Keto Huis

Is paleo ook geschikt als alternatieve therapie tegen kanker?

keto paleo
Gisteren ontvingen we een interessante vraag van iemand die een heel boeiend kanker-gerelateerd project aan het uitwerken is.

De vraag was: “Wat vinden jullie van het paleo dieet ?”

En dan volgde de context dat hij toevallig een vriend op bezoek had die zei liever paleo dan keto te hebben. Kan ook paleo een aanvullend dieet zijn tegen kanker?

Mijn antwoord hierop – en ik heb hier uitgebreider over keto voor kanker-preventie geschreven – was de volgende:

“Paleo en keto zitten uiteraard op dezelfde lijn, met relatieve beperking van koolhydraten als gemene deler. Wat wij onze kinderen geven ‘als basis dieet’ is bijna volledig paleo, dus wij vinden dat zeker top.

Het probleem vanuit een medisch perspectief (voor mensen die ziek zijn; kanker, diabetes, parkinson etc) is dat paleo niet data-gestuurd is. Keto wel. Volg je keto en een keto levensstijl ga je in ketose geraken. Bij paleo ga je nergens in geraken (alleszins niet bewust en constant), en dus is het niets waard als basis voor ziekte-preventie of complementair-alternatief bij een behandeling zoals kanker.

De reden waarom keto al 100 jaar gepromoot en toegepast wordt bij kinderen met epilepsie is nét omdat ze in ketose raken en de hersenen ketonen worden gevoed. Idem bij kanker. Kortom:

  • Paleo voor de gezonde mens is top en een goede stap (indien gewenst) naar keto.
  • Paleo als kankerbehandeling is niets waard.

En het werk van The Charlie FoundationThomas Seyfried, Dominic d’Agostino en anderen bevestigen dit uiteraard.

Zie ook de recente boeiende paper van beide heren:
Press-pulse: a novel therapeutic strategy for the metabolic management of cancer

Keto Huis (Christophe)

Christophe Bouten (1977) loopt traag en verdiept zich graag.

Als vader van twee jonge kereltjes probeert hij open van geest door het leven te stappen. Op zijn dertigste nam hij zijn gezondheid weer in eigen handen.

Samen met zijn partner Sofie Desmedt is hij op zijn veertigste het Keto Huis gestart. De keto levensstijl is voor hem een boeiend leerproces, waarover hij met plezier zijn eigen bevindingen deelt.

Hij schreef onlangs het boek "Ketoman - Bevrijd van alle onzin: eetstrategieën voor sceptici". Verder bezit hij twee coaching diploma's (voetbal & gezondheid) waarmee hij nog veel te weinig doet.

Bestel ons boek ‘Ketoman’

Ketoman heeft een geheim dat de traditionele kijk op voeding op zijn kop zet!

Bestel het boek
(+gratis startersgids)

Over ons


We willen van het Keto Huis een inspirerende en informerende plek maken voor iedereen die een keto levensstijl beter wil begrijpen maar niet de moed, zin of tijd heeft om alles alleen uit te dokteren.
>

'START TO KETO' (start elke zaterdag)
21 DAGEN
21 MOTIVATIE- MOMENTEN

%d bloggers liken dit: