21 Dagen Start to Keto

DE 21-DAGEN-UITDAGING 
START TO KETO

Keto is anders eten.
Wij leren je om keto te leven!

We helpen je om opnieuw controle te krijgen over je gezondheid en welzijn. Voor iedereen die gewicht wil verliezen, hunkert naar meer energie, of zijn immuunsysteem wil versterken.

Zaterdagochtend begint een nieuw traject.

05
Dagen
17
Uren
09
Minuten
24
Seconden

21 dagen = 
21 motiverende e-mails
via e-mail

€39.00 €21.00 (of promo €1/dag)

Wat kan je verwachten? 

Ontvang dagelijks uitgebreid keto-advies per e-mail om keto stukje bij beetje in je leven te integreren.

21 dagen lang begeleiding, recepten, motivatie, verdieping en contact met Ketohuis. 

Veelgestelde vragen


21 dagelijkse mails 

Elke dag sturen we je 1 uitgebreide e-mail met motivatie, tips & tricks, recepten en strategieën, en nog veel meer!

Elke ochtend vroeg naar uitgekeken. (Sofie)

Word zelf expert

Sport, slaap, maaltijd-timing en veel meer kenniszaken komen helder aan bod tijdens die 21 dagen.


Alles wordt duidelijk en goed uitgelegd. (Miranda)

Drie uitgebreide eetweken

Je ontvangt elke week een voorbeeld van een volledig uitgewerkte eetweek, met recepten om makkelijk aan de slag te gaan.

Om te ontdekken wat keto eten is, vind ik dit een echte aanrader. (Baudy)

Persoonlijke aandacht

Je ons mailen met je vragen, twijfels of zorgen. Bovendien kan je je aanmelden voor de Ketohuis-privégroep op Facebook, waar gelijkgestemde enthousiastelingen hun eigen ervaringen delen. Sharing is caring!

Jullie ondersteuning en motivatie was schitterend. (Erik)

We helpen je keto te leven

Omdat we niet alleen voeding, maar ook beweging, sport en slaap bespreken,
helpen we je breder te denken dan het ‘keto-dieet’.

Beter geholpen dan mijn huisarts. (Joceline)


21 dagen = 
21 motiverende mails
via e-mail

€39.00 €21.00 (of promo €1/dag)

profile-pic

De “goesting” in zoet is ook zo goed als weg

Dag Christophe en Sofie

Jullie namen me 21 dagen mee op reis om mijn levensstijl te veranderen naar keto.
Het was boeiend! Ik dacht dat ik me al goed had ingelezen voor ik met jullie challenge begon. Niets was minder waar. De mails die ik mocht ontvangen waren stuk voor stuk interessant.
Ik kamp al jaren met verschillende gezondheidsproblemen waaronder CVS, PCOS, overgewicht…
Sedert ik keto eet zien mijn huisgenoten een veranderend effect. Een positief effect! Er zijn inderdaad kilo’s verdwenen en ook centimeters. Ik voel op andere vlakken ook al wat verbetering. Maar ik blijf realistisch, een aanpassing voor de rest van mijn leven, liever traag dan gehaast.
En de “goesting” in zoet is ook zo goed als weg. Ik raak niets meer aan van suiker! Koekjes, snoep en chips zeggen me niets meer.
Jullie recepten zijn heel lekker en gemakkelijk.

Een grote DANKJEWEL. Jullie inspireren❤️

Lieve groet

Ann Andries
profile-pic

Mijn lichaam kunnen resetten

De 21 dagen zitten er op, dank je wel! Ik heb mijn lichaam kunnen resetten naar afvallen, en ik voel me er goed bij. Heb in die 21 dagen veel informatie gekregen waarop op ik zeker een keto levensstijl kan handhaven in de toekomst!!

Loes Verbeek
profile-pic

Ook mijn huid ziet er beter uit dan ooit

Ik heb net de 21 dagen Start to Keto afgerond, en wil jullie bedanken voor de motiverende mailtjes die ik elke dag kreeg. Ik vond ze zo (l)eerlijk, soms ook grappig, en bovenal boeiend om te lezen. Ze hebben me ongelooflijk geholpen om voet bij stuk te houden (want zo was het wel in het begin), en nu ben ik overtuigd van de voordelen van deze nieuwe voedingsstijl.

Hoewel het cijfer op de weegschaal (amper 2 kilo kwijt) mij enigszins ontgoochelde, heb ik ondertussen wel begrepen dat geduld een schone deugd is. Belangrijker dan dat idiote cijfer, is natuurlijk hoe ik mij voel. En ik voel mij al een pak beter dan drie weken geleden. Ook mijn huid (nogal acné-gevoelig) ziet er beter uit dan ooit!

Keep up the good work! En ik hoop dat ik jullie snel eens kan ontmoeten in één van de workshops of in het restaurant. Lieve groeten,
Nele

Nele Vermaelen
profile-pic

Echt een aanrader

Erg leuk om mee te doen met deze 21 dagen. Elke ochtend keek ik uit naar het bericht in mijn mailbox en telkens was het een verrassing wat deze dag weer zou brengen. Dan weer een mooie documentaire (die mijn puberzoon zelfs heeft bekeken), dan weer achtergrondinformatie of tips over een bepaald gebied. Om te ontdekken wat keto eten is, vind ik dit een echte aanrader. Mijn enige ‘maar’ is dat ik voornamelijk plantaardig eet en deze 21 dagen wel gericht op het ook eten van dierlijke producten. Als dat geen probleem voor je is, dan zijn de recepten gevarieerd, goed te bereiden en zeker heel smakelijk!

Baudy Wiechers
profile-pic

Heel motiverend & afgekickt van de suikers

Dag Sofie & Christophe, Als flexitariër at ik heel weinig vlees/vis. Ik mag wel zeggen dat ik een suikerverslaving had. Vroeger bestond mijn dieet uit tomaat en komkommer met peper en zout op of alleen maar soep. Dit werkt niet. Zo was ik 25 kg afgevallen op 6 maanden tijd en tegen de winter waren ze er allemaal weer bij! De vreetbuien staken steeds de kop op. Dus was ik op zoek naar geen dieet, maar een levenswijze waarbij pieken en dalen zouden vermeden worden. Ik mag gerust zeggen dat ik met met keto tot nu toe goed voel! De dagelijkse berichten ’s ochtend waren heel motiverend. Wat zou ik nu bijleren? Het geeft ook meer zin om te koken als alleenstaande. Anders is het maar rap rap buikje vullen. Nu is het bewust shoppen….. met leesbril om de kleine lettertjes op de etiketten te lezen. In het begin moest ik gewoontes aanpassen. Niet meer zelf mijn Zwarte Woudbrood bakken. Dat leek toch zo gezond?!? De weegschaal zegt nog niet veel, maar het feit dat ik al van de suikers ben afgekickt is al veel! Dus over enkele maanden zien we wel.

Evelyne
profile-pic

Vele malen makkelijker en prettiger te lezen dan andere infobronnen

Mijn eerste stap naar een ketogene levensstijl was het aanschaffen van het Ketoman boek en het keto huis receptenboek. Dit boek geeft een super goed inzicht!! Vele malen makkelijker en prettiger te lezen dan andere informatiebronnen. En duidelijker, want het is in het begin echt wel even een omschakeling. Tevens is het boek een goed naslag werk en ik lees er nog regelmatig dingen in na en verwacht dit ook nog wel vaak te blijven doen. 😁 Na eerst 2 weken gestart te zijn met Keto en gerechten gemaakt uit het receptenboek toch ook de 21 dagen Challenge aangegaan. Dit geeft nog veel beter inzicht! En extra motivatie, en de support van jullie is super! Je kunt vragen stellen en krijgt keurig en snel antwoord. Ik kan het iedereen aanraden die start met Keto. De recepten zijn lekker en makkelijk te breiden. Zelfs mijn man houdt het vol zonder enige moeite😉! Nu 7 weken verder is het eigenlijk al heel gewoon geworden en we voelen ons goed! Bedankt Sofie & Christophe 👍🏻

Annemieke Diepeveen
profile-pic

Energieker, frisser en vooruitgang in mijn lymfoedeem

Na jaren sukkelen met mijn gewicht begon ik 3 weken geleden aan start to keto. Een beetje met de idee van: ’t zal ook wel weer niet werken. Door mijn pcos is afvallen immers enorm moeilijk. Ik kocht het boek ketoman en las het in 1 dag uit. Zou dit echt kunnen? Ik meldde me aan voor de reeks, en begon vol enthousiasme. De eerste weekplanning was even schrikken: zoveel eieren en vetten! Maar al vanaf de eerste maaltijden merkte ik verschil. Ik was voldaan, geen trek meer tussendoor en mijn 2 L water per dag gingen er vlot in. Na 3 weken ben ik 6kg kwijt, maar nog belangrijker: ik voel me energieker, frisser, en de kinesiste merkte duidelijk verschil tijdens de behandeling voor mijn lymfeoedeem. In die mate zelfs, dat ik van 2 bezoekjes per week, naar 1 kon gaan 🙂 Dankjewel Christophe en Sofie voor deze leuke reeks en motiverende tips! De weekplanningen waren super, met veel variatie (wat wel voor iets meer werk zorgde). Een tevreden nieuwe ketoman-fan

Leen
profile-pic

Aanrader voor iedereen

Voor mij persoonlijk was Keto geen nieuwigheid. Ik had er al veel over gelezen en was er al mee begonnen. Ik ben deze uitdaging aangegaan omdat dit “Belgisch” is en rekening houdt met de ingrediënten die we hier gemakkelijk kunnen vinden. Ik moet zeggen dat dit programma een hele openbaring is geweest, met zeer leuke/lekkere recepten die eenvoudig en goedkoop te maken zijn. Iedere dag een leuke motivatiemail met zeer interessante info waren zeer welgekomen en vernieuwend. Dat de mails niet enkel over eten gingen maar ook over sport, slapen … was mooi meegenomen. Mensen uit mijn omgeving merken de verandering ook en dit maakt dat ik vele info kan geven en doorverwijs naar het KETOHUIS en mensen ook aanraadt om eerst wat zaken te lezen. Daar vinden ze duidelijke info. Ik vind het programma een aanrader voor iedereen die het wil doen. Sla de mails op ze komen later nog wel eens van pas! Je kan je collectie compleet maken door het kookboek en het boek “Ketoman”te kopen. AANRADERS!!!

Ivan De Naeyer
profile-pic

Mijn brein werkt scherper

31 jaar en dringend nood aan verandering in mijn levensstijl. Onregelmatig eten, fast food, veel restaurantbezoeken voor het werk waren de regelmaat. Daarnaast voelde ik mij regelmatig opgeblazen en had een slechte nachtrust. Ik ben bij Start To Keto uitgekomen, na het bekijken van de magical pill documentaire op netflix. Uiteraard heel erg Amerikaans, maar ik begon me er wel in te verdiepen. Door deel te nemen aan deze challenge, kreeg ik duidelijke onderbouwde instructies om keto in te bouwen in mijn leven wat alles heel erg goed haalbaar maakt. Ondertussen een maand ver en ik voel me beter dan ooit. Ben wat kilo’s afgevallen, slaap stukken beter en heb het gevoel dat mijn brein scherper werkt! Christophe en Sofie! Keep it up!

Simon Denys
profile-pic

Uitgekeken naar jullie mailtjes

De 21 dagen hebben me super geholpen om mijn voeding aan te passen. Ik heb lekker gegeten en keek steeds uit naar jullie mailtjes. Ook nu na de 21 dagen lukt het me super goed om mijn manier van eten zodanig aan te passen dat het mogelijk lijkt dit blijvend te kunnen doen. Heb ook niet het gevoel dat ik zaken moet laten en dit omdat ik zo lekker gegeten heb tijdens die 21 dagen. Mss schaf ik me jullie kookboek nog aan en ondertussen blijf ik jullie volgen op FB. Alvast bedankt om me met mijn nieuwe levenwijzen op weg te hebben geholpen. Groetjes

cynthia desmet
profile-pic

Eerste week last, daarna super

Heel tevreden: de uitleg, de recepten, de Facebookpagina en ook de tips van alle keto-ers! Ik voel me na 21 dagen heel goed, de eerste week wat last van de zogenaamde keto-griep en vermoeidheid…maar nu: super! Ik ga door! Dank!

Margret
profile-pic

Drie interessante weken!

Heel interessante drie weken set up met veel content. Ik was al even met keto aan de slag maar jullie input heeft voor extra verdieping gezorgd, waarvoor dank. Intussen ben ik een ware ambassadeur geworden van het keto (vegetarische versie) verhaal met focus op gezonde vetten. Waar ik zelf graag iets meer toelichting over had gewenst, is het statuut van de vrouw, de hormonenregeling is toch helemaal anders en wat extra focus was voor mijn part zeker welkom. Ik heb nog een vraagje ivm exogene ketonen, aan /af te raden bij sport (vb lange fietstocht)? Veel succes verder, hoop dat onze gemeenschap groeit en steeds meer mensen zich geweldig en gezond mogen voelen!!!

Valerie Van Bever
profile-pic

Het draait om energie: suikerverbranding of vetverbranding

Ik ben 61 jaar en dolgelukkig met jullie pionierswerk! Keto is een natuurlijk vervolg op wat mijn echtgenote en ik de afgelopen jaren hebben gedaan om beter naar ons lichaam te luisteren qua voeding. Eerlijk gezegd ben ik al 40 jaar op zoek naar voeding die mijn lichaam 100% ondersteunt. Ik eet trouwens al ‘gezond’ én biologisch van rond mijn 27 jaar. Ik heb al heel veel een kans gegeven: wel vlees, geen vlees, zo weinig mogelijk vet, geen suiker, alleen maar rauwe groenten, maaltijden overslaan, Paleo, … Het is voor mij een openbaring dat het met keto eindelijk tot een vereenvoudiging leidt: het gaat over de manier waarop ons lichaam aan z’n energie komt: suikerverbranding of vetverbranding. Simpel eigenlijk. Na 3-4 weken keto-eten is er absoluut een groter wel voelen in mijn lichaam. Ik heb wel wat last gehad van duizeligheid, vermoeidheid, en andere ongemakken, die me deden beseffen dat mijn lichaam zich moest ‘herschikken’. Maar nu is de energie er terug, slaap ik aanzienlijk beter en dieper, heb ik weinig of meestal geen behoefte aan tussendoortjes, verlies ik overtollig gewicht, verdwijnt mijn eeuwig sinusitis-gevoel, begin ik me ook in mijn gemoed terug ‘lichter’ te voelen. En dat is op zich in deze CORONA-tijd niet vanzelfsprekend! Dus ja, we gaan door met Keto. En ik wens u, die misschien nog twijfelt, hetzelfde toe: 3 weken KETO-experiment onder de zeer brede en degelijke informatie-begeleiding van Christophe en Sofie en dan zelf ervaren wat het met je doet…. en een beslissing nemen voor je lange leven! Dank, Christophe en Sofie…. mijn zegen voor jullie werk heb je!

Jan Koenders
profile-pic

Ik blijf dit verder doen

Hartelijk dank voor deze 21 dagen Start To Keto. Ik heb er veel van geleerd en het zijn lekkere receptjes en vlug klaar. Ook het begrip “Keto” werd klaar en duidelijk uitgelegd. Ondertussen ben ik 4 kilogram afgevallen. Ik moet alles wel goed controleren omdat ik diabeet ben type 1 waarbij het eten van koolhydraten nauw verbonden is met insuline (dit is voor iedereen wel zo maar bij mij is er geen productie van insuline en ben ik afhankelijk van toediening van insuline). Het is dus een feit dat ik minder insuline nodig heb. Dus Keto werkt perfect maar met diabetes type 1 heb je ook veel inzicht nodig hoe insuline gekoppeld is aan koolhydraten. Ik heb dit ook gevraagd aan mijn diabetoloog en was er niet tegen alleen moest ik zorgen dat ik niet ketoacidose (eigen lichaamsvergiftiging) terecht kwam. Heb dat natuurlijk goed in het oog gehouden dankzij de jarenlange ervaring. Ik bedank het Ketohuis om dankzij de zeer goede ondersteuning/receptjes, ik deze start to keto kon beginnen. Ik blijf dit zeker verder doen.

jeannine jansen
profile-pic

Meer energie en beter humeur – ga zo door

Dank voor het 21 dagen programma, heeft me veel gebracht. Ben wat kilo’s lichter en bovenal meer energie en een beter humeur. Goede weekmenu’s, presentaties en achtergrond info die de nieuwe leefstijl ondersteunen, toelichten en ter inspiratie dienen. Ga zo door, hopelijk gaan meer mensen dit uitproberen/ontdekken! Groet, Bas

Bas van der Werff
profile-pic

Extra duwtje in de rug

Ik heb net de 21 dagen challenge achter de rug en ben uiterst tevreden over het resultaat. Ik was al een tijdje op mezelf bezig met keto, maar dat was met ups en downs. Door dit programma vrij strikt te volgen kreeg ik dat extra duwtje om echt in goeie ketose te belanden en er ook in te blijven. Ik ben een overtuigd keto-aanhanger en wil het de rest van mijn leven blijven volhouden! Bedankt voor alles!

Fieremans Petra
profile-pic

Niet te zwaar en toch heel informatief

De mailtjes zijn leuk om te lezen, niet te zwaar en toch heel informatief. Mijn man en ik zijn 9 weken geleden aan onze keto levensstijl begonnen. We voelen ons er heel goed bij en hebben al veel van jullie lekkere receptjes gemaakt.

Ook het kinder keto programma gaf me heel wat stof tot nadenken. Onze kinderen zijn 1 en 4 jaar, hoewel ik vond dat ze eigenlijk gezond aten, is er toch nog wat ruimte voor verbetering. Ik probeer nu stelselmatig wat kleine veranderingen aan te brengen; ‘s ochtends vaker eitjes maken voor de kinderen in plaats van havermout, fruitijsjes maken van kokosmelk en aardbei, minder pasta aanbieden, meer in de zon zitten (we wonen in het Midden-Oosten en hebben over de jaren geleerd om de zon te mijden)

Dankjewel voor jullie toffe programma’s!

Jasmijn Vaes
profile-pic

Mis jullie mailtjes al

Was super de mailtjes ben op 21 dagen 4 kg minder, gerechten zijn eerlijk, zekers en vast een dieet wat ik voor de rest van mijn leven doe vers gezond lekker, ik mis zelf al jullie mailtjes iedere dag. Grtjs cecile

Cecile Vanistendael
profile-pic

Niet altijd praktisch te combineren met een drukke job

Ik startte de keto-uitdaging omdat ik, na het lezen erover, ervan overtuigd ben dat dit een levensstijl kan worden voor mij, hoewel ik aanvankelijk op zoek was naar een dieet omwille van overgewicht en iemand ken die het keto-avontuur aangegaan en bijzonder positief was… Niet enkel over de levensstijl maar ook over haar verlies van maar liefst 22 kg. Na 24 dagen keto ben ik zelf 4.2 kg lichter, voel ik me gewoon veel beter, mijn slaap is beter… kortom, alles wat jullie beloofden is waar. Bedankt! Ik heb nog niet het gevoel dat ik keto onder de knie heb. Daarom baseer ik me steeds op kookboeken, recepten en dergelijke. Dat vraagt op dit moment nog veel voorbereiding. Niet altijd praktisch te combineren met een drukke job. Maar echt alles wat ik tot nu toe maakte, is erg lekker. Dat vind ik belangrijk want ik kan echt genieten van een etentje. Tijdens de feesten, speciale gelegenheden of een etentje bij vrienden hou ik rekening met jullie suggesties maar tel geen macro’s. Dan voelt het aan als een “dieet- waarbij -veel -moet – gelaten-worden” en dan krijg ik het moeilijk. Maar goed, ik sluit graag af met te zeggen dat ik 200% overtuigd ben en erg dankbaar ben voor jullie adviezen.

Elke
profile-pic

Ik dacht in het begin: ‘Het zal wel reclame zijn.’ Maar neen, het werkt echt.

Ik heb veel info gekregen over hoe je er aan moet beginnen. Want dat is natuurlijk het moeilijkste in het begin. Ook vind ik het waardevol dat je de mensen steunt met de dagelijkse mails. Ik ben al een aantal kilo’s afgevallen maar wat ik belangrijk vind is dat ik veel meer energie gekregen heb voor mijn dagelijkse bezigheden. Ik dacht in het begin: ‘Het zal wel reclame zijn.’ Maar neen, het werkt echt. En nog iets…het is lekker. En dat is een hele opluchting voor mij. Ik kan weer eten wat ik zo graag eet. Andere diëten smaken mij veel minder. Mijn bedoeling was en is, om een gezonde levensstijl te kunnen volhouden en daarmee door te gaan en niet het zoveelste modedieet te gaan volgen. Doe zo verder en veel succes gewenst met jullie website.

Ivo
profile-pic

Alle mails 2 keer gelezen

Hoi dag Sofie & Christophe, Ik was al een 3 tal weken bezig met keto toen ik jullie ontdekte! Omdat ik echt niet wist of ik het goed deed of niet! Ik viel namelijk niets af! Nu het jullie 21 challenge ga ik alles eten volgens het weekplan en veel meer bewegen! De afspraak bij de personal trainer is gepland! Ik ga zeker zwemmen, ik doe al 2 keer per week yoga en zoek nu nog iemand om me aan te moedigen en te begeleiden! Ik moet binnen 8,5 10 kg vermagerd zijn voor een operatie! Ik heb alle mails 2 maal gelezen, heb alle filmpjes bekeken, en ben meer dan ooit overtuigd dat Keto op mijn lijf is geschreven! Nu hopen op een fantastisch resultaat ! Ik hou jullie op de hoogte! liefs Nadia

Nadia
profile-pic

Meer helder en energievol

Dag Ketohuis (Sofie en Christophe), Marc en ik zijn zestigers. Ik zelf heb minder geluk met mijn gezondheid. Oorspronkelijk begon ik met het ‘Keto dieet’, vooral om wat kilo’s kwijt te raken. Dat was beter voor mijn gestel. Na twee weken op eigen houtje, vond ik Ketohuis. Zonder jullie hadden we het niet volgehouden. De dagelijkse mails schonken ons enorm veel advies, deskundige uitleg en oneindig veel recepten. Mijn man nam het heft in handen, en serveerde mij lekkere pannenkoeken, slaatjes met allerhande lekkere ingrediënten tot zelfs jullie heerlijk ketobrood. Ik heb geen oedeem meer in benen en voeten. Voel me bij het opstaan veel beter, meer helder en energievol, dat is jaren geleden. Soms heb ik het een beetje moeilijk bij anderen aan’t tafel, doch het gaat beter en beter, omdat het inderdaad een levenswijze is ipv een dieet. Mijn dokters zijn zeer sceptisch, maar ik vrees dat ze Keto meer en meer onder ogen zullen moeten zien. In de apotheek is het jonge team daarentegen wel enthousiast. Ze krijgen van andere mensen eveneens vragen, en gaan proberen te bekomen dat één van de volgende bijscholingen over Keto diëten kan gaan. We vinden in de meeste zaken, en in natuurwinkels onze ingrediënten. Hartelijk dank! Vriendelijke groeten van Liesbeth en Marc

Liesbeth Storms
profile-pic

Houvast in het overschakelen van eetstijl

Jullie 21-dagen uitdaging heeft me geholpen om mijn beeld van wat Keto nu eigenlijk is, te verduidelijken. Het was een houvast in het overschakelen van eet-stijl én een boost voor mijn motivatie. Dus top! Thx!

Petra
profile-pic

Au serieux waar het moet maar ook met humor!

Voedingsgewijs: ben al langer believer van de suikerverslaving en zijn gevolgen en de oefening om alles wat suiker bevat uit de kast en het winkelkarretje te verbannen heb ik twee jaar geleden al gedaan, maar het lukte me niet om in die overtuiging verleidingen te (blijven) weerstaan en niet van een suikerverslaving in een ik-mag-absoluut-geen-suiker-eten verslaving terecht te komen. Keto gaan met het 21-dagen programma heeft me wel geholpen!

Ketomangewijs: ik hou vooral van jullie manier waarop: au serieus waar het moet, maar soms ook wel wat ludiek en overgoten met een (room!!) sausje van (Vlaams-Antwerpse) humor én vooral jullie eerlijkheid: hou je geest open en blijft sceptisch, geloof niet zomaar alles maar ga op zoek naar je eigen doelstellingen en evenwichten. dit is “mijne meug” 😉 dank jullie wel voor alles!

Gudrun Meeus
profile-pic

Volledig vertrokken

Ideaal wanneer je start met Keto. Leuk om elke dag een mailtje te krijgen met veel tips en om je verder te helpen. Dankzij deze mails ben ik nu volledig vertrokken met keto 😉

Lia
profile-pic

Slaap beter en meer energie

Bedankt!!! Ik ben 2,5 kg kwijt, voel me beter, slaap beter, heb meer energie. Door naar voorgestelde youtube filmpjes te kijken heb ik bovendien ook heel veel bijkomend geleerd over keto. Nogmaals, bedankt!

Sabina
profile-pic

Jammer dat het voorbij is

Jammer dat de 21 dagen challenge voorbij is. Iedere dag met plezier uitgekeken naar de dagelijkse mailtjes. Daar hebben jullie duidelijk veel tijd en aandacht aan besteed. Veel informatie die ik keer op keer kan teruglezen. Op vragen werd snel en duidelijk geantwoord (zelfs op zondagavond!) Mijn enig puntje van ‘kritiek’ is dat er geen ondertiteling te krijgen is bij de vele filmpjes die meegestuurd worden. Helaas is mijn Engels niet goed genoeg om alles te kunnen begrijpen. Maar die 21 dagen challenge is een echte aanrader!!! Dank voor de steun en het zetje in de goede richting!

Inge Branger
profile-pic

Zeer fijne ervaring

Zeer fijne ervaring om dit samen met jullie te doen. Veel uitleg waar ik zeker iets mee kon. Veel bijgeleerd. Dit is niet iets tijdelijk dit is een levensstijl mede dankzij jullie. Topteam. Dank u

Gerda
profile-pic

Super toegankelijk, laagdrempelig en leerrijk

Ik vond het een fantastische ervaring!! Ik ben al 15 jaar op de hoogte van het Keto-dieet. Ik kwam hier voor het eerst mee in aanraking toen ik de diagnose van epilepsie kreeg. Het heeft echter vele jaren geduurd voordat ik het ook écht heb uitgeprobeerd. Het is mij af en toe gelukt om enkele weken in ketose te blijven maar als toenmalige student was de ‘zelfbeheersing’ er nog niet helemaal en waren er net iets teveel verleidingen 😉 Omdat ik merkte dat af en toe wat externe hulp, tips, receptjes en in bepaalde mate ook ‘controle’ mij echt hielp, heb ik besloten om er deze keer terug voor te gaan en nu ook met de volle goesting!! Het is dan ook heel fijn om mee te delen dat ik nu van in het begin netjes in ketose ben gebleven, met uitzondering van één avondje restaurant en een beetje wijn. Het zwart-witte denken, ‘Het is alles of niets’ is bij mij wat geminderd want dit zorgde ervoor dat ik vaak vroegtijdig al afhaakte. Het gaat dus bijzonder goed en ik voel mij er geweldig bij. Ondertussen is het écht een gewoonte en levensstijl geworden waar ik heel regelmatig over praat met vrienden. Ik heb zelf een opleiding voedingskunde gevolgd en was het toen al niet eens met de klassieke 50-55% KH per dag, broodmaaltijden, ed. Ik ben dus ook zeer opgelucht dat Keto en alternatieve eetwijzen meer en meer aan belang winnen. Als vegetariër was het soms wat zoeken maar ik heb me voorgenomen dat ik tijdens Keto ook af en toe makreel mag eten. Vette vis, niet te hoog op de ladder van vissen (ivm zware metalen) en niet té groot om een te zware impact te voorkomen. De resultaten mogen er zeker zijn. Er zijn al vier kilo’s verdwenen, vetmassa gedaald en aan spiermassa gewonnen. Jullie programma verdient alle lof want de dagelijkse e-mails waren héél motiverend, al de receptjes heb ik uitgeprint en staan nu in een mapje in de keuken en de wetenschappelijke filmpjes en artikels waren voor mij nog een extra bevestiging dat dit niet zomaar een ‘nieuw’ fad dieet was. Ook de Facebook groep was voor mij een aangename en leerrijke omgeving. Het is fijn om te merken dat het een hele ondersteunende groep is en dat jullie de vragen ook effect opvolgen. Kortom, niets dan lof en dankbaarheid dat jullie er in zijn geslaagd om mijn motivatie weer volledig aan te zwengelen. In die mate dat ik het gevoel heb dat ik weer goed ben vertrokken en ver genoeg zit om te beseffen dat ik het nu ook zelf kan onderhouden. Van de Facebook groep blijf ik sowieso lid, kwestie van wat ervaringen uit te wisselen, en verder blijf ik een wandelend reclamebord voor jullie programma 😉 Hartelijk dank om dit programma zo toegankelijk en leerrijk te maken! Bovendien vond ik de prijs zeer schappelijk. Dat is iets dat bij mij toch ook de doorslag heeft gegeven. De laagdrempeligheid maakt, volgens mij, ook dat mensen het sneller een kans zullen geven. Kortom, een dikke dank u! Jullie hebben me écht gemotiveerd en terug op een goed pad gezet! Absoluut top!

Louisa Fuzeau-Verwimp
profile-pic

Lage instapdrempel en goede prijs-kwaliteitsverhouding

Goede prijs-kwaliteitsverhouding en lage instapdrempel gezien het format van de mailtjes maar toch het gevoel van een goede opvolging en “nabijheid”. Veel gevarieerde tips en wetenschappelijke achtergrond. De weekmenu’s geven leidraad en inspiratie gezien het toch een andere manier van eten en levensstijl is. Dank voor de begeleiding, ik had er veel aan. Het helpt allicht dat ik er zelf ook helemaal klaar voor was en opensta om me volledig onder te dompelen om me fitter te voelen. Een aanrader!

Miet Vromman
profile-pic

Top begeleiding

TOP BEGELEIDING , was al 5 maand bezig met KETO maar bleef toch op een platform, door mijn deelname aan 21 dagen start to keto zit mijn gewichtsverlies opnieuw in een stroomversnelling, energie ten top…… een aanrader voor iedereen die start met Keto. doe zo verder Ketohuis ! bedankt

Nancy Daems
profile-pic

Veel aan gehad!

Mijn 21-dagen keto uitdaging zitten er weer op. Het was een fijn ontbijt iedere ochtend….samen met een kop bulletkoffie het dagelijkste mailtje lezen voor informatie tips en goede adviezen. Ik was al eerder begonnen met keto maar omdat ik wat meer informatie wilde ben ik toch de uitdaging aangegaan. Heb er veel aan gehad! Ook het boek Ketoman heb ik gekocht en helemaal gelezen. Ik voel met met Keto superfit en ben erg blij met alles wat ketohuis aanbiedt. Ook de facebook pagina volg ik dagelijks hier haal ik ook veel nuttigs uit. Met nog zo’n kilo of 4 te gaan ben ik meer dan tevreden over het afvallen (dan in totaal 13 kilo kwijt) maar belangrijker nog, en voor mij een reden Keto te blijven, geen hoofdpijn meer en zelfs geen maagpijn. Slik al zo’n jaar of 30 maagzuurremmers doordat ik een gebroken middenrif, en daardoor reflux, heb. Ook vaak hoofdpijn, een strip paracetamol per week was niets ongewoons. Sinds keto heb ik geen last meer van maagklachten en ipv een strip paracetamol per week, zo’n 4 pillen de afgelopen 2 maanden. Keto is mijn levenstijl geworden en weet je wat het mooiste van alles is? Het kost niet eens moeite. Dus als je nog twijfelt, niet doen en ga de uitdaging aan!!!! Je zult zien dat het je heel veel brengt. Succes allemaal en groetjes, Angelique

Angelique Brouwers
profile-pic

Tijd voor een evaluatie

21 dagen bijna voorbij. Tijd voor een evaluatie. De dagelijkse portie weetjes over de keto-lifestyle waren uiterst interessant en inspirerend. Wat ik vooral onthouden heb – en ik gebruik als ik keto uitleg aan vrienden – is de metafoor van de ijskast en de diepvries, met de insuline als champetter. De recepten heb ik enthousiast uitgeprobeerd. Je kan inderdaad lekker eten als je ‘keto gaat’. Meten is weten. Bijna dagelijks heb ik met een ketostix de ketonen in mijn urine gemeten. Ik kwam helaas nooit verder dan de kleur die correspondeert met ’traces’ (het eerste kleurtje na ‘niks’), soms flirtend met ‘faible’. Ik ben geen cijferfetisjist, maar die ketonen wil ik wel als brandstof voor mijn hersenen, mijn aangescherpte brein. Terugblikkend op mijn dagboek heb ik eenmaal per week ‘sociaal’ meegedronken, nooit bier, wel wijn en cava. Een beperkt aantal glazen omdat het mocht (maar toch beter niet in de aanpassingsfase, besefte ik nadien). The social force is strong in this one. Voor de rest was het zero-tolerance voor carbs. De ratio eiwitten-vetten zaten ook wel snor, lijkt me. Focus was ‘geen koolhydraten’ en ‘goede vetten’. Wat dat laatste betreft, heb ik me niet beperkt: spek-eieren als ontbijt, steaks, avocado’s, vette yoghurt, het ging er allemaal vlotjes in. Enkel in de eerste week ervaar ik wat sugar-dipjes, maar nadien nooit meer echt honger gehad. Best lekker gegeten eigenlijk. Voel me ook behoorlijk fit. Maar keto impliceert inderdaad wel beter plannen van het menu. Mijn keto-broodjes hebben intussen de near-perfection state bereikt. Gelukkig kan ik ’s ochtends nog wel een paar uurtjes zonder ontbijt verder, met enkel koffie, een handvol noten en een halve pot greek yohurt. ’s Avonds eet ik spontaan minder dan vroeger. Gewoon minder honger. Gisteren gestart met calorietjes tellen om toch maar dat felbegeerde gewichtsverlies te realiseren. De shift naar vetverbranding is een feit (denk ik). Nu probeer ik 20% onder de aanbevolen portie calorie te blijven, zonder honger want keto is geen dieet, it’s a lifestyle! op het thuisfront heb ik alles onder controle. Kinderen doen (nog) niet mee (ze zijn 7 en 5), mijn vriendin begint stilaan mijn eetpatroon te copieren. De sociale context is de lastigste: restaurant, feestjes, recepties op het werk, etentjes met klanten, … Eigenlijk moet je constant waakzaam blijven. Niet de honger noch de kwaliteit van de maaltijden maar de continue alertheid zijn de achilleshiel in mijn verhaal. Mijn million dollar questions: Ben ik al vet-aangepast? Gaan mijn keto-levels nog omhoog? Wanneer kickt het gewichtsverlies in (na de eerste 3 kilo’s – water? – blijft de weegschaalwijzer gefixeerd op 98 kg (ik ben 1.87m groot). Groet! Koen

Koen
profile-pic

Iedere morgen uitkijken naar jullie mails!

Blij dat ik de 21dagen gedaan heb. Zoveel tips en verdieping in veel dingen voor wie het wil. Niks verplicht. Iedere morgen uitkijken naar jullie e-mail. Ik zou niet weten wat er beter zou kunnen. Ik voel me een pak beter ondanks serieuze gezondheidproblemen. Ik ben 6,5kg kwijt en 15cm. Bedankt voor alles. Ik volg verder bij de groep van KetoHuis. Grtjs Dorine

Dorine Verbeke
profile-pic

Heel leerzame mails 21 dagen lang met fantastische weekplanningen. Doe zo verder !

LINDA DHONT
profile-pic

Schat aan informatie

Met Keto beginnen was als een puzzelstukje dat op zijn plaats viel. Altijd al een hartige trek gehad voor zout en vet, niet voor suiker, had ik al enige malen geëxperimenteerd met mediterrane ontbijtjes; ei, feta, olijven, tomaat, olijfolie…en geen brood. Telkens kwam dit mijn lijn ten goede. Maar nu, 57 jaar oud en midden in de menopauze, had ik het een beetje opgegeven om mijn figuur op peil te houden. Een maand geleden zei ik voor de grap tegen mijn vriendin: “kijk, ik begin Keto!” en stuurde een foto door van een avocado belegd met een spiegelei en brokjes feta. Tegelijk was mijn eigen nieuwsgierigheid gewekt en na mijn ontbijt ging ik wat speuren op het internet en kwam uit bij het KetoHuis. Hoe meer ik las en de recepten bekeek, hoe meer ik overtuigd geraakte dat Keto 100 % in mijn kraam past. Ik schreef me in voor de start to Keto. Op 1 april zei ik vast beslist tegen mezelf: ok this is D-day. En ik liet meteen ook even de wijn staan. Algauw2 kilo kwijt. Mijn garderobe toverde op slag broeken tevoorschijn waar ik gemakkelijk terug in kon. Het pafferige uit mij gezicht verdween al na een dag. En na één maand en drie kilo kwijt is het toch al niet meer alsof ik 6 maand zwanger ben als ik mijn buik uitsteek. 😊 😊 Zalig. Ik heb geen moeite meer om gevarieerde gerechtjes te bedenken, die bovendien lekker en verzadigend zijn. Op fb zijn ook veel groepen en pagina’s te vinden die ermee bezig zijn, inspiratie genoeg! Dank u Sofie en Christophe voor de talloze motiverende mails met een schat aan informatie en veel lekkere recepten en ideetjes. Heb nog niet eens tijd gehad om alle artikels te lezen maar dat komt nog. Voor mij is Keto een blijver. Vriendelijke groeten, Vera.

Vera Catteeuw
profile-pic

Clean-keto-addict

Ik was me al geruime tijd aan het verdiepen in het keto-dieet, maar heb nog veel bijgeleerd van jullie 21-dagen programma. De mails zijn een gezonde opeenvolging van zeer diepgaande informatie. Ondertussen ben ik helemaal omgetuned naar een clean-keto-addict, een paar kilo lichter en bovendien vecht ik op deze manier, naast mijn chemotherapiebehandeling, tegen kanker.

Elisabeth
profile-pic

Inspiratiebron

Ik vond de mails een grote inspiratiebron. De mails waren heel uitgebreid, duidelijk en van alle markten thuis. Goeie tips en fijne recepten. Bedankt voor het op weg helpen !

Regina
profile-pic

Ondersteuning en motivatie was schitterend

Beste Sofie, Christophe Inderdaad mijn 21 dagen zijn achter de rug. Jullie ondersteuning en motivatie was schitterend. Ook mijn overtuiging dat in deze keto levensstijl een deel van mijn welzijn te vinden zal zijn. Op dit ogenblik probeer ik verder uit te zoeken wat ik beter moet doen. Met nauwelijks 1.5kg gewichtsverlies en nog steeds een loom gevoel zullen er zeker aandachtspunten te vinden zijn waar ik beter op moet letten. Voor de zekerheid start ik volgende week met een bloedanalyse. Dat helpt me misschien iets meer op weg. Voor de rest niets dan lof voor jullie beide. Jullie zijn twee fijne mensen, dat hebben we ook enkele zondagen geleden ook mogen vaststellen. Indien ik nog specifieke vragen voor jullie heb, weet ik jullie via mail of via FB te vinden. Hartelijke groet, Erik Hoogmartens

Erik Hoogmartens
profile-pic

Beter geholpen dan mijn huisarts

Heel erg bedankt voor jullie goede adviezen!
Hoewel jullie op grote afstand zitten, hebben jullie mij beter kunnen helpen dan mijn huisarts (die helaas niet zo op de hoogte is van verschillende diëten).

De borstvoeding is weer op gang en ik voel me heel goed.

Joceline
profile-pic

Mooi voor starters

Als je niet bekend bent met Keto is dit een hele mooie start om mee te beginnen. Alles wordt duidelijk en goed uitgelegd. Ik was er blij mee. Dank je wel.

Miranda Vromans
profile-pic

Heel blij met verschillende aspecten

Bedankt voor de tips en de weekmenu’s, de dagelijkse mailtjes geven je energie om door te zetten. Ik ben ook heel blij dat er verschillende aspecten aan bod kwamen(sport,labels lezen,slaap,…) Zelf ben ik een regelmatige loper (vooral lange afstanden) maar sinds de start van het keto-avontuur, zijn de trainingen veel zwaarder en geraak ik niet vooruit. Stress en frustratie hebben nu tot spierverrekking geleid, tijd dus om te rusten en de mailtjes nog eens door te nemen en vooral geduld te oefenen. Zonder het sportmailtje had ik het opgegeven, mijn havermout stond al klaar 😉

Het slapen gaat veel beter, de zin naar suiker is volledig weg, het echte hongergevoel begint te komen, we zetten nog even door!

Nogmaals bedankt en veel succes in de verdere keto-avonturen,

Griet Van S.
profile-pic

Elke ochtend naar uitgekeken

Ik keek elke ochtend uit naar een nieuw mailtje. Leuk en interessant geschreven! Fijn om zoveel info meegekregen te hebben. Toch nog nieuwigheden die erin stonden want ik las ook al het boeiende interessante boek Ketoman. De 21 dagen uitdaging heeft me ook gestimuleerd om verder te doen en mij de voordelen van ‘keto gaan’ nog meer in te laten zien. Ik ben enorm blij met mijn nieuwe levensstijl en zal er zeker mee doorgaan! Bedankt!

Sofie
profile-pic

Best lastig bij de start

Kennis is belangrijk om te weten waarom je iets wil ondernemen en dat was wordt door jullier in ruime mate geboden en daarnaast is het heel belangrijk om te weten wat je dan gaat eten in plaats van koolhydraatrijke gerechten en ook daarvoor zijn er op jullie site heerlijke recepten te vinden – de keto-kaassaus staat bij ons op nummer 1. Na een tijdje begin je verbetering in je gezondheid te zien en dat motiveert om door te gaan. ik ben dit jaar 50 jaar geworden en ik wil niet, naarmate ik ouder word, steeds een beetje verder aftakelen. jullie Start to keto heeft zeker meegeholpen toch de stap te zetten naar gezond oud worden en anders te gaan eten en leven, want het is best lastig om te beginnen. ik ben dus heel blij met jullie! Ariënne van Dijk

Ariënne van Dijk
profile-pic

Ventje ook happy

Super handig met overheerlijke recepten waar je heus geen keukenwonder voor hoeft te zijn…. maar je tovert wel super lekkere gerechten op tafel. Mmmmmm ventje ook happy en zeker als hij na een week op de weegschaal ging staan….

Ramona

Keto is een tool 
om gezonder te worden dan ooit.

Waarschijnlijk ben je er pas recent achter gekomen dat ketonen een alternatieve brandstof voor je lichaam zijn. De meesten onder ons hebben er al een half of kwart leven op zitten voordat ze keto als levensstjil ontdekken, en zijn gewend aan een Westers eetpatroon gedomineerd door koolhydraten. Snacken? Ja! Maaltijden overslaan? Echt niet! Het doorbreken van zo’n diepgeworteld eetpatroon vergt soms een grote “interventie”.

Dankzij de staat van ketose voel je je sneller verzadigd en kan je je darmen regelmatiger rust gunnen. Allemaal aspecten om er op termijn een gezonde levensstijl van te maken.

Ons START TO KETO-programma leert je in een tijdsbestek van 3 weken een scala aan nieuwe gewoontes aan. Dankzij de 21 stevige motivatie-impulsen ga je voeding zien als een manier om je lichaam en je geest te bevrijden van energiedips, gewichtsschommelingen en koolhydratenverslaving.

Daarom komen ook onderwerpen als sport, slaap en maaltijd-timing ook aan bod.

Veelgestelde vragen

Wanneer begint Start to Keto?

Elke zaterdagochtend. Het eerste mailtje kan je verwachten voor 8u ’s morgens. Check je spam/social/reclamemailbox, want soms komen onze e-mails daar terecht. Heb je ons programma pas in de loop van de zaterdag besteld? Dan mag je het eerste mailtje zondagochtend verwachten.

Krijg je een persoonlijk menu voor 21 dagen, of is het een menu voor iedereen dit programma volgt?

Je krijgt in totaal drie verschillende eetweekmenu’s: 1 per week. De eerste bij de start, na 7 dagen de tweede, en 7 dagen daarna de laatste. In totaal ontvang je 21 dagen lang een dagelijkse e-mail met informatie over voeding, vasten, stress, sport/beweging, doelstellingen/meten en alle aspecten die te maken hebben met een gezonde levensstijl. Is er iets niet duidelijk of heb je extra vragen, dan kan je ons gewoon mailen en antwoorden we snel. Niets moet in ons programma. Als je keto wil uittesten met hetzelfde gerecht elke dag of hetzelfde menu elke week, dan kan dat. We zeggen ook niet welke producten je moet kopen; je maakt het zo duur of goedkoop als je zelf wil. Het is geen dieet-programma. Ons doel is dat je die eerste moeilijke weken vlot doorkomt en daarna zelf aan de slag kan.

Kan ik mij al van tevoren voorbereiden?

Vooral mentaal. 🙂 Praktische voorbereidingen kan je het beste doen als je de allereerste e-mail hebt gelezen; op de eerste zaterdag van je programma kan je dus ook het beste je boodschappen doen.

Moet ik de eetweekmenu’s constant volgen?

Nee, al kan het je wel inspireren en je het leven wat makkelijker maken.

Zijn de 21 dagen ook geschikt voor vegetariërs?

Vanuit onze eigen filosofie op voeding, voedingsverzadiging én gezondheid stimuleren wij het toevoegen van dierlijke producten, maar je kan het programma prima als vegetariër volgen, door de recepten met vlees en vis achterwege te laten. Kris deed dat ook en was zeer tevreden:

Jullie input heeft me geweldig op dreef geholpen. Als vegetariër is het nog meer puzzelen en zoeken dan anders, en buitenshuis gaan eten is werkelijk een hele uitdaging! Maar desondanks, lukt het me wel. (Vorige week zijn we met een groep 5 dagen gaan kamperen. Ik had veel noten, zelfgemaakt keto brood en veel rauwe groentjes meegenomen… en zoals altijd veel water gedronken) Starten met keto was wel heel erg beangstigend en een gewaagde sprong in het zwarte gat, na 30 jaar diëten en calorieën tellen. Waar ik 2 x al wel zo’n 30 à 35 kg. mee af gevallen was maar nadien toch geleidelijk terug weer bijkwam. Een laatste coaching bij een diëtiste leverde na 1 jaar niets op. Niet alleen toen maar met elk dieet dat ik probeerde: Ik stagneer op elke aanpassing van voeding op een plateau na 3 à 4 kg. Het lijkt wel dat ik een kameleon geworden ben en m’n lijf zich meteen aanpast aan m’n eetgewoonten… Met keto was het een ware verademing om terug m’n favoriete smaken te mogen genieten ! (mijn voedsel rantsoen tot nog toe beperkte zich tot groentjes, en groentjes en groentjes, …) ik kwam niet bij maar er ging ook niets af… Ik trooste me met de gedachte dat ik gezond was en gezonde voeding innam. Maar mijn BMI zat stevig boven de 30 en ik verlangde zo nar een meer acceptabel figuur) Advocado’s, kaas allerhande, noten, koko’s, amandelmeel,… Niet zuinig moeten zijn met olie en (kokos) vet!! Hmmm heerlijk gewoon. Ik herleef 🙂 Ik drink veel water en heb geen moeite om alcohol te laten. Dat zat toch a lang niet meer in mijn voedingspatroon. (teveel calorieën, weet je wel 🙂 ) De eerste 2 weken vlogen de (4 )kilo’s eraf, maar sindsdien zit ik op m’n plateau!! Dit Is alweer erg frustrerend maar ik blijf nog hardnekkig volhouden. ik heb precies het idee dat, hoe méér ik eet en ermee bezig ben, hoe beter m’n gewicht daalt. Het blijft dus wel een moeilijke oefening… Ik woon alleen en ben nl. niet zo graag met eten bezig. Verder dan 2 maaltijden / dag geraak ik nauwelijks. Mijn levenswijze spitst zich daar niet zo toe. Misschien een liefde/ haat verhouding met voeding (?) Het is ook nog wat zoeken en puzzelen met die receptjes; Het boek is ook besteld. Het zou fijn zijn moesten jullie ook een volwaardige veggie/ (vegan?) versie publiceren. Waarvan je weet dat je de voldoende de nodige bouwstoffen binnenkrijgt … (Ik was van veggie aan t overschakelen naar vegan maar met keto zie ik dat niet zitten. Hoe moet dat dan met die eieren en kaas producten? ) Maar, ook al tonen de keto strips na 3 weken erg consequent keto’en, nauwelijks kleur (de moed zonk me toch in m’n schoenen ) doen we verder. En hoop vurig dat m’ gewicht dan toch langzaam terug wat daalt. Jullie input was duidelijk en absoluut stimulerend. Dank jullie wel daarvoor !!

Kris J.


Samenvatting
product image
Rating Auteur
1star1star1star1star1star
Rating
no rating based on 0 votes
Merknaam
KetoHuis
Productnaam
Start to Keto
Prijs
21.00
Beschikbaarheid
Available in Stock

Leef keto en neem je gezondheid
terug in eigen handen. 

>