‘in uw kot te blijven’.

Of je dit nu zag aankomen of niet (en of je nu hoopvol bent of niet), we zitten allemaal in hetzelfde schuitje. Een groot deel van onze tijd gekluisterd in ons huis voor…voor hoe lang? We weten het niet. Een paar weken? Een maand? Twee maanden? Het hangt allemaal af van de mate en intensiteit van de verspreiding van het covid-19-virus in onze eigen gemeenschappen. Het kan en zal dus zeker variëren. 

Onzeker hoe je  tijdens deze periode gezond keto kan doen mét je kinderen? Ontdek ons uniek samengesteld KINDER KETO programma dat je op 12 dagen tijd  gaat helpen om met kennis, inzicht en praktische handvaten keto in je gezin te introduceren of verder te optimaliseren.

Om wat extra structuur aan onze dagen toe te voegen hebben we elke dag een “culinaire” opdracht voor onze jongens. Zo hoeven we de komende weken ook niet alles zelf klaar te maken. 😉 Hieronder heb ik de eerste 14 dagen aan opdrachten gegroepeerd. Indien je ze graag dagelijks leest, word dan zeker lid van onze Facebook Groep.

Opdracht – 1: chocoladekoekjes

We starten met iets waar ze geen neen tegen kunnen zeggen: chocoladekoekjes. Da’s hun eerste opdracht.

Opdracht – 2: muffins

Voor hun tweede opdracht heb ik hen gevraagd muffins te maken met en zonder vulling/groentjes. Het is eens iets anders.

 

Opdracht – 3: frambozenconfituur

Ook hun derde opdracht, frambozenconfituur maken, hebben ze tot een goed einde gebracht. “Wel gemakkelijk eh mama”. Voor de volgende opdracht moeten we iets zoeken waar ze inderdaad wat langer mee bezig zijn 😂🙈

 

Opdracht – 4: platbroodjes

We maken heel graag broodvervangers, omdat we beseffen dat dit de keto-starter snel in de juiste richting kan krijgen. Vandaag bestond hun opdracht eruit een nieuwe broodvervanger te finaliseren. Ze moesten kleine “platbroodjes maken” en naar smaak te kruiden !

We hebben er heel wat uitgeprobeerd en onze favoriete combinatie is lekker veel zout, look en cayennepeper. Maar wat extra sesamzaadjes en bieslook viel ook in de smaak.
Wie test dit ook uit?

Opdracht – 5: bananencake

Voor opdracht 5 heb ik hen gevraagd onze bananencake te bakken. Daar waren ze wel eventjes mee bezig!

Bananen op zich kan je niet echt keto-vriendelijk noemen. Zeker niet tijdens de aanpassingsfase. Maar dankzij de gezonde vetten kan je deze cake (met mate) af en toe eten als je bijvoorbeeld van plan bent om een stevige sportinspanning te leveren. De meeste kinderen zijn bovendien metabolisch nog zo flexibel dat het voor hen een ideaal dessertje is .

En ondertussen kon ik wat genieten van de zon op ons terras. Heerlijk!

Opdracht – 6: beertjes

Opdracht 6 was een soort van overgangsopdrachtje. Suikervrije beertjes zijn vooral een gimmick. De beertjes zijn gemaakt van gelatine en rode vruchtenthee.

We hebben er ook gemaakt van muntthee, maar deze vonden we persoonlijk niet zo lekker … 💪

Opdracht – 7: gevulde champignons

We zijn echt verzot op champignons en daarom mochten de jongens vandaag voor ons de champignons opvullen. De vulling: roomkaas, olijfolie, ajuin, bieslook en wat rode kool. Heerlijk!

Opdracht – 8: pizza

Niets lekkerder dan een zelfgemaakte pizza op vrijdagavond! Dit is het soort opdracht dat elk kind leuk vindt.

 

Opdracht – 9: lijnzaadcrackers

Tijd voor een nieuwe opdracht! Ongetwijfeld maken jullie zelf ook regelmatig crackers. We vroegen de jongens lijnzaadcrackers te maken.

Welke kruiden vinden jullie het lekkerst hierbij? Wij zijn alvast fan van rozemarijn en zout.

Opdracht – 10: zelfgemaakte granola

Opdracht 10 is ideaal als zondagochtendactiviteit! Zelfgemaakte granola is gewoon heerlijk en de ideale afwisseling als je zoals wij héél vaak eitjes eet.

Opdracht – 11: pindakaas

Voor opdracht 11 kregen de jongens de opdracht om pindakaas te maken. Leuk om de verwondering bij hen te zien dat je van die kleine harde nootjes overheerlijke pasta kunt maken. Zo eenvoudig en o zo lekker. Opgelet, het is ook verslavend.

Tip: ideaal om ons gerechtje kip met pindakaassaus eens uit te proberen!

Opdracht – 12: quiche lorraine

Nieuwe dag, nieuwe opdracht. Voor opdracht 12 stond een quiche lorraine op het menu.

De jongens hadden extra begeleiding nodig en waren er wel even mee bezig. De volgende keer schrijf ik de opdracht gedetailleerder op, zodat mijn hulp beperkt blijft !

 

Opdracht – 13: frambozenmousse

Vandaag hadden ze niet veel zin! Geen zin in een kookopdrachtje. Geen zin in huiswerk maken. Te druk bezig met hun ‘oorlogsspel’, vandaar de “speciale kledij”.

Ik kon ze enkel overtuigen een geïmproviseerde frambozenmousse te maken (we hadden namelijk niet alle ingrediënten in huis). Aan de presentatie moeten ze nog werken. De smaak was wel absoluut lekker!

 

Opdracht – 14: vleesbroodpizza

Met een restje gehakt maakten we vanmiddag een eenvoudige variant van onze vleesbroodpizza. Lekker. Nu jullie! 


Gemotiveerd om te weten hoe je een gezonde keto levensstijl bij je kinderen kan starten? Check even ons Kinder Keto programma. Ongetwijfeld voor velen een nog grotere uitdaging, maar absoluut de moeite waard!

Daarin ligt de inspiratie voor dit nieuwe 12-dagen Kinder Keto-programma: de hoop dat we weer betere, gezondere kinderen opvoeden.

april 4, 2020  geschreven

Sofie Desmedt (KetoHuis)

Over de auteur

Sofie Desmedt (1984) reist graag de wereld af. Haar creativiteit kan ze kwijt door dingen te maken: lekkere gerechtjes, nieuwe juwelen, doe-opdrachten voor haar jongens. Haar doel met ketohuis is om andere mensen met heerlijke snel te bereiden recepten & praktische ondersteuning te helpen keto te integreren in hun leven. Met 'Ketohuis Kookt' realiseerde ze haar eerste boek.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Ontdek ons volledig keto starterspakket

Pak die gezonde keto-levensstijl meteen goed aan!

Met het advies uit onze 2 boeken, tientallen recepten, inspirerende eetweken en een motiverend 21-dagen programma bieden we je alle ingrediënten om keto meteen zelf goed te starten.

Abonneer je op onze ketohuis nieuwsbrief

>