.st0{fill:#FFFFFF;}

Yoghurt met zaden 

Door Sofie Desmedt (KetoHuis)

Je kan gerust zeggen dat we een haat-liefde verhouding hebben met volle Griekse Yoghurt. Hebben we een pot in huis, is die veel te snel op. En te veel en te vaak vinden we niet goed. 😉

Variëren met je ontbijt (of als dessert) en niet telkens moeten teruggrijpen naar volle Griekse Yoghurt is uiteraard beter. Daarnaast bevat Griekse Yoghurt zuivel (waar heel wat mensen niet top op reageren) en zitten er ook heel wat koolhydraten in. Lees vooral eerst de labels, vooraleer je een pot mee naar huis neemt! Daar zit echt wel wat verschil op.

We zijn helemaal fan van onze granola, en maken ongeveer één keer om de 2 maanden een grote batch zodat we wel even verder kunnen.

Is de granola op? Geen zorgen. Een pot yoghurt met een mengeling van zaden smaakt ook heerlijk ! Kies je favoriete mengeling en voeg eventueel wat frambozen of blauwe bessen toe.

Onderstaande combinatie is een suggestie. Voel je vrij om hier nog wat pompoenpitten, macadamianoten aan toe te voegen. Helemaal naar je eigen smaak te personaliseren!

yoghurt met zadenmix

Volle Griekse Yoghurt met zaden

4.50 van 4 stemmen
Voorbereidingstijd 2 minuten
Totale tijd 2 minuten
Gang Dessert, Lunch, Ontbijt, Snack
Porties 1 portie

Ingrediënten
  

 • 3 el volle Griekse Yoghurt
 • 1 tl chiazaad
 • 1 tl gebroken lijnzaad
 • 2 tl zonnebloempitten
 • 1 tl walnoten
 • Frambozen

Instructies
 

 • Voeg de lekkere zaden, pitten of noten toe aan je yoghurt.
  yoghurt met zadenmix
 • Smakelijk !
 • Dit is de favoriete combinatie van Mateo, onze oudste

Notities

Deze voedingswaardetabel is gebaseerd op de bovenstaande lijst. Uiteraard aan te passen naargelang de gekozen ingrediënten.

Voedingswaardes per portie

Calories: 334kcalCarbohydrates: 6.7gProtein: 10.7gFat: 27.3gSaturated Fat: 5.2gPolyunsaturated Fat: 13.2gMonounsaturated Fat: 6.3g
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten wat je ervan vindt!
maart 6, 2019  geschreven

Sofie Desmedt (KetoHuis)

Over de auteur

Sofie Desmedt (1984) reist graag de wereld af. Haar creativiteit kan ze kwijt door dingen te maken: lekkere gerechtjes, nieuwe juwelen, doe-opdrachten voor haar jongens. Haar doel met ketohuis is om andere mensen met heerlijke snel te bereiden recepten & praktische ondersteuning te helpen keto te integreren in hun leven. Met 'Ketohuis Kookt' realiseerde ze haar eerste boek.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Ontdek ons volledig keto starterspakket

Pak die gezonde keto-levensstijl meteen goed aan!

Met het advies uit onze 2 boeken, tientallen recepten, inspirerende eetweken en een motiverend 21-dagen programma bieden we je alle ingrediënten om keto meteen zelf goed te starten.

Abonneer je op onze ketohuis nieuwsbrief

>