.st0{fill:#FFFFFF;}

Mascarpone pannenkoeken 

januari 28, 2018

Door Sofie Desmedt (KetoHuis)

Ontzettend snel klaar te maken pannenkoeken. Slechts 2 ingrediënten! Geschikt voor de zoetere als zoute vullingen.

mascarpone pannenkoeken

Mascarpone pannenkoeken

3.62 van 50 stemmen
Voorbereidingstijd 15 min
Totale tijd 15 min
Gang Broodvervangers, Lunch, Ontbijt, Snack
Porties 8 flinterdunne pannenkoeken

Ingrediënten
  

 • 250 ml mascarpone
 • 6 eieren

Instructies
 

 • Voeg de mascarpone in een pot en gooi er 6 eieren bij. Meng heel goed door elkaar zodat je geen klonters mascarpone meer ziet.
 • Voeg wat vetstof in je koekenpan. Schep het mengsel voorzichtig in de pan. Je zal zien dat het net iets vloeibaarder is dan gewoon pannenkoekendeeg. Het begint al snel wat te pruttelen en kleine blaasjes kunnen verschijnen.
 • Ze zijn ook net iets sneller bruin, dus wacht niet te lang met omdraaien. Wees hierbij voorzichtig, want ze zijn vaak flinterdun (wat wij ook het lekkerste vinden).
  mascarpone pannenkoeken
 • Kies zelf voor de gepaste vulling ! Wij maken hier graag een soort van gevulde tortilla van, met restjes die we nog in de koelkast hebben. Salade, komkommer, paté, kaas, avocado roomkaas, ...
 • Smakelijk !

Notities

Indien gewenst, kan je nog wat extra smaak toevoegen aan het deeg, door er kaneel of vanille poeder aan toe te voegen.
Voedingswaardetabel is voor 1 pannenkoek als je 8 pannenkoeken uit de volledige ingrediëntenlijst haalt.

Voedingswaardes per portie

Calorieën: 197.3kcalKoolhydraten: 1.6gEiwitten: 5.2gVetten: 19.1g
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten wat je ervan vindt!
januari 28, 2018  geschreven

Sofie Desmedt (KetoHuis)

Over de auteur

Sofie Desmedt (1984) reist graag de wereld af. Haar creativiteit kan ze kwijt door dingen te maken: lekkere gerechtjes, nieuwe juwelen, doe-opdrachten voor haar jongens. Haar doel met ketohuis is om andere mensen met heerlijke snel te bereiden recepten & praktische ondersteuning te helpen keto te integreren in hun leven. Met 'Ketohuis Kookt' realiseerde ze haar eerste boek.

 • we maken hier thuis heel wat verschillende pannenkoeken voor de kindjes, en deze mascarpone pannenkoeken blijven een welkome afwisseling voor hen :).

 • Juist. Maar het punt is dat je als gezin wel een onderscheid soms kunt maken tussen wat je zelf (als volwassen met meer “metabolische schade”) kunt eten en wat je je kinderen (met meer flexibiliteit nog qua voeding) kan opdienen, zonder dat je andere pannenkoeken moet klaarmaken. Als je begrijpt wat ik bedoel.

 • De pannenkoekjes zijn echt flinterdun, dus je kan er wel wat van eten !
  Beetje afhankelijk van het beleg dat je erbij neemt. Maar met een volledige avocado en wat kaas, of wat zalm erbij, krijg ik er persoonlijk wel 2 of 3 (minstens) op :).

 • Echt heerlijk deze pannenkoeken. Ik krijg er 8 uit dit recept. Ook flinterdun maar misschien zijn de pannen in Nederland groter?😉

 • voor de eerste keer deze pannekoeken gemaakt, en ze waren super lekker, geweldig om ze met andere gerechten te combineren

 • Dag Noëlla, deze pannenkoeken bestaan maar uit 2 ingrediënten, mascarpone en eieren. Dus ja ze hebben wel wat ei-smaak ;). Kan je eventueel wel wat verdoezelen door er kaneel aan toe te voegen. Echt het proberen waard!

 • Super lekker, hier had ik lang naar gezocht!! Super bedankt!

 • Ik vond ze heel erg na ei smaken. Ik had er eerst 1 met zelfgemaakte suikervrije choco mousse en aardbei en dat vond ik bij deze erg tegenvallen door de ei smaak. Daarna nog 2 op met spek en kaas en dat was wel erg lekker 🙂

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  __CONFIG_group_edit__{}__CONFIG_group_edit__
  __CONFIG_local_colors__{"colors":{"fe4c8":"Royal Blue"},"gradients":{}}__CONFIG_local_colors__

  Ontdek ons volledig keto starterspakket

  Pak die gezonde keto-levensstijl meteen goed aan!

  __CONFIG_colors_palette__{"active_palette":0,"config":{"colors":{"55c7c":{"name":"Main Accent","parent":-1}},"gradients":[]},"palettes":[{"name":"Default Palette","value":{"colors":{"55c7c":{"val":"var(fe4c8)"}},"gradients":[]},"original":{"colors":{"55c7c":{"val":"rgb(19, 114, 211)","hsl":{"h":210,"s":0.83,"l":0.45}}},"gradients":[]}}]}__CONFIG_colors_palette__
  Meer info >

  Met het advies uit onze 2 boeken, tientallen recepten, inspirerende eetweken en een motiverend 21-dagen programma bieden we je alle ingrediënten om keto meteen zelf goed te starten.

  Abonneer je op onze ketohuis nieuwsbrief

  >
  %d bloggers liken dit: