Keto Huis
geduld

5 zaken die de keto lover niet doet

Elke verandering van gewoontes is aanvankelijk moeilijk. Vaak kunnen ook één of twee kleinere slechtere gewoontes ervoor zorgen dat we niet meer vooruitgaan. Of in oude gewoontes vervallen.

Hieronder zijn vijf cruciale zaken die de mentaal sterke Keto Lover niet doet.

1/ Tijd verliezen uit zelfmedelijden

Er zijn momenten dat je volledig in je oude gewoontes vervalt. Je keihard zin hebt om te snoepen, de hele dag door brood of die ontbijtgranen van vroeger eet. Of tijdens een familiereünie drie stukken taart naar binnen speelt om te compenseren voor je ondertussen lang vervlogen levensstijl. En misschien overvalt je daardoor de Keto Koorts. Kan gebeuren. Zet je erover! Zelfmedelijden zal het enkel erger maken.

De oplossing is gewoon de volgende maaltijd weer op te pikken en gezonder te eten. No big deal!

2/ Macht uit handen geven

Je kan je niet slachtoffer voelen en mentaal streng zijn. Da’s onmogelijk. Je dagelijkse woordenschat aanpassen is één manier om toe te geven dat de keuzes die je maakt jouw keuzes zijn. In plaats van te zeggen, “Ik mag geen brood en pasta eten”, pas je die zinsconstructie aan in “Ik kies ervoor geen brood en pasta te eten”. Keto is geen dogma. Het legt je niets op. Het is je eigen keuze.

Ruimte bieden voor je eigen keuzes is één van de belangrijke elementen om een leven te creëren dat jij voor jezelf wil.

3/ Verandering uit de weg gaan

Als je schrik hebt dat verandering alles erger maakt, dan ga je gewoon vast blijven zitten in oude gewoontes. De wereld verandert. Super snel. Wetenschappelijke kijk op voeding, ziektes en sport evolueert. Persoonlijk succes is volledig afhankelijk van de capaciteit om je aan te passen.

Hoe meer je in kleine stapjes verandering uitprobeert en bepaalde minder gezonde gewoontes kan afbouwen, hoe meer zelfvertrouwen je zal krijgen om positieve verandering te creëren in jezelf.

4/ Iedereen willen plezieren

Het is bijna vakantieperiode. We begrijpen het. Je bent wat zenuwachtig om tijdens de familiefeesten aan te geven dat je geen brood wil. Of je wil niet toegeven dat je aan het toewerken bent naar een bepaald gezondheidsdoel. Het strookt misschien niet met de identiteit die anderen van je hebben. Zet je erover. Keuzes maken die anderen ontgoochelt of doet verwonderen, vraagt moed.

Een authentiek oprecht leven leiden, betekent dat je volgens eigen waardes leeft.

5/ Onmiddellijk resultaten verwachten

Zelf-ontwikkeling komt traag. Grote veranderingen in levensstijl vragen tijd. Of je nu probeert fitter te worden of gewicht wil verliezen. Of meer energie wil en terug inzicht in je honger-gevoelens.

Onmiddellijk resultaten verwachten leidt tot ontgoocheling.

Bekijk je inspanningen als trainen voor een marathon. Niet voor een spurt. Momenten van zwakte of tegenslagen in je eetgewoontes zijn geen reden om het volledig op te geven.

Heb jij extra tips?

Christophe Bouten (KetoHuis)

Christophe Bouten (1977) is eeuwig ondernemende student, keto coach, held in zijn eigen gezondheidsavontuur en steeds op zoek naar meer vrijheid. Het boek "Ketoman - Bevrijd van alle onzin: eetstrategieën voor sceptici" schrijven was zijn eerste stap in de wereld van het schrijverschap. Je kan hem altijd plezieren met steak & eieren.

BEGIN 2020 SLIM
START TO KETO (start elke zaterdag)
21 DAGEN = 21 MOTIVATIEMOMENTEN. Tijdelijk aan €39.00 €21.00

Optimaliseer je voeding

Je bent al een tijdje gestart met keto en je wil graag je voeding tot in de puntjes optimaliseren?

Zondag 29 maart = Ketohuis Anti°Dieet Masterclass.

Schrijf je in

Makkelijk & snel met gezond keto aan de slag?Bestel ons nieuwe boek 'Ketohuis Kookt'

Meer informatie
>
%d bloggers liken dit: