.st0{fill:#FFFFFF;}

Tien eenvoudige stappen om je gezondheid te verbeteren en spiderman te worden 

Door Christophe Bouten (KetoHuis)

Keto is voor velen té extreem. Maken ze zich wijs. Gelukkig zijn er babystapjes om er te geraken. Onderstaande lijst bijvoorbeeld, die voor de meeste mensen een oplossing biedt. En als je ze optimaal toepast, kan je spectaculair succes krijgen. Spiderman-allures.

1. Verwijder geraffineerde koolhydraten en suikers uit je voeding.

Een argument nodig? Ze zijn een biochemische stormram. Nog een sterker argument? Ze werken als één van de betere fietssloten. Die geraffineerde koolhydraten en suikers houden je gevangen in een staat van overgewicht. Velen blijven de rest van hun leven gevangen in hun eigen lichaam.

2. Verwijder geraffineerde plantaardige oliën uit je voeding.

Geen mens die geïnteresseerd is in gewichtsverlies of een lang leven, zou deze oliën mogen eten. Ze horen eerder thuis in een grasmachine. Kijk maar. Sowieso zijn ze eenvoudig te vervangen. Olijfolie, kokosolie en andere gezonde oliën zijn direct verkrijgbaar. En lekker.

3. Beperk bewerkte voeding.

Dit zal enorm helpen met #1 en #2. Bewerkte voedingsmiddelen bevatten geraffineerde koolhydraten en walgelijke oliën. Tot een bepaalde hoogte is alle voeding wel in meer of mindere mate bewerkt. Soep dat al klaargemaakt werd, en uit verse groenten bevat, hoef je uiteraard niet te laten.

Wat je wél vermijdt:

  • De meeste broodproducten, die gemaakt worden van granen, plantaardige oliën, toegevoegde suikers en meer rommel.
  • De meeste voeding uit pakjes – muesli-granen, soepjes, die uit granen, plantaardige oliën en suikers bestaan.
  • Bijna alle “gezonde” ‘snack-bars’. Die worden normaal gezien gemaakt van granen, plantaardige oliën, en suikers. Voor de keto liefhebber zijn die sowieso véél te verdacht zoet.

4. Eet alleen voedzame en langzame koolhydraten (zogezegde slowcarbs)

Die zijn vriendelijk voor je darmen en bevorderen je algemene gezondheid. En ze houden de koolhydraatconsumptie laag. Mik op ongeveer 15 tot 20 procent van je totale calorieën. Denk gewoon constant aan de volgende drie voedingsmiddelen: broccoli, bloemkool en spinazie. Simpel!

5. Eet voedingsrijke eiwitten.

Gebruik altijd eiwit van hoge kwaliteit. Bij weinig lichaamsbeweging kan je als richtlijn 0.8 tot 1,5 gram per kg vetvrije massa per dag gebruiken. Ben je hyper actief kan het zelfs 2 tot zelfs 3 gram per kg per dag zijn. Focussen op kwaliteitseiwitten zorgt ook voor veel verzadiging doorheen de dag.

6. Haal de meeste calorieën uit vetten die afkomstig zijn van voeding rijk aan voedingsstoffen.

Deze vetten moeten 60 tot 65 procent van je totale dagelijkse calorieën bevatten. Vervang de koolhydraten die je uit je voeding haalt met gezonde vetten. Overdrijf uiteraard niet. Je gezonde vetinname moet afkomstig zijn van echte voedselbronnen. Eet alleen in lijn met je hongersignalen; vermijd eetbuien!

7. Eet slechts drie hoofdmaaltijden per dag.

Idealiter twee, als je het aankan. Veel heeft hierbij te maken met je aanpassingsperiode naar vetverbrander. Dit kan makkelijk een gewoonte worden voor de rest van je leven. Je zult elke maaltijd enorm leren waarderen. En je lichaam zal je dankbaar zijn.

8. Zorg ervoor dat je voldoende vitaminen en mineralen binnenkrijgt.

Zout. Magnesium. Potassium. Die zijn belangrijk. Tekorten aan voedingsstoffen kunnen honger veroorzaken. En andere ongemakken. Zorg er ook voor dat je voldoende water binnenkrijgt. Drink pintjes. Pintjes water!

9. Houd rekening met je levensstijl en omgeving.

Gezondheid of gewichtsverlies draait niet alleen om wat je in je mond steekt.
Slechte slaap, stress en gebrek aan gezonde blootstelling aan de zon zullen je inspanningen om gezonder te worden belemmeren. Verwaarloos die omgevingsinvloeden niet.

10. Wees gezond en beweeg.

Houd altijd rekening met Pareto’s 80-20 regel. Ook voor je gezondheid of gewichtsverlies. 80% bereik je met voeding. De andere 20% door te bewegen. Te voet naar de winkel. Met de fiets naar het werk. De trappen doen in plaats van de lift. Maar weerstandstraining is het beste. Voor spiermassa, die ‘goed gevoel’ endorfines, mentale helderheid en alertheid.

Volg je de meeste van deze tien regels, transformeer je jouw gezondheidstoestand.

Doe je alle tien zaken kan je niet anders dan spiderman worden.

Spiderman is uiteraard stiekem ketoman. En ketoman slaapt nooit.

Wil jij Ketoman worden? Lees dan ons boek en verneem alles over een gezonde keto levensstijl!

spiderman

Samenvatting
Tien eenvoudige stappen om je gezondheid te verbeteren en spiderman te worden
Naam artikel
Tien eenvoudige stappen om je gezondheid te verbeteren en spiderman te worden
Beschrijving
Keto is voor velen té extreem. Gelukkig zijn er babystapjes om er te geraken. Onderstaande lijst bijvoorbeeld, transformeert je in spiderman.
Auteur
Naam uitgever
KetoHuis
Logo uitgever
mei 8, 2018  geschreven

Christophe Bouten (KetoHuis)

Over de auteur

Christophe (1977) is een eeuwige student, keto coach, held in zijn eigen gezondheidsavontuur en een pro in een leven opbouwen met maximale vrijheid. Hij is verslaafd aan zijn verfrissende duik in de zee in de ochtend, koffie en koude douches. Wil je je eigen keto-avontuur starten of optimaliseren? Hij kan je coachen.
Het boek "Ketoman - Bevrijd van alle onzin: eetstrategieën voor sceptici" schrijven was zijn eerste stap als auteur.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Ontdek ons volledig keto starterspakket

Pak die gezonde keto-levensstijl meteen goed aan!

Met het advies uit onze 2 boeken, tientallen recepten, inspirerende eetweken en een motiverend 21-dagen programma bieden we je alle ingrediënten om keto meteen zelf goed te starten.

Abonneer je op onze ketohuis nieuwsbrief

>