.st0{fill:#FFFFFF;}

Keto-product in de kijker: magnesium 

Door Christophe Bouten (KetoHuis)

Mensen vragen me regelmatig waarom ik magnesium neem.

Goeie vraag. Omdat ik ondertussen besef dat ik niet meer zonder kan, is het korte antwoord. Magnesium slik ik al jaren. Om krampen te vermijden. En rustiger te kunnen inslapen. Af en toe heb ik de inname ervan gepauzeerd. Achteraf was dat niet echt slim, en nu blijf ik extra magnesium nemen in de vorm van magnesium-tabletten.

magnesium

In het begin zei ik dat ik anders bij het voetballen krampen krijg. En dat was ook zo. Rond mijn dertigste. Constant krampen had ik bij intensieve sportinspanningen. De krampen in mijn kuiten kwamen typisch op na 60 minuten. Schaamtelijk was het na een tijd. Mijn ploegmaats wisten snel hoe laat het was als ik daar lag. Game over.

Zelf stak ik het aanvankelijk op het ouder worden, en mijn mindere conditie. Of mijn te goed ontwikkelde gespierde onderbenen.

Ondertussen weet ik dat dat onzin is. En mijn kine-bezoeken om de krampen te behandelen nutteloos waren. Tot ik op een dag besefte: méér magnesium in mijn lichaam! Sinds ik vaak en bewust magnesium-rijke voeding eet (avocado, volvette yoghurt, zwarte chocolade, amandelen vooral) én bovendien extra magnesium-tabletten slik, heb ik nooit nog krampen.

Mensen begrijpen dat vaak niet. Ze vragen zich af waarom je mineralen moet aanvullen. Dat deden onze voorouders toch nooit?

Wat ze hierbij vergeten, is dat het meeste magnesium dat die binnenkregen afkomstig was van het water dat ze dronken. Wij? Wij drinken vaak behandeld, onthard of gebotteld water, dat geen magnesium bevat. Magnesiumzouten in water zorgen voor afzetting in waterleidingen en maken het moeilijk om zeep te laten schuimen. Zo’n problemen werden opgelost met de ontwikkeling van waterverzachters en gefilterd stadswater, maar dat filtratieproces verwijdert het magnesium.

Onze voorouders dronken onbehandeld water uit bronnen of meren die rijk waren aan magnesium.

Magnesium dus. Om zoals nu ontspannen voetbal te kijken, voluit voetbal te spelen en later een goede nachtrust te hebben.

juni 18, 2018  geschreven

Christophe Bouten (KetoHuis)

Over de auteur

Christophe (1977) is een eeuwige student, keto coach, held in zijn eigen gezondheidsavontuur en een pro in een leven opbouwen met maximale vrijheid. Hij is verslaafd aan zijn verfrissende duik in de zee in de ochtend, koffie en koude douches. Wil je je eigen keto-avontuur starten of optimaliseren? Hij kan je coachen.
Het boek "Ketoman - Bevrijd van alle onzin: eetstrategieën voor sceptici" schrijven was zijn eerste stap als auteur.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Ontdek ons volledig keto starterspakket

Pak die gezonde keto-levensstijl meteen goed aan!

Met het advies uit onze 2 boeken, tientallen recepten, inspirerende eetweken en een motiverend 21-dagen programma bieden we je alle ingrediënten om keto meteen zelf goed te starten.

Abonneer je op onze ketohuis nieuwsbrief

>