.st0{fill:#FFFFFF;}

Onze nieuwe uitdaging deze maand 

Door Christophe Bouten (KetoHuis)

Sofie en ik lanceren deze maand een nieuwe uitdaging. We noemen het de ‘4 Keer Per Dag Snacken Om je Immuunsysteem Te Boosten’ Uitdaging.

Hieronder lees je de regels, maar eerst de context.

Een gezond metabolisme geeft energie

Een gezond metabolisme gebruikt lichaamsvet om je de hele dag energie te geven. Zo ben je niet afhankelijk van voedsel om je energie op peil te houden. Je metabolisme is gezond? Dan heb je de hele dag voldoende energie, zelfs wanneer je geen tijd hebt om te eten. Je hoeft niet te snacken als je je eigen lichaamsvet kunt verbranden. Je hebt geen drankjes nodig om gefocust te blijven. Wanneer je stofwisseling gezond is, blijft je lichaam van nature op een gezond gewicht omdat je lichaamsvet je energie geeft waardoor je graag actief blijft.

Zo dachten wij er de voorbije jaren over. En dat advies hebben we ook beschreven in onze boeken, programma’s en in de de coaching-sessies.
Tot vandaag. Alle studies, data en hypothese rond het vermaledijde coronavirus hebben ons hier totaal anders over doen denken.

De conclusie is overduidelijk: het is totaal verkeerd advies!

Maar we slaan mea culpa. En om onze fout recht te zetten, lanceren we vandaag een nieuwe uitdaging in de groep.

Morgen gaan we van start. De uitdaging is de volgende: we raden je deze maand aan 4 keer per dag te snacken. Niet twee of drie. Of vijf of zes . Of nul of één keer zoals je tot nu toe gewend was bij keto. Exact vier. Die hoeveelheid is namelijk belangrijk. Dat wordt je in de loop van de uitdaging nog wel duidelijk.

Wat is een snack of tussendoortje?

Aangezien één van de belangrijkste stappen van onze uitdaging eruit bestaat om heel wat tussendoortjes te eten, moeten we ervoor zorgen dat we definiëren wat die tussendoortjes precies zijn. Alles wat je eet met calorieën buiten een vooraf gedefinieerde, geplande maaltijd – of het nu gaat om ontbijt, lunch of diner – geldt als tussendoortje. Zelfs indien het geen calorieën bevat of zoet smaakt, telt het als een tussendoortje. Een gepland dessert direct na de maaltijd eten, heeft niet de vetverbrandende effecten van een snack, en tellen we dus niet als tussendoortje.

Een aantal voorbeelden:

 • Alles wat je eet of drinkt dat calorieën bevat en een uur of langer voor of na je maaltijd wordt geconsumeerd.
 • Als je ’s morgens om 06.00 uur koffie of thee drinkt en om 8.00 uur ontbijt, noteer je de koffie om 06.00 uur als een ochtendsnack. Als je koffie bij je ontbijt drinkt, geldt dit niet als tussendoortje. Dat is je normale maaltijd.
 • Als je geen ontbijt eet maar koffie drinkt, is die koffie eigenlijk je ontbijt.
 • Gezouten tic-tactjes, drie lepels MCT-olie en nootjes gelden als tussendoortje, en dat geldt ook voor hoesttabletten

Is de uitdaging duidelijk? Wie doet mee?

Onze hypothese is dat de kleine shotjes extra voeding ervoor gaan zorgen dat je geen honger hebt, je niet chagrijnig voelt en je bloedsuikerspiegel zeker op peil blijft.

Einddoel is natuurlijk dat we ons beter, slimmer en sterker voelen eind april!

Succes iedereen!!

[Hopelijk vergeef je het ons, maar dit artikel is een aprilvisje. Niets zo belangrijks om stressvolle toestanden het hoofd te bieden als een lach en een traan!]

—-

Een gezonde levensstijl is nu belangrijker dan ooit. Daarom bieden we onze beide keto-boeken aan met korting zolang onze jongens nog naar school gaan dit jaar! Met deze verlengde actie willen we graag ons eigen steentje bijdragen. Deze actie is geldig tot en met dinsdag 30 juni 2020. 

Blijf je goed voeden, sporten en in de frisse lucht komen!  💪😷

april 1, 2020  geschreven

Christophe Bouten (KetoHuis)

Over de auteur

Christophe (1977) is een eeuwige student, keto coach, held in zijn eigen gezondheidsavontuur en een pro in een leven opbouwen met maximale vrijheid. Hij is verslaafd aan zijn verfrissende duik in de zee in de ochtend, koffie en koude douches. Wil je je eigen keto-avontuur starten of optimaliseren? Hij kan je coachen.
Het boek "Ketoman - Bevrijd van alle onzin: eetstrategieën voor sceptici" schrijven was zijn eerste stap als auteur.

 • Ik snap er nu helemaal niets meer van… 🙁
  En wat met de voordelen van intermittent fasting?

 • maar Christineke toch…ge moet ni altijd alles geloven

 • Wel Christine ik ging op dezelfde manier reageren tot het me duidelijk werd dat het waarschijnlijk om een APRILGRAPJE moet gaan !? Wel heel verwonderlijk in deze tristige coronacrisis

 • Klopt Therese… ik kan er ook niet echt mee lachen… dank dat je hielp om mijne euro te zien vallen…

 • als je hier niet mee kan lachen, gaat Keto niet helpen.

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Ontdek ons volledig keto starterspakket

  Pak die gezonde keto-levensstijl meteen goed aan!

  Met het advies uit onze 2 boeken, tientallen recepten, inspirerende eetweken en een motiverend 21-dagen programma bieden we je alle ingrediënten om keto meteen zelf goed te starten.

  Abonneer je op onze ketohuis nieuwsbrief

  >
  %d