ga voor een gezond keto leven

 Keto is anders eten. De metabolische schade van tientallen jaren koolhydraat-afhankelijkheid kan je omkeren. Gezond keto leven kan je leren. 

Hieronder vind je onze belangrijkste artikels over de kernelementen van een gezonde keto levensstijl: koolhydraatarm eten, Periodiek Vasten (IF), bewegen /sporten, stress vermijden en goede & diep slapen. 

Wil je keto ook als levensstijl implementeren ? 

Keto koolhydraatarm eten beter begrijpen

Voeding is complex en controversieel, maar de wetenschap achter keto is vrij duidelijk.   Onderstaande artikels  helpen je het hele voedingsplaatje beter te begrijpen. 

Welke zinvolle soorten keto zijn er: een overzicht

Keto en zwangerschap: goed idee?

Gezond keto leven werd 150 jaar geleden al ‘uitgevonden’

Klare taal: wat is voeding eigenlijk in een keto-wereld?

PKD-dieet van PaleoMedicina: het ultieme oerdieet?

‘Fat: a documentary’, de beste case om je eigen educatie rond keto te starten

Is Thomas Seyfried op het juiste kanker-spoor?

Hoe kun je je ketonenwaarden meten en wat zeggen deze waarden precies?

Plan van aanpak om insulineresistentie om te keren

Keto: grootste doorbraak in voedingswetenschappen?

Geloof je net als wij in keto als levensstijl? 

Lees dan zeker ons Ketoman boek

Verdiep je verder in keto als levensstijl

SPORT & BEWEGING

Keto kan een interessante lange termijn strategie zijn voor atleten. Zéker voor sporters die minder afhankelijk willen worden van suiker, en graag een efficiënte vetverbrander willen worden.

Er is nog veel onderzoek nodig, maar het potentieel voor atleten op lange termijn is veelbelovend.


ARTIKELS OVER VASTEN  EN AUTOFAGIE

Intermittent fasting (IF of periodiek vasten) is naast koolhydraatarm eten een andere belangrijke metabolische strategie om je gezondheid te verbeteren. Het is één van de cruciale zaken binnen een gezonde keto levensstijl.


ARTIKELS OVER SLAAP

Op zoek naar tips om dieper of beter te slapen? Je bent niet de enige.Trachten slaap verder te optimaliseren is belangrijk als onderdeel van een gezonde keto levensstijl.  


ARTIKELS OVER MINDSET & GEWOONTES

Mensen die keto gaan en de levensstijl volhouden, hebben heel vaak (onbewust) beslist opnieuw hun lichaam beter te leren kennen. Waarom? Omdat keto vaak een soort van (tijdelijke) eindfase is van een uitgebreider stappenplan rond voeding of gezondheid. De juiste kijk en gewoontes zijn cruciaal voor de lange duur. 


Download gratis E-book "Mijn ideale dag"

Heel wat mensen die over keto levensstijl horen, denken dat je karakter moet hebben om het te doen. En vol te houden. De switch vereist absoluut geen 'karakter'. Wel wat meer eetplanning, je eigen ego (identiteit) een tijd lang wat opzij schuiven en aankunnen dat je 'sociale omgeving' je wat vreemd vindt in je keuzes. Maar als je die transitieperiode door bent, is het piece of cake. 

Het voordeel van een keto levensstijl en keto-aangepast te zijn, is dat je in plaats van verslaafd aan suiker, stapsgewijs een efficiënte vetverbrander wordt. Of met andere woorden: je bent niet meer afhankelijk van maaltijden rijk aan koolhydraten voor je energie, humeur en cognitieve focus! 

© Copyright 2019 KetoHuis  - Alle Rechten Voorbehouden -
Keto Huis & privacy | Algemene voorwaarden
We zijn geen voedingsdeskundigen of artsen. Alle informatie op deze website is gebaseerd op onze persoonlijke ervaringen en wetenschappelijke verdieping in een keto levensstijl. Voor elke verandering in dieet of levensstijl is steeds een medische check-up aangewezen. 

>