Wie zijn we? 

Hallo, we zijn Sofie & Christophe. We hebben twee zoontjes Mateo (2010) & Timo (2013).

We hebben Ketohuis opgericht als community voor mensen die zich willen heruitvinden door de gezonde keto levensstijl te volgen. Op onze website en in onze boeken delen we onze eigen ervaring met keto. We publiceren regelmatig verdiepende artikels en simpele maar heerlijke recepten. Je kan ook bij ons terecht voor 1-op-1 coaching.

De voordelen van keto

Wij ervaren zelf al jaren hoe goed we ons voelen bij keto. Daarom willen we nooit meer terug naar onverklaarbare pijntjes, slopende vermoeidheid en tegenstrijdige gezondheidsinformatie. 

Dit is waarom wij keto doen:

Preventie.

We willen voorkomen, niet genezen. Ouder worden doen we allemaal, maar dat hoeft niet gepaard te gaan met minder energie of een slechtere gezondheid. Integendeel.

Voorbeeldfunctie.

We willen het goede voorbeeld geven aan onze kinderen. Door verantwoordelijk om te gaan met wat we in onze - en hun - mond stoppen, gaan zij een gezondere toekomst tegemoet.

Openheid.

We blijven open van geest. Wat gangbaar en gewoon is, is niet per se goed. Een kritische blik is cruciaal, ook naar onszelf toe! Kom maar op met dat korreltje zout. 

Toekomstgericht.

Van een beetje ambitie word je sterker, ook op het gebied van sport en beweging. We stellen haalbare doelen, waardoor we elk jaar een stukje sterker, sneller of leniger zijn. Voorwaarts!


Kortom: op een slimme, stressloze manier proberen we 100 jaar te worden!


"Je bent waar je nu bent omdat je ervoor koos om daar te zijn. En je kunt ervoor kiezen ergens anders te zijn.
"

Christophe Bouten (1977)

Ik ben altijd al een sporter geweest. Voetbal, squash, hardlopen, marathons, noem maar op. Ik at altijd wel ‘gezond’ - of tenminste, dat dacht ik. Maar toch kreeg ik keer op keer allerlei kwaaltjes, van rugpijn tot lichte epilepsie.


Sinds ik keto heb ik ontdekt, rond 2015, heb ik nergens meer last van. En dat is zo’n verademing! In 2018 ben ik begonnen als gediplomeerd gezondheidscoach, met als doel ook anderen op het juiste spoor te krijgen. 


Meer over Christophe >

sofie

Sofie Desmedt (1984)

Ik reis graag de wereld af. Mijn creativiteit kan ik kwijt door dingen te maken: lekkere gerechtjes, nieuwe juwelen, doe-opdrachten voor onze jongens. Ik geloof sterk dat we - naast een gezond lichaam - ook een gezonde geest nodig hebben voor een energiek en succesvol leven.

Voordat ik keto ontdekte, had ik altijd cola en koekjes mee als ik onderweg was. Want o wee als ik honger kreeg! Keto verloste me van die vervelende energiedips. Mijn doel is om anderen praktische handvaten aan te reiken zodat ook zij een betere balans vinden. 

Meer over Sofie >

Wat anderen over ons zeggen

De voorbije jaren hebben we heel wat feedback ontvangen. En wat voor feedback! 

We zijn enorm dankbaar voor alle fijne reacties die we krijgen op onze producten & diensten. 


Sofie en Christophe,
Hartelijk bedankt voor jullie gastvrijheid. Het Ketohuis is een magnifieke setting, jullie zijn zulke lieve en warme mensen, ik voelde me onmiddellijk welkom De avond was super gezellig, ongedwongen en de hapjes en het eten waren stuk voor stuk lekkker, maar de avond was vooral ook zeer leerrijk, informatief en interactief.
Het was oprecht een zeer fijne eerste kennismaking met Keto ! Ik ga weldra de uitdaging aan en ben zeer benieuwd naar de resultaten ! Dankjulliewel Vicky

ONZE PRODUCTEN & DIENSTEN

Ontdek hoe we ook jouw gezondheid een flinke boost kunnen geven

Heb je het gevoel dat je door het bos de bomen niet meer ziet? Wat is nu wél of niét goed voor je lichaam? Zijn koolhydraten echt zo ongezond? En fruit dan? En wat met al die vetten, die kunnen toch niet goed zijn voor je lichaam?

Bezoek ons “Keto Guesthouse" in Mindelo, Kaapverdië. 

Een uniek guesthouse in hartje Mindelo, São Vicente, eiland op Kaapverdië dat een thuisgevoel, een dagvers lokaal ontbijt en een gezonde levensstijl combineert.

>