Keto Huis
keto restaurant

Keto Pop-Up: wat een boeiende ervaring

Het zit erop. Van donderdag 29 november tot en met zaterdagavond 1 december lanceerden we de eerste keto pop-up in Vlaanderen. Je kon er die dagen keto komen proeven en praten. We ontvingen in totaal bijna 100 mensen die interesse hadden in een gezonde keto levensstijl. Het was ook de lancering van mijn boek ‘Ketoman: Bevrijd van alle onzin: eetstrategieën voor sceptici.’

Eerst en vooral willen we iedereen bedanken die deelnam. Wat een boeiende ervaring. Opvallend ook was hoe iedereen enorm open van geest was. We hadden een aantal Nederlanders op bezoek. Eén koppel was speciaal van Amsterdam gekomen, er was een huisarts, een psychologe, en heel wat ondernemende geesten.

Op de Facebook-pagina zie je heel wat foto’s van het event. Laat maar weten of je er zelf hebt.

groep

Keto Lunch

Ketoman Keto Lady

Niet alleen was het enorm leuk om te organiseren, het heeft ons extra veel energie gegeven om dit ketohuis initiatief verder te zetten.

Heel wat mensen zaten met tientallen vragen. Van heel praktische zaken tot de meer filosofische. Zelf kennen we zéker niet alle antwoorden. Maar soms kunnen we wel in de juiste richting wijzen.

Zo ook wellicht bij deze vraag die de voorbije dagen het meest terugkwam.

“Voor wie is keto(se) goed? En voor wie is keto(se) niet goed?”

Mijn mening – en ik schrijf hierover ook in het Ketoman boek – is dat keto ongetwijfeld de standaard menselijke ‘instelling’ was in de loop van onze menselijke evolutie. De meeste van onze voorouders brachten waarschijnlijk een groot deel van hun leven door in een ketonverbrandende staat. De reden hiervoor: de fluctuerende voedselvoorziening en het gebrek aan overvloedige koolhydraatbronnen.

Denk je er zo over na zou het jaarlijks plannen van een bepaalde periode van nutritionele ketose een ‘bucket list item’ moeten zijn voor elk van ons. Wat het uiteraard nog lang niet is. Maar de vele aanwezigen en positieve reacties wijzen erop dat het kan keren.

bewegen

Biochemicus Robb Wolf speculeert dat keto een reset-effect op genetisch niveau zou kunnen hebben. Het zou je helpen te herstellen van ‘metabolische schade’ die door jojo-diëten , toxische stoffen uit het milieu, antibioticagebruik en andere schade wordt veroorzaakt. Er bestaat wetenschap die aantoont dat vasten en ketonverbranding een krachtig ontstekingsremmend effect hebben en zowel autofagie (natuurlijk cellulair ontgiftingsproces) als apoptose (geprogrammeerde dood van disfunctionele / voorkankercellen) stimuleren.

Keto zorgt dus voor een opgeruimd huis in je lichaam.

keto pop-up

Mensen die onze Ketohuis Pop-Up bezochten, zullen gemerkt hebben dat we het ook om die reden zo hebben ingericht.

Keto als perfecte jaarlijkse schoonhoudsbeurt. 💪

zout

Dat alles om te zeggen dat we hebben genoten en zo’n initiatief zeker voor herhaling vatbaar is.

Christophe Bouten (KetoHuis)

Christophe Bouten (1977) is eeuwig ondernemende student, keto coach, held in zijn eigen gezondheidsavontuur en steeds op zoek naar meer vrijheid. Het boek "Ketoman - Bevrijd van alle onzin: eetstrategieën voor sceptici" schrijven was zijn eerste stap in de wereld van het schrijverschap. Je kan hem altijd plezieren met steak & eieren.

BEGIN 2020 SLIM
START TO KETO (start elke zaterdag)
21 DAGEN = 21 MOTIVATIEMOMENTEN. Tijdelijk aan €39.00 €21.00
 • Het was een heel interessante en gezellige avond met super lekker eten!
  En het is een mooi boek met veel en duidelijke informatie, het leest ook heel vlot!
  Een aanrader samen met het praktische boekje voor al wie wil starten met het ketogeen eten!
  Proficiat!

 • Optimaliseer je voeding

  Je bent al een tijdje gestart met keto en je wil graag je voeding tot in de puntjes optimaliseren?

  Zondag 29 maart = Ketohuis Anti°Dieet Masterclass.

  Schrijf je in

  Makkelijk & snel met gezond keto aan de slag?  Bestel ons nieuwe boek 'Ketohuis Kookt'

  Meer informatie
  >
  %d bloggers liken dit: