Keto Huis
gezin

Keto levensstijl en vakantieperiodes

Sinds 2015 plannen we elk jaar een grote reis in met het gezin. Vijf weken trekken we er op uit. Op zoek naar avonturen samen en een andere ervaring.

verlof

Zo was Brazilië ons eerste grote avontuur. Met boeiende ervaringen, zéker voor kleine kerels die nieuwsgierig en hongerig zijn. In 2017 was kwam Nicaragua aan de beurt. Lessen in eenvoudig, traagheid en rust. De stimulans om Keto Huis te starten.

Ons uitgangspunt hierbij: reizen mag geen vlucht meer zijn – weg uit de hectiek van het leven – maar is net een geïntegreerd deel ervan. Dat betekent dat er plaats is voor work-life integratie, net zoals tijdens de andere maanden van het jaar. Concreet vertaald: maanden lang toeleven naar de reis, constant samen zijn, maar (individueel) werken of productief zijn mag zéker ook.

Bovendien zien we reizen ondertussen als een belangrijk deel van onze keto levensstijl. Minstens één volledige maand per jaar zoeken we een totaal nieuwe culturele ervaring op. In plaats van tientallen verplaatsingen te doen, focussen we ons steeds op een aantal top-plaatsen en zaken die echt de moeite lijken en die we in de diepte (willen) bezoeken. We voelen ons zeker niet verplicht die plaatsen te bezoeken die “iedereen gezien moet hebben”.

Paulo Coelho zegt hierover:

Don’t try to see the world in a month. It is far better to stay in a city for four or five days than to visit five cities in a week. A city is like a capricious woman: she takes time to be seduced and to reveal herself completely.

In 2018 kozen we voor Taiwan. Net omdat we het idee hadden dat het land enorm goed in het verlengde ligt van die keto levensstijl. Lichaam én geest. Klinkt wat fluffy, maar het werkt wel. We kiezen onze plaatsen en lokale bestemmingen zoveel mogelijk uit in functie van “gezond eten”, speel- en sportmogelijkheden en de lokale flavour. Wanneer dat niet kan – zoals gedurende een 24-uren-vliegtuigtrip – bereiden we dit voor en zorgen we voor de betere keto snacks of lunchpakketten.

timo

Hoewel we wel altijd voorzichtig zijn qua hygiëne, gaan we net naar het buitenland om open te staan voor nieuwe, andere eetgewoontes. Die keuze voor het lokale zorgt er ook voor dat we die periode niet krampachtig strikt keto blijven. Het leuke aan keto is dat wanneer je ondertussen goed vet-aangepast bent, en je lichaam gezond is, je best met periodes minder in de pas kan lopen.

Zo bekijken wij het dan ook tijdens belangrijke fases. En dat zijn die verlofperiodes. De take-it-easy kant van cyclisch keto. Zo vaak mogelijk keto-maaltijden maar de essentie die maand is wél zoveel mogelijk te genieten, te proeven en te ontdekken.

In 2019 hebben we ervoor gekozen om te gaan eiland hoppen op Kaapverdië. We hebben er ongelooflijk veel zin in!

Christophe Bouten (KetoHuis)

Christophe Bouten (1977) is eeuwig ondernemende student, keto coach, held in zijn eigen gezondheidsavontuur en steeds op zoek naar meer vrijheid. Het boek "Ketoman - Bevrijd van alle onzin: eetstrategieën voor sceptici" schrijven was zijn eerste stap in de wereld van het schrijverschap. Je kan hem altijd plezieren met steak & eieren.

Versterk je immuunsysteem in de strijd tegen het coronavirus
START TO KETO (start elke zaterdag)
21 DAGEN = 21 MOTIVATIEMOMENTEN. Tijdelijk aan €39.00 €21.00

Bestel ons nieuwe boek ‘Ketohuis Kookt’Alle info over keto (juist ADVIES, 45 RECEPTEN en EETWEKEN) gebundeld in één boek!

Meer informatie
>

'START TO KETO' (start elke zaterdag)
21 DAGEN
21 MOTIVATIE- MOMENTEN

%d bloggers liken dit: