.st0{fill:#FFFFFF;}

“Hoe kan ik mijn huidige succes met keto volhouden?” 

Door Christophe Bouten (KetoHuis)

Keto vragenrondje (6)

De komende weken beantwoorden we 21 vragen die we regelmatig ontvangen tijdens onze individuele coaching. Sommige dagen zullen de antwoorden kort & krachtig zijn maar op andere dagen zijn we uitgebreider & genuanceerder. Kom regelmatig terug op onze blog om alle vragen en antwoorden te lezen.

ik ben zo goed bezig, hoe houd ik het nu vol?

Volhouden is zo individueel

Da’s een vraag die we vaak ontvangen, maar waarop je eigenlijk niet op één twee drie kan antwoorden.

Want wat is succes voor jou? En wat is volhouden?

Definitie van succes bij keto

Om succesvol te zijn, moet je weten wat je doelen zijn. Ieder van ons heeft andere doelen in het leven. Zo wil zij bijvoorbeeld van haar constante hongergevoel af, terwijl hij vooral meer energie (en minder buik) wil. Misschien wil je je cognitieve functies verbeteren, of lijkt het je wel wat om je medische aandoening met een gezonde levensstijl te lijf gaan.

Volhouden door met de juiste lens te kijken

Perceptie is werkelijkheid. En iedereen heeft zo zijn eigen realiteit. Keto juist aanpakken heeft veel te maken met welke lenzen je draagt om naar voeding en kennis errond te kijken. Wat vooral helpt, is keto niet als een dieet maar als een tool (of technologie) te bekijken die je lichaam op het gezonde pad houdt. Zo wordt het op termijn een levensstijl die je kan volhouden. Zeker als je beseft dat het ‘eenvoudig houden’ een superkracht kan zijn. 

Ketoman helpt je vol te houden

“Heel interessant! Heel vlot en duidelijk geschreven. Op 2 dagen uitgelezen. Het heeft me ertoe aangezet om er volledig voor te gaan. Ben nu 2 maanden keto en voel me zoveel beter, fitter, slanker, jonger. Enkel maar voordelen! Iedereen aan te raden om voor een keto levensstijl te gaan!”

Keto in diskrediet gebracht

Consistentie is daarnaast ook een belangrijk begrip. Heel wat mensen stellen bovenstaande vraag omdat ze net wél hun doelen willen behouden (bijvoorbeeld gewichtsverlies) maar zich niét meer de inspanning willen getroosten. 

Daarnaast wordt keto soms in diskrediet gebracht, omdat het niet ongebruikelijk is om meteen wat kilo’s bij te komen wanneer je met keto stopt. Die eerste gewichtstoename is vastgehouden water. 

Ga je opnieuw slechter eten, is er bovendien veel kans natuurlijk dat een deel van dat verloren gewicht terug komt.

Stel even dat je maanden aan een stuk hard traint en zo een hele hoop spieren verwerft. Plotseling besluit je te stoppen met al die training. Zou je dan verbaasd zijn als je een deel van de spiermassa die je hebt opgedaan, zou verliezen? Natuurlijk niet, want oefening baart kunst. En wat je opbouwt, kan je ook snel afbouwen.

Aangetaste gewoontes

Dat is ook bij keto zo. Eigenlijk is dat het geval bij elke gewoonte die je beëindigt. Daarom dat ik ook vaker aangeef dat je een beetje moet durven je identiteit te veranderen.

We zien echter dat het langdurig volgen van keto onze metabolische machinerie beïnvloedt op een manier die voordelen op de lange termijn kan bieden en kan worden gehandhaafd wanneer de juiste aanpak wordt gevolgd.

Studies hebben aangetoond een koolhydraatarme eetstijl volgen NA een keto-aanpak helpt om het gewichtsverlies te behouden en zelfs blijvend gewichtsverlies mogelijk maakt. Wat er ook van zij, bouw SOWIESO in dat geval slechts stelselmatig die koolhydraten terug op. (Bron)

Snel opnieuw al te veel koolhydraten introduceren, vooral nadat je een tijdje keto hebt gevolgd, bereidt je metabolisme voor op gewichtstoename. Op zijn minst koolhydraatarm blijven en er langzaam naar overgaan, is de beste manier om ervoor te zorgen dat je doelen het minst in gevaar komen. Veel succes!

Keto Vragenrondje

De volgende keer beantwoorden we deze vraag: “Zijn koolhydraten niet essentieel bij mijn sportprestaties?”

Optimaliseer je eigen keto leven

Neem deel aan ons nieuwe online programma “Keto Optimalisatie”:  25 dagen verder kennis, eetweken en verdieping voor de ketoman of ketovrouw. 

mei 21, 2021  geschreven

Christophe Bouten (KetoHuis)

Over de auteur

Christophe (1977) is een eeuwige student, keto coach, held in zijn eigen gezondheidsavontuur en een pro in een leven opbouwen met maximale vrijheid. Hij is verslaafd aan zijn verfrissende duik in de zee in de ochtend, koffie en koude douches. Wil je je eigen keto-avontuur starten of optimaliseren? Hij kan je coachen.
Het boek "Ketoman - Bevrijd van alle onzin: eetstrategieën voor sceptici" schrijven was zijn eerste stap als auteur.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Ontdek ons volledig keto starterspakket

Pak die gezonde keto-levensstijl meteen goed aan!

Met het advies uit onze 2 boeken, tientallen recepten, inspirerende eetweken en een motiverend 21-dagen programma bieden we je alle ingrediënten om keto meteen zelf goed te starten.

Abonneer je op onze ketohuis nieuwsbrief

>