Maak lekkere en gemakkelijke recepten

 

Is keto saai en smaakloos? Voor ons als gezin met twee kinderen zijn eenvoud en snelheid belangrijke waardes, maar dat betekent niet dat we van elke maaltijd geen feest willen maken. 

Laat je inspireren door onze recepten. We geven je geen klassieke onderverdeling tussen ontbijt, lunch en avondgerechten. Die driedeling is bij een gezonde keto levensstijl steeds minder relevant.  Je keto-vriendelijke maaltijden eet je waar je wil wanneer je het wil. Je dag starten met steak? Als avondeten een kom (zelfgemaakte) granola met volle Griekse yoghurt? Waarom niet?!

NIEUW! Onze handige recepten-index

Filter je keto-gerecht en selecteer op basis van je gewenste ingrediënt.

Nieuwste recepten

We maken regelmatig nieuwe recepten. Kom dus regelmatig langs om onze nieuwste recepten uit te proberen!

Broodvervangers

We begrijpen het! Een leven zonder brood is onrealistisch en ongewenst. Gelukkig hebben we genoeg lekkere koolhydraatarme alternatieven.

Recepten met vlees en gevogelte

Kwalitatief vlees is wat ons betreft cruciaal in een gezonde eetstijl. Daarvoor zijn uiteenlopende argumenten: eiwitten, voedingsdichtheid, vetten, vitamine B12 maar niet in het minst is vlees ook gewoon heel lekker.  Laat je inspireren!

Recepten met vis en schaaldieren

Vis en schaaldieren bevatten van nature weinig koolhydraten, waardoor ze een uitstekende optie zijn bij keto. De meest voorkomende vissoort die je in een keto-dieet zal aantreffen, is zalm. Zalm is rijk is aan eiwitten, maar bevat ook zeer belangrijke omega-3-vetzuren.

Vegetarische recepten

Wanneer de meeste mensen het woord 'keto' horen, zien ze automatisch een groot bord met spek en eieren. Die twee voedingsmiddelen zitten uiteraard in een heleboel keto-recepten, maar je kunt nog steeds keto eten als je vegetariër bent of je niet elke maaltijd 'dierlijk' wil invullen

Soeprecepten

Je hebt de keto levensstijl volledig onder de knie. Laat herfst (of de winter) je niet tegenhouden om je #doelstellingen te bereiken. Deze keto-soepen zijn warm, lekker en helemaal niet koolhydraatrijk. Lang leve kokosmelk, spek en alle roomsoorten.

Dressing en sauzen 

De klassieke mayonaise haalt je niet uit "ketose" en zit qua verhoudingen bij de meeste merken zeker goed. Toch proberen we dit soort producten (omwille van gebruik van slechte plantaardige oliën) zo veel mogelijk te vermijden en maken we graag zelf alternatieven. Onderstaande sauzen zijn verrassend snel klaar en kan je lang bewaren in je koelkast.

Recepten met fruit

Ook fruit kan je af en toe introduceren in je keto-keuken. Avocado is de meest gekende ideale keto-fruitsoort. Toch zijn er nog een aantal andere fruitsoorten die je eventueel kan consumeren. Afhankelijk van je persoonlijke koolhydraat-tolerantie én in combinatie met gezonde vetten. 

Recepten voor zoetebekken

Wanneer je bij keto "zoeter" gaat, wil je opties hebben die lekker, keto-vriendelijk en geschikt zijn voor de kleinsten. 

>