.st0{fill:#FFFFFF;}

Persoonlijke argumenten voor cyclische ketose 

december 1, 2017

Door Christophe Bouten (KetoHuis)

Mijn uitgangspunt is altijd: “Afblijven als het niet stuk is”.

Je moét dus helemaal niet de switch maken. Ben je volledig tevreden met je lichaam, gezondheid, energiepeil en sportprestaties op een “dieet” van veel pasta, brood en ontbijtgranen, dan is er wellicht geen reden om een eetwijze van lage koolhydraten te overwegen.

Elk lichaam is anders, en vereist een persoonlijke aanpak.

Elke persoon heeft andere argumenten en doelstellingen.

Dit zijn als voorbeeld mijn huidige persoonlijke argumenten om de rest van mijn leven een ‘cyclische*’ keto-levensstijl te volgen:

*Cyclisch betekent voor mij periodes van maanden of weken aan een stuk keto, en dan weer weken of maanden minder strikt keto toepassen (dus méér gezonde koolhydraten uit voornamelijk fruit of zetmeel-groenten bijvoorbeeld, afhankelijk van zin, gevoel en doelstellingen)

1/ Véél meer constante energie

Gezondheid is soms een vicieuze cirkel. In positieve of negatieve zin. Eenmaal keto-aangepast heb ik gemerkt dat ik meer energie heb, beter slaap (en minder nachtrust nodig heb) en veel meer aankan. Dit alleen al kan moed geven door te zetten op de momenten dat twijfel heerst.

2/ Vrij makkelijk op stabiel gewicht blijven

Nu en bij het ouder worden niet denken aan ‘diëten’. Een betere controle behouden op lichaamscompositie: makkelijk vet verliezen door wat toegenomen sportinspanning waarbij vetten worden verbrand; hierbij is het belangrijk dat je geen kracht verliest terwijl je dus wel vet verliest.

3/ Algemeen betere gezondheidstoestand

Ook voor de lange termijn; er zijn heel wat suggesties van ziektes gekoppeld aan ‘koolhydraatrijk’ eten. Het besef dat door regelmatige keto-fases op een eenvoudige manier preventief aan kankerbestrijding wordt gedaan.

4/ Sportieve prestaties evolueren op termijn in positieve zin

  • Het bereiken van een betere uithouding
  • Rustigere ademhaling bij het sporten
  • Minder water nodig bij langere inspanningen
  • Sneller herstel en minder pijn na stevige inspanningen
  • Geen nood om te eten, ook niet tijdens langere sportinspanningen. Elke praktische winst in efficiëntie is meegenomen.
  • Uren aan een stuk sporten aan een hoog tempo. Zonder een slag van de molen te krijgen!

5/ Groter gevoel van voldaanheid na maaltijden.

Niet meer constant op zoek naar eten. Een ander exponent hiervan: Intermittent Fasting op de momenten dat het goed uitkomt (onderweg, niets in huis, geen tijd etc) is makkelijker. Gaan lopen zonder eten ook. Mijn lichaam lijkt meer gerust en gezond.

december 1, 2017  geschreven

Christophe Bouten (KetoHuis)

Over de auteur

Christophe Bouten (1977) is eeuwig ondernemende student, keto coach, held in zijn eigen gezondheidsavontuur en steeds op zoek naar meer vrijheid. Het boek "Ketoman - Bevrijd van alle onzin: eetstrategieën voor sceptici" schrijven was zijn eerste stap als auteur. Je kan hem inhuren als je persoonlijke coach, maar besef dat hij serieus verslaafd is aan koffie en koude douches. Met steak & eieren doe je hem altijd plezier!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
__CONFIG_group_edit__{}__CONFIG_group_edit__
__CONFIG_local_colors__{"colors":{"fe4c8":"Royal Blue"},"gradients":{}}__CONFIG_local_colors__

Ontdek ons volledig keto starterspakket

Pak die gezonde keto-levensstijl meteen goed aan!

__CONFIG_colors_palette__{"active_palette":0,"config":{"colors":{"55c7c":{"name":"Main Accent","parent":-1}},"gradients":[]},"palettes":[{"name":"Default Palette","value":{"colors":{"55c7c":{"val":"var(fe4c8)"}},"gradients":[]},"original":{"colors":{"55c7c":{"val":"rgb(19, 114, 211)","hsl":{"h":210,"s":0.83,"l":0.45}}},"gradients":[]}}]}__CONFIG_colors_palette__
Meer info >

Met het advies uit onze 2 boeken, tientallen recepten, inspirerende eetweken en een motiverend 21-dagen programma bieden we je alle ingrediënten om keto meteen zelf goed te starten.

Abonneer je op onze ketohuis nieuwsbrief

>

(Nieuw!) Keto Optimalisatie Programma

Start to Keto was het startschot. Met ons Keto Optimalisatie Programma trekken we je over de finishlijn