Keto Huis

Over ons

Laten we in contact blijven!

Hallo, we zijn Sofie & Christophe. We hebben twee zoontjes van zeven en vijf jaar. Juli 2017 waren we een maand lang in Nicaragua. Het aantal kinderen met type 2 diabetes is er schrijnend. En ouders zijn zich door jarenlang verkeerd voedingsadvies van geen kwaad bewust. In de wereld sterven meer dan 1,7 miljoen mensen jaarlijks aan de ziekte; een cijfer dat tegen 2030 zou verdubbelen. Ook de strijd tegen heel wat kankers lijkt allesbehalve de juiste richting uit te gaan.

Insuline-resistentie als boosdoener

De voorbije jaren zijn we overtuigd geraakt dat insuline-resistentie een groot probleem is in de wereld. En dat huisdokters, diëtisten en patiënten dit probleem veel serieuzer moeten nemen. Heel wat wetenschappers benadrukken dat eetgewoontes die véél koolhydraten bevatten, de kans op insuline-resistentie verhogen. Zwaarlijvigheid, diabetes, hartaanvallen maar ook ander levensbedreigende aandoeningen worden niet veroorzaakt door een gebrek aan beschikbare medicatie. Ze worden veroorzaakt door te veel koolhydraten in de voeding. We wakkeren de brandjes aan met extra koolhydraten en proberen ze vervolgens te doven met  geneesmiddelen die niet werken.

Omdat we zelf al een hele tijd een keto levensstijl eten en leven, beseffen we dat het anders moét en kan. Ook in België. ‘Keto gaan’ heeft enorm veel voordelen. Zo krijg je weer controle over hongergevoel, humeur en gezondheid. Leef en eet je al gezond, dan is het maar een kleine extra stap. Heel wat groenten. Voldoende vlees en vis. Véél gezonde vetten. Heerlijk!

We geloven ook enorm in het principe van babystapjes om het te bereiken. Meer dan ooit zijn we overtuigd dat als wij een keto levensstijl kunnen inpassen in een leven met twee kleine kinderen, jij dit ook kan.

Daarom zijn we dit online Keto Huis gestart. We willen je zelf helpen bij die keto levensstijl, en proberen alvast voldoende informatie en inzicht online aan te bieden.

Over Sofie

Mijn naam is Sofie Desmedt, ik ben 33 jaar, en reis graag de wereld af. Mijn creativiteit kan ik kwijt door juweeltjes te maken. Ik geloof sterk dat mensen een actieve ki-stroom nodig hebben voor een energiek en succesvol leven.

Als je de moed hebt om voorbij de grenzen van je eigen ego te gaan, ontdek je wie je werkelijk bent; een prachtig zuiver mens, die tegenslag weet te verslaan en zijn authentieke krachten kent.

Een keto levensstijl hielp me de energiedips te verslaan en zorgt ervoor dat ik dagelijks beter in balans ben.

Meer over Sofie Desmedt

 

Over Christophe

Mijn naam is Christophe Bouten en ik ben 40 jaar. De voorbije jaren heb ik heel wat gesport: voetbal, squash, lopen, marathons. Maar nooit was ik helemaal gezond (epilepsie-diagnose, rugklachten…) en energiek. Dat is anders nu.

Mijn doel is om andere mensen met kennis op te weg helpen hun gezondheid op het juiste spoor te krijgen. Een keto levensstijl kan hierbij helpen!

Levensstijl die bij ons past

Keto-aangepast leven, eten en bewegen is een levensstijl die bij ons past

  • Gezond, energiek voelen en leven
  • Toekomstgericht denken
  • Bewust, verantwoordelijk ouderschap opnemen
  • Sceptisch zijn in wat als gangbaar en wijs wordt aangenomen
  • Op een slimme en trotse manier proberen 100 jaar te worden 😉 (wetenschap rond keto neigt naar ‘langer leven’)
  • Elk jaar vooruit gaan (ondanks het slijten van de jaren) in sportieve uitdagingen

Mededeling: we zijn geen voedingsdeskundigen of artsen. Alle informatie op deze website is gebaseerd op onze persoonlijke ervaringen en wetenschappelijke verdieping in een keto levensstijl. Voor elke verandering in dieet of levensstijl is steeds een medische check-up aangewezen.

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Een goede planning is belangrijk bij de start van je keto-avontuur. Ontvang daarom gratis onze eetweek-kalender.

envelope
>