Keto Huis
magnesium

Keto-product in de kijker: magnesium

Mensen vragen me regelmatig waarom ik magnesium neem.

Goeie vraag. Omdat ik ondertussen besef dat ik niet meer zonder kan, is het korte antwoord. Magnesium slik ik al jaren. Om krampen te vermijden. En rustiger te kunnen inslapen. Af en toe heb ik de inname ervan gepauzeerd. Achteraf was dat niet echt slim, en nu blijf ik extra magnesium nemen in de vorm van magnesium-tabletten.

magnesium

In het begin zei ik dat ik anders bij het voetballen krampen krijg. En dat was ook zo. Rond mijn dertigste. Constant krampen had ik bij intensieve sportinspanningen. De krampen in mijn kuiten kwamen typisch op na 60 minuten. Schaamtelijk was het na een tijd. Mijn ploegmaats wisten snel hoe laat het was als ik daar lag. Game over.

Zelf stak ik het aanvankelijk op het ouder worden, en mijn mindere conditie. Of mijn te goed ontwikkelde gespierde onderbenen.

Ondertussen weet ik dat dat onzin is. En mijn kine-bezoeken om de krampen te behandelen nutteloos waren. Tot ik op een dag besefte: méér magnesium in mijn lichaam! Sinds ik vaak en bewust magnesium-rijke voeding eet (avocado, volvette yoghurt, zwarte chocolade, amandelen vooral) én bovendien extra magnesium-tabletten slik, heb ik nooit nog krampen.

Mensen begrijpen dat vaak niet. Ze vragen zich af waarom je mineralen moet aanvullen. Dat deden onze voorouders toch nooit?

Wat ze hierbij vergeten, is dat het meeste magnesium dat die binnenkregen afkomstig was van het water dat ze dronken. Wij? Wij drinken vaak behandeld, onthard of gebotteld water, dat geen magnesium bevat. Magnesiumzouten in water zorgen voor afzetting in waterleidingen en maken het moeilijk om zeep te laten schuimen. Zo’n problemen werden opgelost met de ontwikkeling van waterverzachters en gefilterd stadswater, maar dat filtratieproces verwijdert het magnesium.

Onze voorouders dronken onbehandeld water uit bronnen of meren die rijk waren aan magnesium.

Magnesium dus. Om zoals nu ontspannen voetbal te kijken, voluit voetbal te spelen en later een goede nachtrust te hebben.

Keto Huis (Christophe)

Christophe Bouten (1977) loopt traag en verdiept zich graag.

Als vader van twee jonge kereltjes probeert hij open van geest door het leven te stappen. Op zijn dertigste nam hij zijn gezondheid weer in eigen handen.

Samen met zijn partner Sofie Desmedt is hij op zijn veertigste het Keto Huis gestart. De keto levensstijl is voor hem een boeiend leerproces, waarover hij met plezier zijn eigen bevindingen deelt.

Hij bezit twee coaching diploma's (voetbal & gezondheid) waarmee hij nog veel te weinig doet.

Keto Workshop voor Starters: “Ontdek de voordelen van de keto levensstijl en leer praktisch hoe je er snel mee aan de slag kunt“

Schrijf je in voor onze workshop

Voeg reactie toe

Geef een reactie

Keto essentie

Wanneer je lichaam makkelijk vet kan verbranden voor energie, gaat je lichaam dat ook permanent doen.

Daardoor heb je minder honger. Eten wordt optioneel. Je lichaam verbrandt eigen lichaamsvet voor haar energie.

Je eet minder omdat je minder honger hebt. Je energiestroom is constant, en je begint gewicht te verliezen. Dit is eigen aan het (oer)menselijke lichaam.

Keto Workshop – Voor Starters

Graag de voordelen van de keto levensstijl ontdekken en praktisch leren hoe je er snel mee aan de slag kunt?

Schrijf je in

Word lid van de Belgische Facebook Groep

We willen van het Keto Huis een inspirerende en informerende plek maken voor iedereen die een keto levensstijl beter wil begrijpen maar niet de moed, zin of tijd heeft om alles alleen uit te dokteren.

Word ook lid van de Belgische Keto Facebook Groep!

Zoek een Recept
%d bloggers liken dit: