.st0{fill:#FFFFFF;}

Yin & Yang in je eigen keto-avontuur gewenst 

Door Christophe Bouten (KetoHuis)

Ons KetoHuis initiatief bestaat dit jaar vier jaar. Een idee met een sterke WHY, uitgevoerd naast onze andere taken van ouder, partner en (keto-)broodwinner. We zijn best wel trots op het parcours dat we tot nu toe hebben afgelegd, en alle kennismakingen die dit met zich mee heeft gebracht.

Ik schrijf dit naar aanleiding van onderstaande recensie die we ontvingen voor ons Start To Keto programma.

Beste Sofie, Christophe Inderdaad mijn 21 dagen zijn achter de rug. Jullie ondersteuning en motivatie was schitterend. Ook mijn overtuiging dat in deze keto levensstijl een deel van mijn welzijn te vinden zal zijn. Op dit ogenblik probeer ik verder uit te zoeken wat ik beter moet doen. Met nauwelijks 1.5kg gewichtsverlies en nog steeds een loom gevoel zullen er zeker aandachtspunten te vinden zijn waar ik beter op moet letten. Voor de zekerheid start ik volgende week met een bloedanalyse. Dat helpt me misschien iets meer op weg. Voor de rest niets dan lof voor jullie beide. Jullie zijn twee fijne mensen, dat hebben we ook enkele zondagen geleden ook mogen vaststellen. Indien ik nog specifieke vragen voor jullie heb, weet ik jullie via mail of via FB te vinden. (Erik Hoogmartens)

Top. Het deed me ook even stilstaan bij de keuze voor ons KetoHuis logo. Op een uur waren we er samen uit. Sommige beslissingen neem je snel.

Keto Huis Logo

Yin ontmoet Yang

Het oude Chinese concept van Yin en Yang beschrijft hoe twee krachten die schijnbaar in tegenspraak zijn met elkaar – polaire tegenstellingen – eigenlijk onderling verbonden en van elkaar afhankelijk zijn. Ze doen elkaar groeien terwijl ze op elkaar inwerken.

Dat is belangrijk bij de keuze van een levensstijl.

Dat is belangrijk als jij je eigen partner meetrekt in dit keto-avontuur.

Dat is belangrijk voor ons om dit KetoHuis verder te doen groeien.

Yin en Yang dus, complementaire krachten die samenkomen om een dynamisch systeem te vormen waarin het geheel groter is dan de afzonderlijke delen. Beide zijn altijd aanwezig, hoewel de ene sterker of krachtiger kan overkomen. Op eender welk moment van de dag.

Yin en Yang zijn altijd tegenovergesteld en gelijk. De een zonder de ander is gedoemd, omdat de mensheid met alleen mannen of alleen vrouwen niet kan overleven.

Samen creëren ze; de interactie zorgt voor nieuw leven.

Ze transformeren elkaar via complementariteit. Een touw met twee gedraaide strengen is veel sterker dan gewoon tweemaal de sterkte van een enkele streng.

Zelf staan we nog steeds regelmatig te kijken van onze capaciteit om in dit project samen te werken. Optimisme versus realisme. Visie versus praktische uitvoering. Elkaars ideeën helpen uitvoeren.  Af en toe een beetje zot worden van elkaar.

Het is die Yin-Yang symbiose die we iedereen in zijn eigen keto-avontuur toewensen. Ook al lijkt het nu nog alsof je eigen partner mijlenver staat. Niet wanhopen. Die constante spanning is normaal. Polariteit creëert een elektrische lading. En die lading maakt je allebei sterker!

maart 12, 2019  geschreven

Christophe Bouten (KetoHuis)

Over de auteur

Christophe (1977) is een eeuwige student, keto coach, held in zijn eigen gezondheidsavontuur en een pro in een leven opbouwen met maximale vrijheid. Hij is verslaafd aan zijn verfrissende duik in de zee in de ochtend, koffie en koude douches. Wil je je eigen keto-avontuur starten of optimaliseren? Hij kan je coachen.
Het boek "Ketoman - Bevrijd van alle onzin: eetstrategieën voor sceptici" schrijven was zijn eerste stap als auteur.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Ontdek ons volledig keto starterspakket

Pak die gezonde keto-levensstijl meteen goed aan!

Met het advies uit onze 2 boeken, tientallen recepten, inspirerende eetweken en een motiverend 21-dagen programma bieden we je alle ingrediënten om keto meteen zelf goed te starten.

Abonneer je op onze ketohuis nieuwsbrief

>