.st0{fill:#FFFFFF;}

Uit eten en toch je keto doelstellingen handhaven? 

Door Christophe Bouten (KetoHuis)

Eén van de belangrijkste tips om een gezonde keto levensstijl te kunnen handhaven, is zelf je eten te koken. Je bepaalt dan exact de doseringen van wat er in je maaltijd zit. Op die manier geniet je van je eten, maar blijf je ook makkelijker trouw aan je doelstellingen.

Keuzestress en sociale druk als boosdoeners

Wanneer je gaat uiteten of wordt uitgenodigd op restaurant, beginnen er vragen op te borrelen:

 • Waar ga ik heen, en wat eet ik?
 • Hoeveel verborgen koolhydraten zitten er in deze maaltijd?
 • Ga ik wel genoeg hebben met deze maaltijd?

Daarnaast ga je merken dat vrienden, familie of collega’s je gaan aanspreken op die maaltijd: “Toe maar, het is slechts één maaltijd.” “Komaan, jij verdient het”.

We hebben dit zelf meegemaakt en kennen er dus alles van. Hierbij een aantal tips om toch regelmatig op restaurant te kunnen gaan, terwijl je je keto levensstijl vrolijk kan handhaven.

   • Weet wat goed voor je werkt

    ken je klassiekers

    Het restaurant is niet het allerbeste moment om extravagant te doen. Blijf trouw aan de basis. En combineer de usual suspects: vlees/zeevruchten/eieren/kaas en groenten/fruit (avocado).

Zorg ervoor dat je je goed informeert over sauzen of klassieke gerechten vraagt die je kent en vertrouwt. Alles uiteraard in functie van je koolhydraat-tolerantie.

Een aantal voorbeelden zijn:

   • Gepocheerd ei met spek en avocado
   • Caesar salade
   • Couscous van bloemkool met pistachenoten (ok, we geven toe, dit gerecht tref je maar zelden aan op restaurant)
   • Steak met broccoli en kruidenboter
   • Gegrilde kippenborst met sla van parmezaanse kaas, olijven en limoen
   • Cheeseburgers gewikkeld in sla met mosterd en verse mayonnaise
   • Gegrilde zalm met asperges
   • Kaas- en vleesschotel
   • Zalm en tonijn sashimi met een slaatje erbij
  • Wees goed voorbereid

   Top dat je elke vrijdag na een drukke werkdag nog iets gaat eten met je collega’s. Wees proactief en scan al op voorhand restaurants af uit jouw buurt die ideaal zijn. Bekijk online hun menu’s.

   menu checken

   Vind je een slaatje waar je kippenborst kan toevoegen of quinoa kan weghalen? Zie je een steak op het menu? Voeg het restaurant en die maaltijd toe aan je lijstje van toppers.

   Je moeder voor haar 70ste verjaardag in een leuk ontbijt-plekje uitgenodigd? Alle ontbijt-menu-opties hebben uiteraard standaard een broodmandje in het assortiment. Dat laat je gewoon mooi links liggen. En wie weet brengen ze op jouw vraag bij je spek met eieren en champignons gerecht ter compensatie nog wat éxtra spek.

   Vragen over de gerechten in het restaurant? Contacteer de eigenaar of het personeel van dat restaurant. De meeste mensen zijn gewoon super blij te kunnen helpen.

  • Plan vooruit wanneer mogelijk

   Wacht niet tot je vrienden iets organiseren en je ergens uitnodigen. Neem zelf initiatief. De Doodle werkt prima. Plan zelf waar en wanneer je gaat eten! Jij neemt hen de last uit handen met je suggesties, en je hebt een plek die voor jou een goede keto-keuze is. Win, win!

  • Wees flexibel

   Jij bent misschien wel tevreden dat je naar een levendig Grieks restaurant gaat voor het avondeten, maar je vrienden vinden het iets te veel tzatziki op korte tijd. Niet erg, want je hebt je lijstje alternatieven, niet? Suggereer gewoon een andere plek, en bekijk hoe anderen reageren.
   Ze willen misschien geen Mediterrane gastvrijheid, maar zijn wel open voor sushi, zodat jij heerlijke sashimi kan eten.

Succes ermee!
Volg deze tips en je zal een top ervaring hebben bij het uit eten, terwijl je persoonlijke doelstellingen niet in het gedrang komen. Laat maar weten of je andere suggesties hebt.


Op zoek naar een leidraad of plan van aanpak om een gezonde keto levensstijl goed te begrijpen?

Ga dan van start met ons 21-dagen Start To Keto programma of lees het boek Ketoman: Bevrijd van alle onzin: eetstrategieën voor sceptici.

Of bezoek ons KetoHuis Restaurant!


 

oktober 22, 2017  geschreven

Christophe Bouten (KetoHuis)

Over de auteur

Christophe (1977) is een eeuwige student, keto coach, held in zijn eigen gezondheidsavontuur en een pro in een leven opbouwen met maximale vrijheid. Hij is verslaafd aan zijn verfrissende duik in de zee in de ochtend, koffie en koude douches. Wil je je eigen keto-avontuur starten of optimaliseren? Hij kan je coachen.
Het boek "Ketoman - Bevrijd van alle onzin: eetstrategieën voor sceptici" schrijven was zijn eerste stap als auteur.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Ontdek ons volledig keto starterspakket

Pak die gezonde keto-levensstijl meteen goed aan!

Met het advies uit onze 2 boeken, tientallen recepten, inspirerende eetweken en een motiverend 21-dagen programma bieden we je alle ingrediënten om keto meteen zelf goed te starten.

Abonneer je op onze ketohuis nieuwsbrief

>