.st0{fill:#FFFFFF;}

Kurkuma gember milkshake 

Door Sofie Desmedt (KetoHuis)

Deze milkshake kent voordelen voor zowel de keto-liefhebber als de ‘normale persoon’. Het belangrijkste aspect is dat de kurkuma-gember-thee werkt als een ontstekingsremmer. Ziekte of infectie veroorzaakt ontsteking die op zijn beurt kan leiden tot insulineresistentie of gewichtstoename. Voordelen toegedicht aan individuele producten altijd met een korreltje zout te nemen, maar kurkuma zou cognitieve functies verbeteren en helpen bij gewrichtspijnen. Door de toevoeging van gember kan het je misschien ook helpen bij misselijkheid.

Het belangrijkste ingrediënt van deze milkshake is de zwarte peper, want zonder toevoeging ervan mis je alle voordelen van kurkuma.

Het leuke aan dit drankje is dat je het zowel warm (als een soort van thee) kunt drinken in de winter of koud (met wat ijsblokjes) in de zomer!

Maak gebruik van verse kurkuma- en gemberwortel indien mogelijk.

Keto gember kurkuma milkshake

Kurkuma gember milkshake

4.41 van 5 stemmen
Porties 1 grote tas

Ingrediënten
  

 • 275 ml kokosmelk ongezoet
 • 1 el kokosolie
 • 1 tl geraspte kurkumawortel of in poedervorm
 • 1 tl geraspte gember of in poedervorm
 • 1/4 tl kaneel
 • 1/4 tl verse vanille of in poedervorm
 • 1/4 tl zwarte peper

Instructies
 

 • Doe alle ingrediënten in een hoge kom en mix het geheel met een staafmixer fijn. Als de mixer niet krachtig genoeg is, is het aan te raden om op voorhand de kurkuma- en gemberwortels te raspen. Of gebruik in plaats daarvan kurkuma en gemberpoeder in poedervorm.
 • Drink je dit graag warm? Verwarm op een laag vuurtje (zonder te laten koken). Liever zin in een koud drankje? Voeg nog een extra ijsblokje toe aan je milkshake.
  Keto gember kurkuma milkshake
 • Smakelijk !
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten wat je ervan vindt!
januari 17, 2020  geschreven

Sofie Desmedt (KetoHuis)

Over de auteur

Sofie Desmedt (1984) reist graag de wereld af. Haar creativiteit kan ze kwijt door dingen te maken: lekkere gerechtjes, nieuwe juwelen, doe-opdrachten voor haar jongens. Haar doel met ketohuis is om andere mensen met heerlijke snel te bereiden recepten & praktische ondersteuning te helpen keto te integreren in hun leven. Met 'Ketohuis Kookt' realiseerde ze haar eerste boek.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Ontdek ons volledig keto starterspakket

Pak die gezonde keto-levensstijl meteen goed aan!

Met het advies uit onze 2 boeken, tientallen recepten, inspirerende eetweken en een motiverend 21-dagen programma bieden we je alle ingrediënten om keto meteen zelf goed te starten.

Abonneer je op onze ketohuis nieuwsbrief

>