Keto Huis
Alle tips, strategieën en praktische richtlijnen om met keto te starten op één plek?
Bestel het Ketoman boek & ontvang ook de gratis startersgids

Uit eten en toch je keto doelstellingen handhaven?

Eén van de belangrijkste tips om een keto levensstijl te kunnen handhaven, is zelf je eten te koken. Je bepaalt dan exact de doseringen van wat er in je maaltijd zit. Op die manier geniet je van je eten, maar blijf je ook makkelijker trouw aan je doelstellingen.

Keuzestress en sociale druk als boosdoeners

Wanneer je gaat uiteten of wordt uitgenodigd op restaurant, beginnen er vragen op te borrelen:

 • Waar ga ik heen, en wat eet ik?
 • Hoeveel verborgen koolhydraten zitten er in deze maaltijd?
 • Ga ik wel genoeg hebben met deze maaltijd?

Daarnaast ga je merken dat vrienden, familie of collega’s je gaan aanspreken op die maaltijd: “Toe maar, het is slechts één maaltijd.” “Komaan, jij verdient het”.

We hebben dit zelf meegemaakt en kennen er dus alles van. Hierbij een aantal tips om toch regelmatig op restaurant te kunnen gaan, terwijl je je keto levensstijl vrolijk kan handhaven.

   • Weet wat goed voor je werkt

    ken je klassiekers

    Het restaurant is niet het allerbeste moment om extravagant te doen. Blijf trouw

aan de basis

   • . En combineer de usual suspects: vlees/zeevruchten/eieren/kaas en groenten/fruit (avocado).

Zorg ervoor dat je je goed informeert over sauzen of klassieke gerechten vraagt die je kent en vertrouwt. Alles uiteraard in functie van je koolhydraat-tolerantie.

Een aantal voorbeelden zijn:

   • Gepocheerd ei met spek en avocado
   • Caesar salade
   • Couscous van bloemkool met pistachenoten (ok, we geven toe, dit gerecht tref je maar zelden aan op restaurant)
   • Steak met broccoli en kruidenboter
   • Gegrilde kippenborst met sla van parmezaanse kaas, olijven en limoen
   • Cheeseburgers gewikkeld in sla met mosterd en verse mayonnaise
   • Gegrilde zalm met asperges
   • Kaas- en vleesschotel
   • Zalm en tonijn sashimi met een slaatje erbij
  • Wees goed voorbereid

   Top dat je elke vrijdag na een drukke werkdag nog iets gaat eten met je collega’s. Wees proactief en scan al op voorhand restaurants af uit jouw buurt die ideaal zijn. Bekijk online hun menu’s.

   menu checken

   Vind je een slaatje waar je kippenborst kan toevoegen of quinoa kan weghalen? Zie je een steak op het menu? Voeg het restaurant en die maaltijd toe aan je lijstje van toppers.

   Je moeder voor haar 70ste verjaardag in een leuk ontbijt-plekje uitgenodigd? Alle ontbijt-menu-opties hebben uiteraard standaard een broodmandje in het assortiment. Dat laat je gewoon mooi links liggen. En wie weet brengen ze op jouw vraag bij je spek met eieren en champignons gerecht ter compensatie nog wat éxtra spek.

   Vragen over de gerechten in het restaurant? Contacteer de eigenaar of het personeel van dat restaurant. De meeste mensen zijn gewoon super blij te kunnen helpen.

  • Plan vooruit wanneer mogelijk

   Wacht niet tot je vrienden iets organiseren en je ergens uitnodigen. Neem zelf initiatief. De Doodle werkt prima. Plan zelf waar en wanneer je gaat eten! Jij neemt hen de last uit handen met je suggesties, en je hebt een plek die voor jou een goede keto-keuze is. Win, win!

  • Wees flexibel

   Sushi iemand?Jij bent misschien wel tevreden dat je naar een levendig Grieks restaurant gaat voor het avondeten, maar je vrienden vinden het iets te veel tzatziki op korte tijd. Niet erg, want je hebt je lijstje alternatieven, niet? Suggereer gewoon een andere plek, en bekijk hoe anderen reageren.
   Ze willen misschien geen Mediterrane gastvrijheid, maar zijn wel open voor sushi, zodat jij heerlijke sashimi kan eten.

Succes ermee!
Volg deze tips en je zal een top ervaring hebben bij het uit eten, terwijl je persoonlijke doelstellingen niet in het gedrang komen. Laat maar weten of je andere suggesties hebt.

Keto Huis (Christophe)

Christophe Bouten (1977) loopt traag en verdiept zich graag.

Als vader van twee jonge kereltjes probeert hij open van geest door het leven te stappen. Op zijn dertigste nam hij zijn gezondheid weer in eigen handen.

Samen met zijn partner Sofie Desmedt is hij op zijn veertigste het Keto Huis gestart. De keto levensstijl is voor hem een boeiend leerproces, waarover hij met plezier zijn eigen bevindingen deelt.

Hij schreef onlangs het boek "Ketoman - Bevrijd van alle onzin: eetstrategieën voor sceptici". Verder bezit hij twee coaching diploma's (voetbal & gezondheid) waarmee hij nog veel te weinig doet.

Alle tips, strategieën en praktische richtlijnen om met keto te starten op één plek?
Bestel het Ketoman boek & ontvang ook de gratis startersgids

Over ons


We willen van het Keto Huis een inspirerende en informerende plek maken voor iedereen die een keto levensstijl beter wil begrijpen maar niet de moed, zin of tijd heeft om alles alleen uit te dokteren.
>

Nieuw met keto?  Download onze uitgebreide keto basisgids!

close

Keto starter? Ontvang onze uitgebreide keto basisgids!

keto_basisgids

Abonneer je en ontvang de gids meteen in PDF:

%d bloggers liken dit: