Kies voor keto 

Door vele jaren afhankelijk te zijn van (veel te veel en veel te lege) koolhydraten, heeft je lichaam metabolische schade opgelopen. Met keto kan je dat terugdraaien. Wij leren je graag hoe. 

Hieronder vind je enkele artikels over de kernelementen van een gezonde keto levensstijl: koolhydraatarm eten, periodiek vasten, regelmatig sporten, stress vermijden en goed & diep slapen.

...

Voeding

Eerst weten, dan pas eten. Voeding is een complex en controversieel onderwerp, maar de wetenschap achter keto is vrij eenvoudig. Onderstaande artikels helpen je het hele voedingsplaatje beter te begrijpen zodat je met de juiste kennis van start kan.

Benieuwd naar keto als levensstijl?

Lees dan ons boek “Ketoman” (derde editie juli 2020)

...

SPORT & BEWEGING

Keto kan een interessante langetermijnstrategie zijn, voor atleten, maar zéker ook voor amateursporters die minder afhankelijk willen zijn van suikers, en graag een efficiënte vetverbrander willen worden. Er is nog veel onderzoek nodig, maar het potentieel voor atleten op de lange termijn is veelbelovend.

...

VASTEN 

Intermittent fasting (IF of periodiek vasten) werkt in combinatie met koolhydraatarm eten perfect om je metabolisme te verbeteren. Het is één van de pijlers van keto.

...

SLAAP

Wil je een diepere, betere of langere nachtrust? Ook het optimaliseren van je slaap is een belangrijk onderdeel van een gezonde keto levensstijl. Alleen al door je eetraam in te korten - typisch keto - kan je al positieve veranderingen ervaren.

...

MINDSET & GEWOONTES

Wat werkt voor jou, wat niet? Neem de tijd om gezondere gewoontes te ontwikkelen, met vallen en opstaan. Wellicht heb je al heel veel geprobeerd. Lees je in, probeer verschillende strategieën uit, en ontdek stap voor stap een betere versie van jezelf.

Ben je klaar voor keto? Volg dan ons 21-dagen Start to Keto programma.

We helpen je om opnieuw controle te krijgen over je gezondheid en welzijn. Voor iedereen die gewicht wil verliezen, hunkert naar meer energie, of zijn immuunsysteem wil versterken - wel zo handig in coronatijd...

>