Onze filosofie

Het internet barst van de sites over ‘klassieke’ voeding, veelal gebaseerd op de Schijf van Vijf.

Met Ketohuis willen we je laten ervaren hoe het voelt om écht goed in je vel te zitten.

Drie belangrijke principes

Neem je gezondheid in eigen handen

Het zit in de aard van de mens: denken dat verandering zich snel en makkelijk voltrekt. Maar gezondheid laat zich niet opjagen, en daarom geloven wij niet in shortcuts: de basis van een gezond leven ligt bij jezelf. Neem je eigen verantwoordelijkheid.

Denk in babystapjes

Zodra je beseft dat identiteit een cruciale rol speelt bij het aanmeten van nieuwe vaardigheden – en dat is bij de keto levensstijl zeer zeker het geval – boek je de meeste vooruitgang. De kunst is vervolgens in babystapjes te denken, zowel op het gebied van slaap en voeding als van beweging en sport.

Blijf jezelf ontwikkelen

Wetenschappelijke inzichten evolueren. Succesvolle mensen hebben drie karaktertrekken gemeen: ze proberen steeds weer nieuwe dingen, durven te falen, en passen zich aan. Een kritische blik is daarbij onontbeerlijk. Neem alles met een gezonde korrel zout! Met de juiste instelling en solide kennis ontdek je stukje bij beetje je beste zelf.

Kernelementen van onze keto levensstijl

Koolhydraatarm eten 

Het woord 'keto' slaat vooral op de samenstelling van wat je in je mond stopt: enorm weinig koolhydraten, niet al te veel eiwitten, en vooral veel gezonde vetten. Zo blijf je in een 'keto zone' die goed voor jou werkt!

Periodiek vasten

Intermittent fasting (IF) werkt in combinatie met koolhydraatarm eten perfect om je metabolisme te verbeteren. Het is één van de pijlers van keto.

Lekker sporten

De meeste amateur-sporters hebben geen koolhydraten nodig om te blijven presteren. Uit studies weten we inmiddels dat je 'suiker-handicap' op koolhydraatrijke atleten wegvalt zodra je gewend aan keto (fat adapted) bent. 

Controle over leven en dag

Keto zorgt voor een ongekende mentale scherpte tijdens de periodes dat je niet eet. Je laat je niet meer leiden door zin in zoet, en dat motiveert enorm. Stressvolle werkmeetings, drukke dagen, je kan het allemaal beter aan met keto!

Goed en diep slapen

Niets mag je slaap dwarsbomen! En nu wil het toeval dat wie een vetverbrander wordt, vanzelf richting een beter slaap gaat.


"Je kan niet korte termijn gedreven zijn en een keto levensstijl tot een goed einde brengen."

Sofie & Christophe

Artikels

Onze kijk op de keto levensstijl gevat in een paar artikels.  

Verschillende toleranties voor koolhydraten

Een keto levensstijl is voor iedereen anders omdat we allemaal verschillende toleranties hebben voor koolhydraten en die toleranties moeten deel uitmaken van de juiste aanpak. Voor ons is keto, en dus voeding, ook maar één element van de hele levensstijl puzzel.

Lees meer >

Geen onhaalbaar avontuur

Een keto levensstijl is geen onmenselijk of onhaalbaar avontuur. Als je je voedingskeuzes zo moet terugschroeven tot het punt waar je manier van eten niet leuk of duurzaam is, doe je het verkeerd (of luister je naar de verkeerde mensen). Dat is jammer genoeg wat heel veel mensen die op slecht advies diëten, moeten ondergaan. Er is een beter manier.

"Zodra je keto een tijdje meet, krijg je de levensstijl beet.

Als je keto niet meet, blijft het al te lang een dieet".

Benieuwd naar keto als levensstijl?

Lees dan ons boek “Ketoman” (derde editie juli 2020)

>