Keto Huis

Keto is data-gestuurde strategie om gezondheid te optimaliseren

Uit de mailbox: “Hey keto-man, interessant project, maar keto is toch een dieet onder de talrijke diëten, niet? Dat houd je toch nooit vol?”

Mijn antwoord hieronder:

Nee hoor. Dan kijk je er echt verkeerd naar. Ik beschouw het als een met data-gestuurde, gepersonaliseerde strategie om je gezondheid te optimaliseren. Het doel hierbij: de rest van mijn leven nét niét te moeten diëten. Gezond te blijven; alleszins geen ziekte gelinkt aan insuline-resistentie of overdaad aan koolhydraten op te lopen. Heerlijk alles te mogen eten wat ik wil. En geen dokter die me vanalles op mijn 70ste oplegt. Bovendien is het ook heel interessant om proefondervindelijk te weten te komen wat allemaal aanvaardbaar is voor mijn lichaam. Zo stuur ik bij.

Steeds meer mensen die terug controle willen over hun eigen gezondheid, gaan dit ook doen.

Voorbeeld nodig?

Zaterdag avond. We zijn bij mijn zus uitgenodigd voor het avondeten. Aperitief: gin-tonic. Hapjes: olijfjes, prosciutto en andere vleesjes, tapenade, kaasjes. Hoofdgerecht: fajita van kip met allerlei groenten. Dessert: yoghurt met frambozen en aardbei. Tijdens de avond drink ik naast gin-tonic ook drie glazen rode wijn. Het dessert laat ik liggen. Ondertussen weet ik al hoe in ketose te blijven, als ik dat wil. Ochtend erna ga ik voetballen; serieuze off-day. Wellicht toch te veel alcohol om goed te presteren. Maar de inspanningen zijn sowieso wel stevig door al die spurtjes op die rechterflank.  Ik eet ’s middags tonijnsla. ’s Avonds eet ik ook best weinig rommel.

Ik voel aan alles dat ik nog altijd in ketose ben (fysiek vermoeid maar mentaal heel scherp).

Om 20.00 blaas ik in mijn ‘ketonix toestel’. De aanwezigheid van ketonen (en dus de staat van ketose) kunnen worden gemeten door de adem. Bij ademmeting wordt gezocht naar de aanwezigheid van aceton in de adem. Mijn waardes zijn 64.4. Dat is diep in voedingsketose.

Doe je keto en meet je op termijn zoals ik ook regelmatig je resultaten, ga je voor jezelf een perfecte eet- en levensstrategie kunnen uitdokteren in functie van je doelen. Uitermate handig en bepalend voor de levenskwaliteit van mensen met epilepsie en diabetes, maar ook voor de normale vrij gezonde mens een coole tool. Omdat ik al goed “vet-aangepast” ben, brengen ook intensieve sportinspanningen mij vrij snel ‘terug in ketose’. Vasten kan dit ook doen, vandaar de hele ‘keto levensstijl’. Er zijn naast voeding gewoon andere ‘tools in the box’.

Ook weet ik zelf ondertussen dat een groot stuk taart of zelfs ijs geen goed idee is (blijkbaar té veel koolhydraten) als ik in ketose wil blijven. Maar alcohol tot op een bepaalde hoogte kan dus helemaal geen kwaad. Pas op, ik begrijp dat ik best zo weinig mogelijk alcohol drink en liefst constant verse biologische voedingsmiddelen eet etc.

Maar ik wil uiteraard ook kunnen genieten, sociaal functioneren en kunnen leven, terwijl ik verder mijn gezondheid optimaliseer…

Keto Huis (Christophe)

Christophe Bouten (1977) loopt traag en verdiept zich graag.

Als vader van twee jonge kereltjes probeert hij open van geest door het leven te stappen. Op zijn dertigste nam hij zijn gezondheid weer in eigen handen.

Samen met zijn partner Sofie Desmedt is hij op zijn veertigste het Keto Huis gestart. De keto levensstijl is voor hem een boeiend leerproces, waarover hij met plezier zijn eigen bevindingen deelt.

Hij schreef onlangs het boek "Ketoman - Bevrijd van alle onzin: eetstrategieën voor sceptici". Verder bezit hij twee coaching diploma's (voetbal & gezondheid) waarmee hij nog veel te weinig doet.

Pop-Up Event

Verneem alles over een gezonde keto levensstijl tijdens onze Keto Pop-Up eind november!

Schrijf je in

Over ons


We willen van het Keto Huis een inspirerende en informerende plek maken voor iedereen die een keto levensstijl beter wil begrijpen maar niet de moed, zin of tijd heeft om alles alleen uit te dokteren.
>

Nieuw met keto?  Download onze uitgebreide keto basisgids!

close

Keto starter? Ontvang onze uitgebreide keto basisgids!

keto_basisgids

Abonneer je en ontvang de gids meteen in PDF:

%d bloggers liken dit: