wie zijn wij?

Hallo, we zijn Sofie & Christophe. We hebben twee zoontjes Mateo (2010) & Timo (2013). In 2017 hebben we KetoHuis opgericht als platform voor mensen die zich willen heruitvinden aan de hand van een gezonde keto levensstijl. We delen onze eigen ervaring met keto, publiceren verdiepende artikels en eenvoudige heerlijke recepten met als doel een gezonder leven te leiden. Je kan bij ons terecht voor keto advies, coaching en uiteenlopende workshops en events.

Sofie & Christophe

Keto Eten
Bestel nu ons nieuwe boek 'Ketohuis Kookt'

Eind januari 2020 verschenen. 

Over Ketohuis Kookt 

"Jullie nieuwe boek vind ik echt een topper, een aanrader voor iedereen. Het  leest snel,  aangenaam en gemakkelijk. Die eerste 67 bladzijden zijn enorm interessant. Dan volgen klaar en duidelijke recepten met mooie illustraties." (Therese)

"Het boek leest heel gemakkelijk. De recepten zijn heerlijk en perfect te combineren met een drukke agenda." (Sofie)


Over Ketoman

Super veel informatie die gemakkelijk leest en goed gestructureerd is. Je kan zoveel lezen op internet maar in dit boek is alles klaar en duidelijk uitgelegd. Neem het dikwijls terug om zaken op te zoeken wanneer ik denk "Hoe zat dat nu weer...?"  Aansluitend op het boek mij geabonneerd op het start to Keto programma. Heel veel praktische tips, lekkere recepten en elke dag een motivatiemail.

Dank je wel, Christophe en Sofie. (Ilse)

Keto Weten
Lees alle positieve recensies van 'Ketoman'
Paperback boek (2de druk) + startersgids

Over Sofie

Mijn naam is Sofie Desmedt (1984) en ik reis graag de wereld af. Mijn creativiteit kan ik kwijt door juweeltjes te maken. Ik geloof sterk dat mensen een gezonde geest in een gezond lichaam nodig hebben voor een energiek en succesvol leven.

Een keto levensstijl hielp me de energiedips te verslaan en zorgt ervoor dat ik dagelijks beter in balans ben. Mijn doel is om andere mensen praktisch te helpen keto in hun leven te integreren. 

sofie

Over Christophe

Mijn naam is Christophe Bouten (1977). De voorbije jaren heb ik heel wat gesport: voetbal, squash, lopen, marathons. Maar nooit was ik helemaal gezond (epilepsie-diagnose, rugklachten...) en energiek. Dat is anders nu.

Mijn doel is om andere mensen met kennis op te weg helpen hun gezondheid op het juiste spoor te krijgen. Een keto levensstijl kan hierbij helpen! Sinds 2018 werk ik ook als (gediplomeerd) Gezondheidscoach

christophe

Levensstijl die bij ons past

Keto-aangepast leven, eten en bewegen is een levensstijl die bij ons past

  • Gezond, energiek voelen en leven
  • Toekomstgericht denken
  • Bewust, verantwoordelijk ouderschap opnemen
  • Op een slimme en trotse manier proberen 100 jaar te worden ;-)
  • Sceptisch zijn in wat als gangbaar en wijs wordt aangenomen
  • Elk jaar vooruit gaan (ondanks het slijten van de jaren) in sportieve uitdagingen
  • Genieten, relaxen en ons zelf zéker niet te serieus nemen
fathead pizza
keto kids

WAT MOTIVEERT JOU OM TE STARTEN?

Keto heeft heel wat voordelen. Maar wij zijn wellicht ondertussen vooringenomen. Daarom stelden we de vraag in onze Facebook Groep: 'Wat was jouw doel om keto te volgen?'

Insuline-resistentie als boosdoener

te veel koolhydraten

Heel wat wetenschappers benadrukken dat eetgewoontes die véél koolhydraten bevatten, de kans op insuline-resistentie verhogen. Zwaarlijvigheid, diabetes, hartaanvallen maar ook ander levensbedreigende aandoeningen worden niet veroorzaakt door een gebrek aan beschikbare medicatie. Ze worden veroorzaakt door te veel koolhydraten in de voeding. We wakkeren de brandjes aan met extra koolhydraten en proberen ze vervolgens te doven met  geneesmiddelen die niet werken.

controle krijgen

Omdat we zelf al een hele tijd een keto levensstijl eten en leven, beseffen we dat het anders moét en kan. Ook in België. 

‘Keto gaan’ heeft enorm veel voordelen. 

Zo krijg je weer controle over hongergevoel, humeur en gezondheid. Leef en eet je al gezond, dan is het maar een kleine extra stap. Heel wat groenten. Voldoende vlees en vis. Véél gezonde vetten. Heerlijk!

babystapjes

We geloven ook enorm in het principe van babystapjes om het te bereiken. Meer dan ooit zijn we overtuigd dat als wij een keto levensstijl kunnen inpassen in een leven met twee kleine kinderen, jij dit ook kan.

Daarom zijn we dit online Keto Huis gestart. We willen je zelf helpen bij die keto levensstijl, en proberen alvast voldoende informatie en inzicht online aan te bieden.

Wat is een gezonde keto levensstijl? 

Het doel is een efficiënte vetverbander te worden.

"Een gezonde keto levensstijl is een levensstijl die je hersenen, spieren, hart en lever regelmatig van ketonen voorziet. Die vervangen de klassieke glucose als energiebron."

Laten we in contact blijven!

>
ketoman boek en startersgids

Spring mee op de keto-trein.

Lees alvast gratis het eerste hoofdstuk.