Keto Huis

Persoonlijke argumenten voor cyclische ketose

Mijn uitgangspunt is altijd: “Afblijven als het niet stuk is”.

Je moét dus helemaal niet de switch maken. Ben je volledig tevreden met je lichaam, gezondheid, energiepeil en sportprestaties op een “dieet” van veel pasta, brood en ontbijtgranen, dan is er wellicht geen reden om een eetwijze van lage koolhydraten te overwegen.

Elk lichaam is anders, en vereist een persoonlijke aanpak.

Elke persoon heeft andere argumenten en doelstellingen.

Dit zijn als voorbeeld mijn huidige persoonlijke argumenten om de rest van mijn leven een ‘cyclische*’ keto-levensstijl te volgen:

*Cyclisch betekent voor mij periodes van maanden of weken aan een stuk keto, en dan weer weken of maanden minder strikt keto toepassen (dus méér gezonde koolhydraten uit voornamelijk fruit of zetmeel-groenten bijvoorbeeld, afhankelijk van zin, gevoel en doelstellingen)

1/ Véél meer constante energie

Gezondheid is soms een vicieuze cirkel. In positieve of negatieve zin. Eenmaal keto-aangepast heb ik gemerkt dat ik meer energie heb, beter slaap (en minder nachtrust nodig heb) en veel meer aankan. Dit alleen al kan moed geven door te zetten op de momenten dat twijfel heerst.

2/ Vrij makkelijk op stabiel gewicht blijven

Nu en bij het ouder worden niet denken aan ‘diëten’. Een betere controle behouden op lichaamscompositie: makkelijk vet verliezen door wat toegenomen sportinspanning waarbij vetten worden verbrand; hierbij is het belangrijk dat je geen kracht verliest terwijl je dus wel vet verliest.

3/ Algemeen betere gezondheidstoestand

Ook voor de lange termijn; er zijn heel wat suggesties van ziektes gekoppeld aan ‘koolhydraatrijk’ eten. Het besef dat door regelmatige keto-fases op een eenvoudige manier preventief aan kankerbestrijding wordt gedaan.

4/ Sportieve prestaties evolueren op termijn in positieve zin

  • Het bereiken van een betere uithouding
  • Rustigere ademhaling bij het sporten
  • Minder water nodig bij langere inspanningen
  • Sneller herstel en minder pijn na stevige inspanningen
  • Geen nood om te eten, ook niet tijdens langere sportinspanningen. Elke praktische winst in efficiëntie is meegenomen.
  • Uren aan een stuk sporten aan een hoog tempo. Zonder een slag van de molen te krijgen!

5/ Groter gevoel van voldaanheid na maaltijden.

Niet meer constant op zoek naar eten. Een ander exponent hiervan: Intermittent Fasting op de momenten dat het goed uitkomt (onderweg, niets in huis, geen tijd etc) is makkelijker. Gaan lopen zonder eten ook. Mijn lichaam lijkt meer gerust en gezond.

Keto Huis (Christophe)

Christophe Bouten (1977) loopt traag en verdiept zich graag.

Als vader van twee jonge kereltjes probeert hij open van geest door het leven te stappen. Op zijn dertigste nam hij zijn gezondheid weer in eigen handen.

Samen met zijn partner Sofie Desmedt is hij op zijn veertigste het Keto Huis gestart. De keto levensstijl is voor hem een boeiend leerproces, waarover hij met plezier zijn eigen bevindingen deelt.

Hij schreef onlangs het boek "Ketoman - Bevrijd van alle onzin: eetstrategieën voor sceptici". Verder bezit hij twee coaching diploma's (voetbal & gezondheid) waarmee hij nog veel te weinig doet.

Bestel ons boek ‘Ketoman’

Ketoman heeft een geheim dat de traditionele kijk op voeding op zijn kop zet!

Bestel het boek
(+gratis startersgids)

Over ons


We willen van het Keto Huis een inspirerende en informerende plek maken voor iedereen die een keto levensstijl beter wil begrijpen maar niet de moed, zin of tijd heeft om alles alleen uit te dokteren.
>

'START TO KETO' (start elke zaterdag)
21 DAGEN
21 MOTIVATIE- MOMENTEN

%d bloggers liken dit: