.st0{fill:#FFFFFF;}

Mousse van passievruchten 

Door Sofie Desmedt (KetoHuis)

Deze mousse van passievruchten is in een handomdraai klaar. Waar wacht je nog op?

Vorig weekend hebben we de zon gezien! Hoewel het niet echt heel warm was, kon je genieten van een terrasje in de zon. Omdat de winter hier in België ons niet al te vaak de zon laat zien, genieten we van elke zonnestraal…en proberen we zo veel als mogelijk buiten te zijn.

Vitamine D is een van de belangrijkste vitamines, en cruciaal voor calcium management, gezondheid van de botten, werking van het immuunsysteem, insulinegevoeligheid en veel meer. Tijdens de donkere winter, of te lange grijze dagen supplementeren we daarom ook met Vitamine D voor de ganse familie.

Dankzij de heerlijk zure frisse smaak van de passievruchten, heb ik altijd even de indruk op vakantie te zijn.

Passievruchten op zich bevatten heel wat koolhydraten, maar gecombineerd in deze mousse blijven de verhoudingen vetten ten opzichte van koolhydraten helemaal goed. Daarom is deze mousse zeker de moeite waard om eens uit te proberen tijdens de keto-levensstijlfase.

tropsche mousse

Tropische cheesecake

5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Dessert
Porties 2 glaasjes

Ingrediënten
  

 • 100 gr roomkaas
 • 40 ml volle room
 • 15 gr erythritol Voeg nog wat extra toe, indien je het graag iets zoeter hebt.
 • 2 passievruchten Afhankelijk van de grootte van de passievruchten, voegen we hier vaak nog een extra passievrucht aan toe.

Instructies
 

 • Snij de passievruchten doormidden, en haal het vruchtvlees eruit. Splits de pitjes van het vruchtvlees door gebruik te maken van een zeef. (Bewaar de pitjes voor later)
 • Klop de volle room op.
 • Meng in een andere kom het sap van de passievruchten samen met de erythritol en de roomkaas goed door elkaar. Spatel nu ook de volle room erdoor heen.
 • Plaats het geheel (eventueel met behulp van een spuitzak) in de glaasjes. Werk af met de overgebleven pitjes.
 • Plaats gedurende minstens 30 minuten in de koelkast.
  tropsche mousse
 • Smakelijk!

Notities

Voedingswaardes per portie

Calories: 251.5kcalCarbohydrates: 12.9gProtein: 3.9gFat: 23.3gSaturated Fat: 14.1gPolyunsaturated Fat: 0.8gMonounsaturated Fat: 4.5gFiber: 2g
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten wat je ervan vindt!
maart 28, 2019  geschreven

Sofie Desmedt (KetoHuis)

Over de auteur

Sofie Desmedt (1984) reist graag de wereld af. Haar creativiteit kan ze kwijt door dingen te maken: lekkere gerechtjes, nieuwe juwelen, doe-opdrachten voor haar jongens. Haar doel met ketohuis is om andere mensen met heerlijke snel te bereiden recepten & praktische ondersteuning te helpen keto te integreren in hun leven. Met 'Ketohuis Kookt' realiseerde ze haar eerste boek.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Ontdek ons volledig keto starterspakket

Pak die gezonde keto-levensstijl meteen goed aan!

Met het advies uit onze 2 boeken, tientallen recepten, inspirerende eetweken en een motiverend 21-dagen programma bieden we je alle ingrediënten om keto meteen zelf goed te starten.

Abonneer je op onze ketohuis nieuwsbrief

>