Over ons

wie zijn wij?

Hallo, we zijn Sofie & Christophe. We hebben twee zoontjes van acht en vijf jaar. In juli 2017 waren we een maand lang in Nicaragua. Het aantal kinderen met type 2 diabetes is er schrijnend. En ouders zijn zich door jarenlang verkeerd voedingsadvies van geen kwaad bewust. In de wereld sterven meer dan 1,7 miljoen mensen jaarlijks aan de ziekte; een cijfer dat tegen 2030 zou verdubbelen. Ook de strijd tegen heel wat kankers lijkt allesbehalve de juiste richting uit te gaan.

Opiniestuk HLN.BE: 'Keto als berekende gok tegen gezondheidsdogma's

"Christophe Bouten geeft via het ‘Keto Huis’ workshops rond een keto levensstijl. In dit opiniestuk analyseert hij de klassieke kijk op het ketogene dieet."

Over Sofie

Mijn naam is Sofie Desmedt, ik ben 34 jaar, en reis graag de wereld af. Mijn creativiteit kan ik kwijt door juweeltjes te maken. Ik geloof sterk dat mensen een actieve ki-stroom nodig hebben voor een energiek en succesvol leven.

Een keto levensstijl hielp me de energiedips te verslaan en zorgt ervoor dat ik dagelijks beter in balans ben.

sofie

Over Christophe

Mijn naam is Christophe Bouten en ik ben 41 jaar. De voorbije jaren heb ik heel wat gesport: voetbal, squash, lopen, marathons. Maar nooit was ik helemaal gezond (epilepsie-diagnose, rugklachten...) en energiek. Dat is anders nu.

Mijn doel is om andere mensen met kennis op te weg helpen hun gezondheid op het juiste spoor te krijgen. Een keto levensstijl kan hierbij helpen! Sinds kort werk ik ook als (gediplomeerd) Keto Coach. 

christophe

Levensstijl die bij ons past

Keto-aangepast leven, eten en bewegen is een levensstijl die bij ons past

  • Gezond, energiek voelen en leven
  • Toekomstgericht denken
  • Bewust, verantwoordelijk ouderschap opnemen
  • Op een slimme en trotse manier proberen 100 jaar te worden ;-) (wetenschap rond keto neigt naar ‘langer leven’)
  • Sceptisch zijn in wat als gangbaar en wijs wordt aangenomen
  • Elk jaar vooruit gaan (ondanks het slijten van de jaren) in sportieve uitdagingen
  • Comment Check
    Genieten, relaxen en ons zelf zéker niet te serieus nemen
fathead pizza
keto kids

WAT MOTIVEERT JOU OM TE STARTEN?

Keto heeft heel wat voordelen. Maar wij zijn wellicht ondertussen vooringenomen. Daarom stelden we de vraag in onze Facebook Groep: 'Wat was jouw doel om keto te volgen?'

Insuline-resistentie als boosdoener

te veel koolhydraten

Heel wat wetenschappers benadrukken dat eetgewoontes die véél koolhydraten bevatten, de kans op insuline-resistentie verhogen. Zwaarlijvigheid, diabetes, hartaanvallen maar ook ander levensbedreigende aandoeningen worden niet veroorzaakt door een gebrek aan beschikbare medicatie. Ze worden veroorzaakt door te veel koolhydraten in de voeding. We wakkeren de brandjes aan met extra koolhydraten en proberen ze vervolgens te doven met  geneesmiddelen die niet werken.

controle krijgen

Omdat we zelf al een hele tijd een keto levensstijl eten en leven, beseffen we dat het anders moét en kan. Ook in België. 

‘Keto gaan’ heeft enorm veel voordelen. 

Zo krijg je weer controle over hongergevoel, humeur en gezondheid. Leef en eet je al gezond, dan is het maar een kleine extra stap. Heel wat groenten. Voldoende vlees en vis. Véél gezonde vetten. Heerlijk!

babystapjes

We geloven ook enorm in het principe van babystapjes om het te bereiken. Meer dan ooit zijn we overtuigd dat als wij een keto levensstijl kunnen inpassen in een leven met twee kleine kinderen, jij dit ook kan.

Daarom zijn we dit online Keto Huis gestart. We willen je zelf helpen bij die keto levensstijl, en proberen alvast voldoende informatie en inzicht online aan te bieden.

Wat is een gezonde keto levensstijl? 

Het doel is een efficiënte vetverbander te worden.

"Een gezonde keto levensstijl is een levensstijl die je hersenen, spieren, hart en lever regelmatig van ketonen voorziet. Die vervangen de klassieke glucose als energiebron."

Laten we in contact blijven!


© Copyright 2019 KetoHuis  - Alle Rechten Voorbehouden -
Keto Huis & privacy | Algemene voorwaarden
We zijn geen voedingsdeskundigen of artsen. Alle informatie op deze website is gebaseerd op onze persoonlijke ervaringen en wetenschappelijke verdieping in een keto levensstijl. Voor elke verandering in dieet of levensstijl is steeds een medische check-up aangewezen. 

>
ketoman boek en startersgids

Spring mee op de keto-trein.

Lees alvast gratis het eerste hoofdstuk.