Keto Huis

Yin & Yang in dit keto-avontuur

Ons KetoHuis initiatief bestaat bijna anderhalf jaar. Een idee met een sterke WHY, uitgevoerd naast onze andere taken van ouder, partner en (keto-)broodwinner. We zijn best wel trots op het parcours dat we tot nu toe hebben afgelegd, en alle kennismakingen die dit met zich mee heeft gebracht.

Ik schrijf dit naar aanleiding van onderstaande recensie die we ontvingen voor ons Start To Keto programma.

Beste Sofie, Christophe Inderdaad mijn 21 dagen zijn achter de rug. Jullie ondersteuning en motivatie was schitterend. Ook mijn overtuiging dat in deze keto levensstijl een deel van mijn welzijn te vinden zal zijn. Op dit ogenblik probeer ik verder uit te zoeken wat ik beter moet doen. Met nauwelijks 1.5kg gewichtsverlies en nog steeds een loom gevoel zullen er zeker aandachtspunten te vinden zijn waar ik beter op moet letten. Voor de zekerheid start ik volgende week met een bloedanalyse. Dat helpt me misschien iets meer op weg. Voor de rest niets dan lof voor jullie beide. Jullie zijn twee fijne mensen, dat hebben we ook enkele zondagen geleden ook mogen vaststellen. Indien ik nog specifieke vragen voor jullie heb, weet ik jullie via mail of via FB te vinden. (Erik Hoogmartens)

Top. Het deed me ook even stilstaan bij de keuze voor ons KetoHuis logo. Op een uur waren we er samen uit. Sommige beslissingen neem je snel.

Keto Huis Logo

Yin ontmoet Yang

Het oude Chinese concept van Yin en Yang beschrijft hoe twee krachten die schijnbaar in tegenspraak zijn met elkaar – polaire tegenstellingen – eigenlijk onderling verbonden en van elkaar afhankelijk zijn. Ze doen elkaar groeien terwijl ze op elkaar inwerken.

Dat is belangrijk bij de keuze van een levensstijl.

Dat is belangrijk als jij je eigen partner meetrekt in dit keto-avontuur. 

Dat is belangrijk voor ons om dit KetoHuis verder te doen groeien.

Yin en Yang dus, complementaire krachten die samenkomen om een dynamisch systeem te vormen waarin het geheel groter is dan de afzonderlijke delen. Beide zijn altijd aanwezig, hoewel de ene sterker of krachtiger kan overkomen. Op eender welk moment van de dag.

Yin en Yang zijn altijd tegenovergesteld en gelijk. De een zonder de ander is gedoemd, omdat de mensheid met alleen mannen of alleen vrouwen niet kan overleven.

Samen creëren ze; de interactie zorgt voor nieuw leven.

Ze transformeren elkaar via complementariteit. Een touw met twee gedraaide strengen is veel sterker dan gewoon tweemaal de sterkte van een enkele streng.

Zelf staan we nog steeds regelmatig te kijken van onze capaciteit om in dit project samen te werken. Optimisme versus realisme. Visie versus praktische uitvoering. Elkaars ideeën helpen uitvoeren.  Af en toe een beetje zot worden van elkaar.

Het is die Yin-Yang symbiose die we iedereen in zijn eigen keto-avontuur toewensen. Ook al lijkt het nu nog alsof je eigen partner mijlenver staat. Niet wanhopen. Die constante spanning is normaal. Polariteit creëert een elektrische lading. En die lading maakt je allebei sterker!

Keto Huis (Christophe)

Christophe Bouten (1977) loopt traag en verdiept zich graag.

Als vader van twee jonge kereltjes probeert hij open van geest door het leven te stappen. Op zijn dertigste nam hij zijn gezondheid weer in eigen handen.

Samen met zijn partner Sofie Desmedt is hij op zijn veertigste het Keto Huis gestart. De keto levensstijl is voor hem een boeiend leerproces, waarover hij met plezier zijn eigen bevindingen deelt.

Hij schreef onlangs het boek "Ketoman - Bevrijd van alle onzin: eetstrategieën voor sceptici". Verder bezit hij twee coaching diploma's (voetbal & gezondheid) waarmee hij nog veel te weinig doet.

Bestel ons boek ‘Ketoman’

Ketoman heeft een geheim dat de traditionele kijk op voeding op zijn kop zet!

Bestel het boek
(+gratis startersgids)

Over ons


We willen van het Keto Huis een inspirerende en informerende plek maken voor iedereen die een keto levensstijl beter wil begrijpen maar niet de moed, zin of tijd heeft om alles alleen uit te dokteren.
>

'START TO KETO' (start elke zaterdag)
21 DAGEN
21 MOTIVATIE- MOMENTEN

%d bloggers liken dit: