.st0{fill:#FFFFFF;}

“Wat moet ik doen als mijn partner of familie niet akkoord is met mijn keto levensstijl?” 

Door Christophe Bouten (KetoHuis)

Keto vragenrondje (17)

De komende weken beantwoorden we 21 vragen die we regelmatig ontvangen tijdens onze individuele coaching. Sommige dagen zullen de antwoorden kort & krachtig zijn maar op andere dagen zijn we uitgebreider & genuanceerder. Kom regelmatig terug op onze blog om alle vragen en antwoorden te lezen.

Ik doe keto, maar iedereen verklaart me zot. hoe ga ik hiermee om?

Voor wie is deze anekdote herkenbaar?

Jij: “Ik doe al een tijdje keto!”

Vriend/Familie/Collega: “Wat? Zot? Grmmbbbll, je speelt met vuur! Aaaiaai, pas op, want echt slim is dat niet. Ik heb ergens op internet gelezen dat…!!”

Ook jij: “Wij eten altijd groenten, veel vlees/vis en gezonde vetten!”

Vriend/Familie/Collega: “Super, klinkt heerlijk. Je ziet er goed uit, trouwens!”

Hoe je de dingen zegt, is vaak belangrijker dan wat je zegt. We legden dit voor in onze Facebook Groep en deze situatie was super herkenbaar. Word lid om alle reacties te zien.


Leef jouw eigen leven 

Zodra je je leven leidt volgens het ethos dat het niemands zaken zijn wat iemand van jou als persoon vindt of wat je doet, gaat er een hele nieuwe wereld open. Het is jouw leven, jouw gezondheid

Herinner de mensen van wie je houdt eraan dat je iets doet om je gezondheid te ondersteunen. Idealiter stel je hun steun op prijs. Als die steun niet mogelijk is, is dat ook goed. Uiteindelijk doe je het voor jou.

Niet per se advies, wel het goede voorbeeld

Het beste dat je kan doen voor de mensen om je heen is gewoon het goede voorbeeld te geven. Ofwel zullen de transformaties in je algehele gezondheid hen opvallen, ofwel niet. 

Het goede voorbeeld geven is heel wat anders dan iemand op het hoofd te slaan met dogmatisch denken of hem uitschelden omdat hij iets niet precies volgt zoals het is geschreven. Misschien merkt iemand een dag de veranderingen en wordt ie geïnspireerd om zelf veranderingen aan te brengen.

Hoe pak jij het aan?

Optimaliseer je eigen keto leven

Neem deel aan ons nieuwe online programma “Keto Optimalisatie”:  25 dagen kennis en verdieping. 

augustus 13, 2021  geschreven

Christophe Bouten (KetoHuis)

Over de auteur

Christophe (1977) is een eeuwige student, keto coach, held in zijn eigen gezondheidsavontuur en een pro in een leven opbouwen met maximale vrijheid. Hij is verslaafd aan zijn verfrissende duik in de zee in de ochtend, koffie en koude douches. Wil je je eigen keto-avontuur starten of optimaliseren? Hij kan je coachen.
Het boek "Ketoman - Bevrijd van alle onzin: eetstrategieën voor sceptici" schrijven was zijn eerste stap als auteur.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Ontdek ons volledig keto starterspakket

Pak die gezonde keto-levensstijl meteen goed aan!

Met het advies uit onze 2 boeken, tientallen recepten, inspirerende eetweken en een motiverend 21-dagen programma bieden we je alle ingrediënten om keto meteen zelf goed te starten.

Abonneer je op onze ketohuis nieuwsbrief

>