.st0{fill:#FFFFFF;}

Steak met broccoli en champignons 

4 weken geleden

Door Sofie Desmedt (KetoHuis)

Zoals we op onze website vermelden, is keto voor ons als gezin een levensstijl. En een levensstijl kan je moeilijker volhouden als je dagelijks macro’s berekent of uitermate ingewikkelde recepten moet klaarmaken. Uiteraard is een broodvervanger af en toe heel lekker, maar zeker niet noodzakelijk.

In een drukke werkweek is het altijd wat zoeken naar eenvoudige en smaakvolle recepten die iedereen lust.

Dit soort receptjes maken we thuis heel vaak klaar. Kies lekkere steak (kwalitatief, lokaal, zonder antibiotica) en vul het aan met jouw favoriete groentjes. Voor dit recept hebben we gekozen voor champignons en broccoli. Meer moet dat soms niet zijn, toch?

Steak met broccoli en champignons

Steak met broccoli en champignons

Sofie Desmedt (KetoHuis)
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 10 min
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

 • 250 gr steak naar keuze. Zo kwalitatief mogelijk.
 • 250 gr broccoli
 • 250 - 300 gr kastanjechampignons
 • 2 el boter
 • 2 teentjes look optioneel
 • 1/2 ajuin
 • Kruiden: cayennepeper, zout, tijm (optioneel), rozemarijn (optioneel)

Instructies
 

 • Start met de voorbereiding van de groentjes. Maak de champignons proper met een borsteltje en snij ze in schijfjes. Plet de teentjes look. Versnipper de ajuin en snij de broccoli in roosjes.
 • Laat de boter smelten op een rustig vuurtje en roerbak de ajuin kort. Voeg als eerste de broccoli toe en laat even meebakken. Voeg nu de champignons toe aan de pan en laat rustig meebakken. Voeg 2 minuten voordat de groenten klaar zijn nu ook het teentje look toe alsook alle kruiden.
 • In een andere pan kan je ondertussen jouw favoriete steak klaarmaken. Kruid de steak met jouw favoriete kruiden. Laat de boter smelten en bak de steak naar jouw smaak. Probeer het vlees niet te lang in de pan te laten, want dan verliest het al zijn smaak en sap.
 • Laat eventueel 5 minuten rusten in wat aluminiumfolie. Snij vervolgens in stukjes en serveer in kleine kommetjes samen met het vocht van de groenten.
 • Smakelijk !
  Steak met broccoli en champignons

Voedingswaardes per portie

Calorieën: 469kcalKoolhydraten: 5.9gEiwitten: 38.4gVetten: 31.1g
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten wat je ervan vindt!
4 weken geleden geschreven

Sofie Desmedt (KetoHuis)

Over de auteur

Sofie Desmedt (1984) reist graag de wereld af. Haar creativiteit kan ze kwijt door dingen te maken: lekkere gerechtjes, nieuwe juwelen, doe-opdrachten voor haar jongens. Haar doel met ketohuis is om andere mensen met heerlijke snel te bereiden recepten & praktische ondersteuning te helpen keto te integreren in hun leven. Met 'Ketohuis Kookt' realiseerde ze haar eerste boek.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
__CONFIG_group_edit__{}__CONFIG_group_edit__
__CONFIG_local_colors__{"colors":{"fe4c8":"Royal Blue"},"gradients":{}}__CONFIG_local_colors__

Ontdek ons volledig keto starterspakket

Pak die gezonde keto-levensstijl meteen goed aan!

__CONFIG_colors_palette__{"active_palette":0,"config":{"colors":{"55c7c":{"name":"Main Accent","parent":-1}},"gradients":[]},"palettes":[{"name":"Default Palette","value":{"colors":{"55c7c":{"val":"var(fe4c8)"}},"gradients":[]},"original":{"colors":{"55c7c":{"val":"rgb(19, 114, 211)","hsl":{"h":210,"s":0.83,"l":0.45}}},"gradients":[]}}]}__CONFIG_colors_palette__
Meer info >

Met het advies uit onze 2 boeken, tientallen recepten, inspirerende eetweken en een motiverend 21-dagen programma bieden we je alle ingrediënten om keto meteen zelf goed te starten.

Abonneer je op onze ketohuis nieuwsbrief

>