Keto Huis

Geen tijd voor negativiteit

negativiteit

Keto leven staat voor verandering. En negativiteit houdt niet van verandering. Negatieve gevoelens worden heel vaak gevoed in kleine mini-shotjes. Zo groeien ze en kunnen ze zich verspreiden. Als een virus. Nultolerantie voor negativiteit is daarom de enige oplossing als je echt serieus je eigen keto-avontuur wil doen slagen.

Je leest vaak dat we het gemiddelde zijn van onze vijf beste vrienden. Trek je die gedachte door, besef je dat als je negatieve mensen rondom jou accepteert, je wordt zoals zij. Dat wil je niet.

Negativiteit vermijden

Wat kan je doen om negativiteit rondom jou te vermijden?

1/ Simpel. Wees niet bevriend met negatieve mensen! Ze zeuren over je keto keuzes? Je kan een poging doen om hen uit te leggen wat je wil bereiken en horen of ze openstaan ​​voor verandering. Heel waarschijnlijk zal dit niet het geval zijn. Het is jouw leven. Die negativiteit vreet aan jou. Je vindt heus wel nieuwe vrienden.

2/ Verlaat online groepen die worden gedomineerd door negativo’s. Vaak heb je slechts een of twee mensen nodig om het algehele gevoel van de groep te verpesten. Dat is zo in voetbalploegen. Dat is zo in bedrijven. De meeste mensen zijn niet goed in het spotten van negativiteit, dus ze zien het niet eens gebeuren. Dat was mijn allergrootste bekommernis toen we met Keto Huis besloten om te focussen op een facebook groep, en geen pagina. Gelukkig is de vibe in de groep super.

3/ Vermijd negatieve vrienden op sociale media. We accepteren iedereen in de Facebook Groep, maar als we zouden vaststellen dat iemand constant jankt en negatief is, mag die snel terug vertrekken. Kritiek is altijd toegestaan. En belangrijk. Het doet nadenken en groeien. Haat is iets anders. Haat mag elk persoon op zijn eigen pagina uiten. Je hoeft niemand gelegenheid te geven om een ​​negatief oordeel te vellen.

Na verloop van tijd zullen anderen beseffen dat je geen negativiteit tolereert. En ze zullen je helpen wanneer het opsteekt. Zodra iemand zich realiseert dat je een sterke sensor hebt die negativiteit spot, zul je ook de sensoren van anderen verbeteren.

4/ Voel je dat je anderen of andere groepen kan beïnvloeden om te veranderen, probeer het gerust. Maar wees niet ontmoedigd als het niet werkt. Iemand anders veranderen is o zo moeilijk.

Op dat vlak is het zoals een voetbalwedstrijd waarbij de tegenstander te sterk was. Aanvaard je verlies. Er is altijd een volgende match.

Jouw persoonlijke praktische aanpak

Hieronder zijn enkele zaken die je kan doen om zélf minder negatief te zijn:

1/ Negeer volledig het negatieve gebrabbel in je hoofd. Dat gebrabbel ligt aan de basis van alle interne negativiteit en is een soort van self-fulfilling prophecy. Als je tegen jezelf zegt dat je kak bent, zul je wel kak zijn. Mijn zoon van bijna acht bevindt zich in die ‘moeilijkere ik-ben-niet-goed-genoeg-fase’. Ik moet hem hier af en toe op wijzen. Heel wat volwassenen zijn die fase niet ontgroeid. Dat kan je keto-avontuur bemoeilijken. Zeker bij twijfel.

2/ Besef dat ‘negatief zijn’ saai is en iemand anders er niet echt om geeft. Als jij diegene bent die altijd snauwt over hoe moeilijk dingen zijn en hoeveel je worstelt, zal die andere je waarschijnlijk niet leuk vinden. Probeer het eens uit. Ga met een vriend op café en praat de hele avond over hem. Hij zal uren luisteren. Praat je uren over jezelf, dan zal ie je vermijden. Uitschakelen. De “mute” knop is handig. Keto staat voor positiviteit.

3/ Luister naar jezelf de volgende keer dat je online of persoonlijk communiceert. Te negatief wereldbeeld? Luister je naar wat de ander te zeggen heeft? Of praat je alleen over jezelf en je ‘problemen’?

4/ Ben je openlijk negatief over anderen? Dat vindt niemand leuk. Ze zullen het je niet vertellen, en zullen het waarschijnlijk niet duidelijk maken. Mensen willen geliefd en gewaardeerd worden, en ze willen het gevoel hebben dat ze waardevol zijn. Negativiteit zal het tegenovergestelde doen. Zonder te weten waarom, zullen anderen het je kwalijk nemen.

5/ Oefen zelfbewustzijn. Zeg af en toe ‘merci’ tegen jezelf en je partner. Probeer empathisch te zijn. Super moeilijk allemaal!tatoeage

Positief blijven is allesbehalve gemakkelijk. Het is iets waar ik constant aan heb moeten werken. Om me in het proces te helpen, heb ik tien jaar geleden een tatoeage op mijn arm hiervoor aangebracht. De betekenis van de tekens: optimistische kijk; positisme. Een herinnering aan een werkervaring van acht maanden Japan.

Maar ook een permanente stimulans om altijd vooruit en positief te denken. Zeker nu ik in het proces ben om een boek over keto te publiceren. Regelmatig stel ik me de vraag waarom ik er aan ben begonnen. Wat geeft mij de credibiliteit om hierover te schrijven. Gewoon blijven doen en zen zijn is vaak het antwoord.

Daardoor gaat het steeds beter. Voor anderen komt het van nature, maar het helpt om voelsprieten te hebben voor ‘negatieve gevoelens’.

Zo zie je het bij anderen en bij jezelf van mijlenver, en kan je het onder controle houden.

Keto Huis (Christophe)

Christophe Bouten (1977) loopt traag en verdiept zich graag.

Als vader van twee jonge kereltjes probeert hij open van geest door het leven te stappen. Op zijn dertigste nam hij zijn gezondheid weer in eigen handen.

Samen met zijn partner Sofie Desmedt is hij op zijn veertigste het Keto Huis gestart. De keto levensstijl is voor hem een boeiend leerproces, waarover hij met plezier zijn eigen bevindingen deelt.

Hij schreef onlangs het boek "Ketoman - Bevrijd van alle onzin: eetstrategieën voor sceptici". Verder bezit hij twee coaching diploma's (voetbal & gezondheid) waarmee hij nog veel te weinig doet.

Bestel ons nieuwe boek ‘Ketoman’

Ketoman heeft een geheim dat de traditionele kijk op voeding op zijn kop zet!

Bestel het boek
(+gratis startersgids)

Over ons


We willen van het Keto Huis een inspirerende en informerende plek maken voor iedereen die een keto levensstijl beter wil begrijpen maar niet de moed, zin of tijd heeft om alles alleen uit te dokteren.
>
ketoman boek en startersgids

Spring mee op de keto-trein.

Lees alvast gratis het eerste hoofdstuk.

%d bloggers liken dit: