.st0{fill:#FFFFFF;}

Culinaire kinderopdrachtjes tijdens deze quarantaineperiode – DEEL5 

Door Sofie Desmedt (KetoHuis)

Om wat extra structuur aan onze dagen toe te voegen aan deze dagen fulltime met onze jongens hebben we elke dag een “culinaire” opdracht voor onze jongens. Zo hoeven we de komende weken ook niet alles zelf klaar te maken. 😉 Hieronder heb ik dag 61 tot 75 aan opdrachten gegroepeerd. Indien je ze graag dagelijks leest, word dan zeker lid van onze Facebook Groep.

Onzeker hoe je  tijdens deze periode gezond keto kan doen mét je kinderen? Ontdek ons uniek samengesteld KINDER KETO programma dat je op 12 dagen tijd  gaat helpen om met kennis, inzicht en praktische handvaten keto in je gezin te introduceren of verder te optimaliseren.

Opdracht – 61: restjesontbijt

Wie doet er soms aan “restjesontbijt”? Bij ons is dit alleszins een vaste waarde.

De opdracht vanmorgen was een mooie omelet te maken met restjes groentjes en gehakt. Met dit soort ontbijt ben je uren zoet! 😉

 

Opdracht – 62: halloumi-platbrood

Gisteren was een rustdag. En dus hadden de jongens vandaag genoeg energie om ons halloumi platbrood te maken. Wij gebruiken het vaak als aperitief. Je snijdt het platbrood in smalle sliertjes en eet het met bijvoorbeeld guacamole. Of je geeft het mee naar school/werk in de lunchbox. Met maar 2 ingrediënten is het een ideale snelle broodvervanger!

Opdracht – 63: yoghurtbrood

Vandaag hebben we een nieuw voorraadje van ons yoghurtbrood gemaakt voor de komende week. Altijd lekker en handig voor een snelle maaltijd. Wie is er ook aan het koken op dit moment?

Opdracht – 64: kids lunchbox

Goeiemorgen! We hebben een drukke dag voor de boeg. Na een lange nachtrust hielp Timo vrolijk zijn lunchbox te maken… Fijne start van de nieuwe week iedereen.

Opdracht – 65: bloemkoolrisotto met champignons

Ze lusten beide wél escargots, maar voorlopig krijgen we hen niet aan de champignons.
Gelukkig kon ik hen wel motiveren om me te helpen bij de voorbereiding van ons voorgerechtje vanavond: bloemkoolrisotto met champignons. We zitten al aan opdracht 65!
 

 

Opdracht – 66: lookbroodjes

Vandaag staken we een nieuw lookbroodje in elkaar. Als basisingrediënten: rauwe bloemkool, ei, look en geraspte gemengde kaas. Mengen en klaar is kees! 🙂
En het hele test-comité keurde het goed. Op een wip was dit aperitief-hapje op.

Opdracht – 67: kabeljauw met paksoi

Timo wou vandaag het grote mes eens uitproberen 🤪💪. Dankzij opperste concentratie is hij erin geslaagd het te gebruiken voor zijn betere snijwerk. Ons avondeten was gebakken kabeljauw, paksoi in lookboter, zoete patat en een sausje van zure room met verse dille.

Wie zit al in de metabolisch flexibele fase dat ie zoete patat ‘aandurft’? 😉

 

Opdracht 68: kleurrijke salade

Niemand had vandaag veel zin om met dit zonnige weer achter de kookpotten te kruipen. De opdracht was daarom die kleurrijke oplossing die we dan altijd ‘fixen’: een lekkere allesomvattende voedzame salade. De jongens hebben ijverig iets moois in elkaar gestoken en hun eigen variant gemaakt! Prettig weekend.

 

Opdracht 69: poffertjes

Op aanvraag vanmorgen: poffertjes! Zonder poffertjesvorm is het wel een werkje, maar met heerlijk resultaat. Als basisdeeg hebben we onze kokospannenkoekendeeg gebruikt. Doen we nog.

Opdracht 70: éénpansgerechtje

De jongens wilden dit hele weekend buiten zijn. Buiten eten, buiten slapen, buiten spelen. Als opdrachtjes hebben ze meegeholpen bij een eenpansgerechtje en het klaarzetten van de geïmproviseerde openluchtcamping op ons terras.

Opdracht 71: broodpudding

Nu de jongens nog een aantal dagen “full time” bij ons zijn, profiteer ik ervan om nog een aantal nieuwe recepten te maken. Vorige week kregen we een fijn receptje toegestuurd op basis van zoete aardappel die we qua ingrediënten en verhoudingen hebben aangepast.

Het resultaat is 100% keto-vriendelijk. Verwacht je natuurlijk niet aan een mierzoete brownie; de textuur en smaak doen eerder denken aan een broodpudding. Ideaal voor sporters om gezond onderweg lekker bij te tanken!

 

Opdracht 72: zalmsalade

Deze middag kreeg ik zelf de opdracht om weg te blijven uit de keuken. De youngsters zouden me een lekkere lunch klaarmaken. En ze hebben er hun tijd voor genomen . Ik ga ze nog missen als ze terug naar school gaan, mijn lieve helpers. Deze keer dus geen foto van hun bereidingsproces, maar wel van het resultaat!
Valt het op dat ze de spiraalsnijder hebben ontdekt?😂 🥰

 

Opdracht 73: smoothies

Mateo en ik hadden na het avondeten allebei nog zin in een dessertje. Met een redelijk lege koelkast waren de opties beperkt. Zelfs de chocolade is op 🙈😳😱. Een ideaal moment om nog eens een smoothie uit te proberen.

Onze klassieke smoothie bestaat uit rode vruchten (we hebben altijd wel een zakje in onze diepvries), met kokosmelk en vanille extract. Vandaag wou ik een andere uittesten met spinazie. Afgekeurd 😂. We houden het voorlopig bij de frambozen-smoothie.

Opdracht 74: pizza calzone

Vrijdagavond, een goed moment voor een pizza calzone!

Opdracht 75: clafoutis

Vandaag was de laatste culinaire opdracht. Vanaf maandag ruilen de jongens opnieuw hun ouders-leerkrachten met opdrachten
in voor The Real Thing. Mateo is super blij! Daarom geef ik hen dit weekend enkel feestelijke taakjes, met een clafoutis als toetje!

Zo, dit waren alweer een hele hoop culinaire opdrachtjes. Hopelijk haal je er wat inspiratie uit, zowel voor jezelf als eventueel om samen te doen met je kinderen.

Zie ook:


Gemotiveerd om te weten hoe je een gezonde keto levensstijl bij je kinderen kan starten? Check even ons Kinder Keto programma. Ongetwijfeld voor velen een nog grotere uitdaging, maar absoluut de moeite waard!

Daarin ligt de inspiratie voor dit nieuwe 12-dagen Kinder Keto-programma: de hoop dat we weer betere, gezondere kinderen opvoeden.

juni 11, 2020  geschreven

Sofie Desmedt (KetoHuis)

Over de auteur

Sofie Desmedt (1984) reist graag de wereld af. Haar creativiteit kan ze kwijt door dingen te maken: lekkere gerechtjes, nieuwe juwelen, doe-opdrachten voor haar jongens. Haar doel met ketohuis is om andere mensen met heerlijke snel te bereiden recepten & praktische ondersteuning te helpen keto te integreren in hun leven. Met 'Ketohuis Kookt' realiseerde ze haar eerste boek.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Ontdek ons volledig keto starterspakket

Pak die gezonde keto-levensstijl meteen goed aan!

Met het advies uit onze 2 boeken, tientallen recepten, inspirerende eetweken en een motiverend 21-dagen programma bieden we je alle ingrediënten om keto meteen zelf goed te starten.

Abonneer je op onze ketohuis nieuwsbrief

>