Coronavirus-informatie voor hoopvolle sceptici

Het coronavirus houdt ons – zoals velen – in de ban.  Het nieuws erover lijkt lichtjaren sneller en feller dan de verspreiding van het virus zelf. Anderzijds delen we Nassim Talebs analyse dat je moet opletten met exponentiële multiplicatieve effecten… En we weten nog zo weinig, mijnheer! Waakzaamheid en voorbereiding is dus 100% op zijn plaats.

de blik vooruit

Onze hoopvolle toekomst

2020 is het jaar waarop we allemaal op de proef worden gesteld. Als deze periode voorbij is, zullen we in alle opzichten veel slimmer zijn en meer doorzettingsvermogen hebben. De juiste vaardigheden gekoppeld aan goed denkvermogen...het kan ons snel weer op het juiste pad brengen.

De ideale stimulans om vaker én langer te lopen?

Kortstondige Mondmaskervrijheid

Het voelt best goed aan vrijuit te mogen ademen terwijl iedereen rondom jou gemaskerd rondhuppelt.

Versterk je immuunsysteem in de strijd met het coronavirus


Het coronavirus domineert in steeds grotere mate het nieuws en onze levens. Wat kan je zelf doen om je immuunsysteem te versterken? Op zich zijn de meeste zaken niets nieuws voor iedereen die ons al langer volgt, maar voor nieuwkomers is dit de ideale start om een aantal zaken op orde te krijgen.


voeding

Vermijd ultra-bewerkte zaken in je voeding. Dat is de allerbelangrijkste eerste stap.

Als je al die zaken uit je leven bant, en vervangt door "echte verse voeding" zoals vlees, vis, eieren, zuivel, zetmeelarme groenten heb je al een héle belangrijke strijd gewonnen.

Je immuunsysteem zal je vrij snel super dankbaar zijn. Het zal ook je darm-microbioom verbeteren.

BEWEGING

Elke keer we workshops organiseren en over beweging spreken, krijgen we angstige blikken. Heel wat mensen hopen het énkel met voeding goed te krijgen. Ons antwoord is dan vaak dat niet bewegen of sporten een grote gemiste kans is. Alle beweging is beter dan geen beweging. Liefst beweeg je heel regelmatig op één dag.

slaap

Onze slaapbehoeften verschillen van persoon tot persoon, maar de meeste mensen hebben minimaal zeven uur slaap van goede kwaliteit nodig.

Er zijn veel factoren die slaap van goede kwaliteit kunnen belemmeren, waaronder overmatige alcohol en cafeïne, overmatige blootstelling aan het licht van tv en schermen voor het slapengaan.

's Avonds laat werken, slechte eetgewoonten en een zittende levensstijl helpen niet.


stress

Wanneer we ons in een stressvolle situatie bevinden - echt of ingebeeld - geeft ons lichaam cortisol en andere stresshormonen af. Bij iemand die chronisch gestrest is, reageert het immuunsysteem steeds minder op de hoge cortisolspiegel, wat leidt tot een verminderde ontstekingsreactie op ziekteverwekkende organismen zoals virussen. Afhankelijk van de oorzaak van je stress zijn er verschillende technieken om stress te verminderen.

Vitamine d

Lage niveaus van vitamine D kunnen onze immuniteit schaden. De beste manier om voldoende vitamine D te hebben, is door regelmatig in kleine doseringen aan de zon te worden blootgesteld.


Het lijkt er op dat het nemen van vitamine D-tabletten niet altijd effectief is, maar waarschijnlijk is het beter dan niets.

culinaire hulp

Opdrachtjes tijdens quarantaine

Lockdowns of quarantaine-momenten zijn razendsnel standaard geworden over de hele wereld, met een groeiend aantal landen die verplichte orders uitvaardigen om maximaal ‘in uw kot te blijven’. Of je dit nu zag aankomen of niet (en of je nu hoopvol bent of niet), we zitten allemaal in hetzelfde schuitje. Inspiratie helpt in deze tijden!

kennis & informatie

Wat weten we over dat virus? 

Heel waarschijnlijk zullen we ons allemaal vergissen in onze veronderstellingen over het Covid-19-virus. Hoe hard we fout zullen zijn? Daar hebben we het raden naar. Zal het in positieve zin zijn? Om ons zelf gerust te stellen en alle mogelijke scenario’s uit het hoofd te halen, hebben we een aantal artikels hieraan gewijd. 

Wil je keto meteen goed in je leven implementeren ?

Overweeg dan een keto coaching-traject...

Laatste artikels over het coronavirus

Hoeveel kan er niet veranderen op een ...

Ik heb een tijdje nodig gehad om ...

België en Nederland kiezen voorlopig niet voor ...

Het coronavirus domineert in steeds grotere mate ...

>