.st0{fill:#FFFFFF;}

Keto Pop-Up: wat een boeiende ervaring 

Door Christophe Bouten (KetoHuis)

Het zit erop. Van donderdag 29 november tot en met zaterdagavond 1 december lanceerden we de eerste keto pop-up in Vlaanderen. Je kon er die dagen keto komen proeven en praten. We ontvingen in totaal bijna 100 mensen die interesse hadden in een gezonde keto levensstijl. Het was ook de lancering van mijn boek ‘Ketoman: Bevrijd van alle onzin: eetstrategieën voor sceptici.’

Eerst en vooral willen we iedereen bedanken die deelnam. Wat een boeiende ervaring. Opvallend ook was hoe iedereen enorm open van geest was. We hadden een aantal Nederlanders op bezoek. Eén koppel was speciaal van Amsterdam gekomen, er was een huisarts, een psychologe, en heel wat ondernemende geesten.

Op de Facebook-pagina zie je heel wat foto’s van het event. Laat maar weten of je er zelf hebt.

groep

Keto Lunch

Ketoman Keto Lady

Niet alleen was het enorm leuk om te organiseren, het heeft ons extra veel energie gegeven om dit ketohuis initiatief verder te zetten.

Heel wat mensen zaten met tientallen vragen. Van heel praktische zaken tot de meer filosofische. Zelf kennen we zéker niet alle antwoorden. Maar soms kunnen we wel in de juiste richting wijzen.

Zo ook wellicht bij deze vraag die de voorbije dagen het meest terugkwam.

“Voor wie is keto(se) goed? En voor wie is keto(se) niet goed?”

Mijn mening – en ik schrijf hierover ook in het Ketoman boek – is dat keto ongetwijfeld de standaard menselijke ‘instelling’ was in de loop van onze menselijke evolutie. De meeste van onze voorouders brachten waarschijnlijk een groot deel van hun leven door in een ketonverbrandende staat. De reden hiervoor: de fluctuerende voedselvoorziening en het gebrek aan overvloedige koolhydraatbronnen.

Denk je er zo over na zou het jaarlijks plannen van een bepaalde periode van nutritionele ketose een ‘bucket list item’ moeten zijn voor elk van ons. Wat het uiteraard nog lang niet is. Maar de vele aanwezigen en positieve reacties wijzen erop dat het kan keren.

bewegen

Biochemicus Robb Wolf speculeert dat keto een reset-effect op genetisch niveau zou kunnen hebben. Het zou je helpen te herstellen van ‘metabolische schade’ die door jojo-diëten , toxische stoffen uit het milieu, antibioticagebruik en andere schade wordt veroorzaakt. Er bestaat wetenschap die aantoont dat vasten en ketonverbranding een krachtig ontstekingsremmend effect hebben en zowel autofagie (natuurlijk cellulair ontgiftingsproces) als apoptose (geprogrammeerde dood van disfunctionele / voorkankercellen) stimuleren.

Keto zorgt dus voor een opgeruimd huis in je lichaam.

keto pop-up

Mensen die onze Ketohuis Pop-Up bezochten, zullen gemerkt hebben dat we het ook om die reden zo hebben ingericht.

Keto als perfecte jaarlijkse schoonhoudsbeurt. 💪

zout

Dat alles om te zeggen dat we hebben genoten en zo’n initiatief zeker voor herhaling vatbaar is.

december 3, 2018  geschreven

Christophe Bouten (KetoHuis)

Over de auteur

Christophe (1977) is een eeuwige student, keto coach, held in zijn eigen gezondheidsavontuur en een pro in een leven opbouwen met maximale vrijheid. Hij is verslaafd aan zijn verfrissende duik in de zee in de ochtend, koffie en koude douches. Wil je je eigen keto-avontuur starten of optimaliseren? Hij kan je coachen.
Het boek "Ketoman - Bevrijd van alle onzin: eetstrategieën voor sceptici" schrijven was zijn eerste stap als auteur.

 • Het was een heel interessante en gezellige avond met super lekker eten!
  En het is een mooi boek met veel en duidelijke informatie, het leest ook heel vlot!
  Een aanrader samen met het praktische boekje voor al wie wil starten met het ketogeen eten!
  Proficiat!

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Ontdek ons volledig keto starterspakket

  Pak die gezonde keto-levensstijl meteen goed aan!

  Met het advies uit onze 2 boeken, tientallen recepten, inspirerende eetweken en een motiverend 21-dagen programma bieden we je alle ingrediënten om keto meteen zelf goed te starten.

  Abonneer je op onze ketohuis nieuwsbrief

  >
  %d