.st0{fill:#FFFFFF;}

Vijf mentale tips die je helpen in je keto-avontuur 

Door Christophe Bouten (KetoHuis)

Elke verandering van gewoontes is aanvankelijk moeilijk. Vaak kunnen ook één of twee kleinere slechtere gewoontes ervoor zorgen dat je niet meer vooruitgaat. Of je na een tegenslag in oude gewoontes vervalt.

Hieronder zijn vijf mentale tips om na een tegenslag in je keto-avontuur terug op te staan.

Als je schrik hebt dat verandering alles erger maakt, dan ga je vast blijven zitten in oude gewoontes. De wereld verandert; super snel. Wetenschappelijke kijk op voeding, ziektes en sport evolueert. Persoonlijk succes is volledig afhankelijk van de capaciteit om je aan te passen.

1/ Verlies geen tijd uit zelfmedelijden

Er zijn momenten dat je volledig in je oude gewoontes vervalt. Je hebt keihard zin om te snoepen. De hele dag door eet je brood of die ontbijtgranen van vroeger. Of tijdens een familiereünie speel je drie stukken taart naar binnen om te compenseren voor je ondertussen lang vervlogen levensstijl. Kan gebeuren. Zet je erover! Zelfmedelijden zal het enkel erger maken.

De beste oplossing is de volgende maaltijd weer op te pikken en gezonder te eten. Geen man of vrouw overboord!

2/ Houd de macht in eigen handen

Je kan je niet slachtoffer voelen en mentaal streng zijn. Da’s onmogelijk. Je dagelijkse woordenschat aanpassen is één manier om toe te geven dat de keuzes die je maakt jouw keuzes zijn. In plaats van te zeggen, “Ik mag geen brood en geen pasta eten”, pas je die zinsconstructie aan in “Ik kies ervoor geen brood en pasta te eten”.

Keto is geen dogma. Het legt je niets op. Het is je eigen keuze.

Ruimte bieden voor je eigen keuzes is één van de belangrijke elementen om een leven te creëren dat jij voor jezelf wil.

3/ Ga verandering niet uit de weg 

Als je schrik hebt dat verandering alles erger maakt, dan ga je gewoon vast blijven zitten in oude gewoontes. De wereld verandert. Super snel. Wetenschappelijke kijk op voeding, ziektes en sport evolueert. Persoonlijk succes is volledig afhankelijk van de capaciteit om je aan te passen.

Hoe meer je in kleine stapjes verandering uitprobeert en bepaalde minder gezonde gewoontes kan afbouwen, hoe meer zelfvertrouwen je zal krijgen om positieve verandering te creëren in jezelf.

4/ Probeer niet iedereen te plezieren

We begrijpen het. Je bent wat zenuwachtig om tijdens de familiefeesten aan te geven dat je geen brood wil. Of je wil niet toegeven dat je aan het toewerken bent naar een bepaald gezondheidsdoel. Het strookt misschien niet met de identiteit die anderen van je hebben. Zet je erover. Keuzes maken die anderen ontgoochelt of doet verwonderen, vraagt moed.

Een authentiek oprecht leven leiden, betekent dat je volgens eigen waardes leeft.

5/ Verwacht niet onmiddellijk resultaat

Zelf-ontwikkeling komt traag. Grote veranderingen in levensstijl vragen tijd. Of je nu probeert fitter te worden of gewicht wil verliezen. Of meer energie wil en terug inzicht in je honger-gevoelens.

Onmiddellijk resultaten verwachten leidt tot ontgoocheling.

Bekijk je inspanningen als trainen voor een marathon. Niet voor een spurt. Momenten van zwakte of tegenslagen in je eetgewoontes zijn geen reden om het volledig op te geven.

Optimaliseer je eigen keto leven

Neem deel aan ons nieuwe online programma “Keto Optimalisatie”:  25 dagen kennis en verdieping. 

Heb jij extra tips?

6 maanden geleden geschreven

Christophe Bouten (KetoHuis)

Over de auteur

Christophe (1977) is een eeuwige student, keto coach, held in zijn eigen gezondheidsavontuur en een pro in een leven opbouwen met maximale vrijheid. Hij is verslaafd aan zijn verfrissende duik in de zee in de ochtend, koffie en koude douches. Wil je je eigen keto-avontuur starten of optimaliseren? Hij kan je coachen.
Het boek "Ketoman - Bevrijd van alle onzin: eetstrategieën voor sceptici" schrijven was zijn eerste stap als auteur.

 • He dit was echt een goede mail op het juiste moment…. Het is idd een beetje saaiig na verloop van tijd. Gelukkig zijn er op internet volop lekkere keto recepten te vinden!

 • als extra tip: gun jezelf af en toe een “zondeke” zonder op je eigen kop te slaan!

 • Altijd goed niet op je eigen kop te slaan, zeker weten! 🙂

 • Meer dan genoeg opties inderdaad. Creativiteit is niet nodig voor je doelen, maar soms helpt het om jezelf te verrassen…

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Ontdek ons volledig keto starterspakket

  Pak die gezonde keto-levensstijl meteen goed aan!

  Met het advies uit onze 2 boeken, tientallen recepten, inspirerende eetweken en een motiverend 21-dagen programma bieden we je alle ingrediënten om keto meteen zelf goed te starten.

  Abonneer je op onze ketohuis nieuwsbrief

  >
  %d bloggers liken dit: