.st0{fill:#FFFFFF;}

Is paleo ook geschikt als alternatieve therapie tegen kanker? 

april 19, 2018

Door Christophe Bouten (KetoHuis)

Gisteren ontvingen we een interessante vraag van iemand die een heel boeiend kanker-gerelateerd project aan het uitwerken is.

De vraag was: “Wat vinden jullie van het paleo dieet ?”

En dan volgde de context dat hij toevallig een vriend op bezoek had die zei liever paleo dan keto te hebben. Kan ook paleo een aanvullend dieet zijn tegen kanker?

Mijn antwoord hierop – en ik heb hier uitgebreider over keto voor kanker-preventie geschreven – was de volgende:

“Paleo en keto zitten uiteraard op dezelfde lijn, met relatieve beperking van koolhydraten als gemene deler. Wat wij onze kinderen geven ‘als basis dieet’ is bijna volledig paleo, dus wij vinden dat zeker top.

Het probleem vanuit een medisch perspectief (voor mensen die ziek zijn; kanker, diabetes, parkinson etc) is dat paleo niet data-gestuurd is. Keto wel. Volg je keto en een keto levensstijl ga je in ketose geraken. Bij paleo ga je nergens in geraken (alleszins niet bewust en constant), en dus is het niets waard als basis voor ziekte-preventie of complementair-alternatief bij een behandeling zoals kanker.

De reden waarom keto al 100 jaar gepromoot en toegepast wordt bij kinderen met epilepsie is nét omdat ze in ketose raken en de hersenen ketonen worden gevoed. Idem bij kanker. Kortom:

  • Paleo voor de gezonde mens is top en een goede stap (indien gewenst) naar keto.
  • Paleo als kankerbehandeling is niets waard.

En het werk van The Charlie FoundationThomas Seyfried, Dominic d’Agostino en anderen bevestigen dit uiteraard.

Zie ook de recente boeiende paper van beide heren:
Press-pulse: a novel therapeutic strategy for the metabolic management of cancer

april 19, 2018  geschreven

Christophe Bouten (KetoHuis)

Over de auteur

Christophe Bouten (1977) is eeuwig ondernemende student, keto coach, held in zijn eigen gezondheidsavontuur en steeds op zoek naar meer vrijheid. Het boek "Ketoman - Bevrijd van alle onzin: eetstrategieën voor sceptici" schrijven was zijn eerste stap als auteur. Je kan hem inhuren als je persoonlijke coach, maar besef dat hij serieus verslaafd is aan koffie en koude douches. Met steak & eieren doe je hem altijd plezier!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
__CONFIG_group_edit__{}__CONFIG_group_edit__
__CONFIG_local_colors__{"colors":{"fe4c8":"Royal Blue"},"gradients":{}}__CONFIG_local_colors__

Ontdek ons volledig keto starterspakket

Pak die gezonde keto-levensstijl meteen goed aan!

__CONFIG_colors_palette__{"active_palette":0,"config":{"colors":{"55c7c":{"name":"Main Accent","parent":-1}},"gradients":[]},"palettes":[{"name":"Default Palette","value":{"colors":{"55c7c":{"val":"var(fe4c8)"}},"gradients":[]},"original":{"colors":{"55c7c":{"val":"rgb(19, 114, 211)","hsl":{"h":210,"s":0.83,"l":0.45}}},"gradients":[]}}]}__CONFIG_colors_palette__
Meer info >

Met het advies uit onze 2 boeken, tientallen recepten, inspirerende eetweken en een motiverend 21-dagen programma bieden we je alle ingrediënten om keto meteen zelf goed te starten.

Abonneer je op onze ketohuis nieuwsbrief

>

(Nieuw!) Keto Optimalisatie Programma

Start to Keto was het startschot. Met ons Keto Optimalisatie Programma trekken we je over de finishlijn