Ga voor een gezonde keto levenstijl

Keto is anders eten. De metabolische schade van tientallen jaren koolhydraat-afhankelijkheid kan je omkeren. Gezond keto leven kan je leren.

Hieronder vind je onze belangrijkste artikels over de kernelementen van een gezonde keto levensstijl: koolhydraatarm eten, periodiek vasten (IF), regelmatig sporten, stress vermijden en goede & diep slapen.

...

Keto / koolhydraatarm beter begrijpen

Voeding is complex en controversieel, maar de wetenschap achter keto is vrij duidelijk. Onderstaande artikels helpen je het hele voedingsplaatje beter te begrijpen.

Geloof je net als wij in keto als levensstijl?

Lees dan zeker ons Ketoman boek (derde editie juli 2020)

...

SPORT & BEWEGING

Keto kan een interessante lange termijn strategie zijn voor atleten. Zéker voor sporters die minder afhankelijk willen worden van suiker, en graag een efficiënte vetverbrander willen worden. Er is nog veel onderzoek nodig, maar het potentieel voor atleten op lange termijn is veelbelovend.

...

VASTEN EN AUTOFAGIE

Intermittent fasting (IF of periodiek vasten) is naast koolhydraatarm eten een andere belangrijke metabolische strategie om je gezondheid te verbeteren. Het is één van de cruciale zaken binnen een gezonde keto levensstijl.

...

SLAAP

Op zoek naar tips om dieper of beter te slapen? Je bent niet de enige. Trachten slaap verder te optimaliseren is belangrijk als onderdeel van een gezonde keto levensstijl.

...

MINDSET & GEWOONTES

Mensen die keto gaan en de levensstijl volhouden, hebben heel vaak (onbewust) beslist opnieuw hun lichaam beter te leren kennen. Waarom? Omdat keto vaak een soort van (tijdelijke) eindfase is van een uitgebreider stappenplan rond voeding of gezondheid. De juiste kijk en gewoontes zijn cruciaal voor de lange duur. 

Wil je graag zelf starten? Volg ons 21-dagen Start to Keto programma 

We helpen je terug controle te krijgen over je gezondheid en welzijn. Voor iedereen die gewicht wil verliezen, méér energie wil of zijn immuunsysteem wil versterken in de strijd tegen het coronavirus.

>

Heb jij de juiste Ketohuis Kennis?

In deze keto quiz leggen we je 15 leuke vragen voor. Doe mee en ontdek snel jouw huidige kennis over een gezonde keto levensstijl