ga voor een gezond keto leven

 Keto is anders eten. De metabolische schade van tientallen jaren koolhydraat-afhankelijkheid kan je omkeren. Gezond keto leven kan je leren. 

Hieronder vind je onze belangrijkste artikels over de kernelementen van een gezonde keto levensstijl: koolhydraatarm eten, periodiek vasten (IF), regelmatig sporten, stress vermijden en goede & diep slapen. 

Op zoek naar correct online advies over keto? 

We staan je graag via Skype of WhatsApp te woord & bieden je een antwoord op al je vragen 

Keto koolhydraatarm eten beter begrijpen

Voeding is complex en controversieel, maar de wetenschap achter keto is vrij duidelijk.   Onderstaande artikels helpen je het hele voedingsplaatje beter te begrijpen. 

Keto: korte kuur of levenslang avontuur?

Insulineresistentie door de lens van mijn persoonlijke anekdote

Is Georgia Ede op het juiste Alzheimer-Parkinson-spoor?

Het prioriteitenlijstje van je lichaam

Welke soorten keto zijn géén goed plan?

Universele voedingsprincipes om naar te leven

Zuivel en keto: hoe er best naar te kijken?

Waarom onze huidige voedingsrichtlijnen dwaas zijn en diëten dom is

Welke zinvolle soorten keto zijn er: een overzicht

Keto en zwangerschap: goed idee?

Geloof je net als wij in keto als levensstijl? 

Lees dan zeker ons Ketoman boek

Verdiep je verder in keto als levensstijl

SPORT & BEWEGING

Keto kan een interessante lange termijn strategie zijn voor atleten. Zéker voor sporters die minder afhankelijk willen worden van suiker, en graag een efficiënte vetverbrander willen worden.

Er is nog veel onderzoek nodig, maar het potentieel voor atleten op lange termijn is veelbelovend.


ARTIKELS OVER VASTEN  EN AUTOFAGIE

Intermittent fasting (IF of periodiek vasten) is naast koolhydraatarm eten een andere belangrijke metabolische strategie om je gezondheid te verbeteren. Het is één van de cruciale zaken binnen een gezonde keto levensstijl.


ARTIKELS OVER SLAAP

Op zoek naar tips om dieper of beter te slapen? Je bent niet de enige.Trachten slaap verder te optimaliseren is belangrijk als onderdeel van een gezonde keto levensstijl.  


ARTIKELS OVER MINDSET & GEWOONTES

Mensen die keto gaan en de levensstijl volhouden, hebben heel vaak (onbewust) beslist opnieuw hun lichaam beter te leren kennen. Waarom? Omdat keto vaak een soort van (tijdelijke) eindfase is van een uitgebreider stappenplan rond voeding of gezondheid. De juiste kijk en gewoontes zijn cruciaal voor de lange duur. 


Download gratis E-book "Mijn ideale dag"

Heel wat mensen die over keto levensstijl horen, denken dat je karakter moet hebben om het te doen. En vol te houden. De switch vereist absoluut geen 'karakter'. Wel wat meer eetplanning, je eigen ego (identiteit) een tijd lang wat opzij schuiven en aankunnen dat je 'sociale omgeving' je wat vreemd vindt in je keuzes. Maar als je die transitieperiode door bent, is het piece of cake. 

Het voordeel van een keto levensstijl en keto-aangepast te zijn, is dat je in plaats van verslaafd aan suiker, stapsgewijs een efficiënte vetverbrander wordt. Of met andere woorden: je bent niet meer afhankelijk van maaltijden rijk aan koolhydraten voor je energie, humeur en cognitieve focus! 

CONTACT

Sofie & Christophe
Lange Leemstraat 224b
2018 Antwerpen 
ketohuis@gmail.com

> Lees meer over onze filosofie

Keto Huis Logo

SCHRIJF JE IN OP ONZE NIEUWSBRIEF

Ontvang alle laatste nieuwe recepten en artikels. 


© Copyright 2020 KetoHuis  - Alle Rechten Voorbehouden -
Keto Huis & privacy | Algemene voorwaarden
We zijn geen voedingsdeskundigen of artsen. Alle informatie op deze website is gebaseerd op onze persoonlijke ervaringen en wetenschappelijke verdieping in een keto levensstijl. Voor elke verandering in dieet of levensstijl is steeds een medische check-up aangewezen. 

>

'START TO KETO' (start elke zaterdag)
21 DAGEN
21 MOTIVATIE- MOMENTEN