.st0{fill:#FFFFFF;}

Heb je al nieuwe doelen voor dit nieuwe jaar? 

Door Christophe Bouten (KetoHuis)

Begin januari is wellicht één vraag gepast: ‘Heb je al je doelen bepaald die je dit jaar wil bereiken?’

Zo niet, dan is vandaag het juiste moment.

Op het einde van elk oude jaar nemen ketoman en ketovrouw rustig de tijd om drie dingen te bespreken:

1. Onze succesjes van het voorbije jaar.

Voor ons was dit vooral de realisatie van ons nieuwe plan (wat een hordenloop dit jaar!) en de jongens maximaal helpen in hun integratie. Als je dit proces regelmatig doet, wordt het gemakkelijker en gemakkelijker om te herkennen wat die succesjes zijn.

2. Waarvoor we dankbaar zijn.

Die vraag beantwoorden is iets dat je op elk moment kan doen. Te vaak rennen we zo snel dat we vergeten stil te staan. Ruik je de geur van de bloemen? Proef je de smaak van je favoriete keto-gerechtjes? Er zijn zoveel dingen die we vaak als vanzelfsprekend beschouwen. Daarom het kan erg opbeurend zijn om even stil te staan ​​bij die dingen in het leven waar we echt dankbaar voor zijn.

3. Onze doelen voor het nieuwe jaar.

Persoonlijk hebben we vier essentiële categorieën waarin we onze doelen bepalen.
Zo hebben we onze sport- en gezondheidsdoelen, onze professionele doelen, onze ‘wat gaan we voor de lol doen’-doelen en natuurlijk onze familiale doelen. In dat laatste domein bekijken we wat we zeker willen dat we samen met de jongens doen (wekelijks een lange wandeling in de natuur bijvoorbeeld) tijdens het jaar en wat ze moeten bijleren.

Daag jezelf uit

Om ervoor te zorgen dat een doel echt een doel is en geen droom, moet het je wat uitdagen.
Als je niet een beetje (of erg) nerveus bent wanneer je je doel mondeling formuleert, dan is het misschien geen doel dat groei of echte verandering in je leven teweegbrengt.

Doel of systeem? Wilskracht of kennis?

Ik aarzel eigenlijk om het woord “doel” te gebruiken. Dat woord heeft namelijk de neiging om aan te geven dat er een einde is. Dat als we eenmaal ons doel hebben bereikt, we klaar zijn. En er is geen einde. Je bent nooit klaar. Scott Adams spreekt in die context eerder over een systeem dan over doelen. Tien kilo afvallen is bijvoorbeeld een doel (dat de meeste mensen niet kunnen volhouden), terwijl goed leren eten een systeem is dat wilskracht vervangt door kennis. Dat laatste is ook 100% waar wij voor willen staan.

Stel je mijlpalen voor 2021 net iets buiten je bereik. Zo moet je je echt inspannen om het te bereiken. Zet ze echter niet zo hoog dat ze onrealistisch en onbereikbaar worden.

Succes ermee en aarzel niet ons te contacteren hoe het bij jou gaat!

—-

Hoe kunnen we je helpen je doelen te bereiken?

Met Ketohuis willen we je de juiste kennis en praktische informatie bieden om aan de slag te gaan met een gezonde keto-levensstijl.

Onze missie met Ketohuis? Mensen helpen hun gezondheid terug in eigen handen te nemen. We staan je bij om gezonde gewoontes te creëren en zo het leven te leiden dat je zelf ambieert. 

Onze boeken: Ketoman – Ketohuis Kookt
Onze programma’s: Start to Keto – Keto Optimalisatie – Kinder Keto
Onze individuele coaching: bekijk onze opties

januari 2, 2021  geschreven

Christophe Bouten (KetoHuis)

Over de auteur

Christophe (1977) is een eeuwige student, keto coach, held in zijn eigen gezondheidsavontuur en een pro in een leven opbouwen met maximale vrijheid. Hij is verslaafd aan zijn verfrissende duik in de zee in de ochtend, koffie en koude douches. Wil je je eigen keto-avontuur starten of optimaliseren? Hij kan je coachen.
Het boek "Ketoman - Bevrijd van alle onzin: eetstrategieën voor sceptici" schrijven was zijn eerste stap als auteur.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Ontdek ons volledig keto starterspakket

Pak die gezonde keto-levensstijl meteen goed aan!

Met het advies uit onze 2 boeken, tientallen recepten, inspirerende eetweken en een motiverend 21-dagen programma bieden we je alle ingrediënten om keto meteen zelf goed te starten.

Abonneer je op onze ketohuis nieuwsbrief

>